Tegenwoordig krijg je steeds vaker te maken met de nieuwste technieken. Je kunt er bijna niet meer omheen. Ook de spelcomputers zijn niet meer wat het vroeger waren. Je hebt nu een gigantische keuze aan spelcomputers zoals de Xbox, Playstation en Nintendo. Daarnaast wordt er steeds vaker gegamed op een smartphone of tablet.

In het begin lijkt het spelen van deze spellen onschuldig, totdat je echt niet meer zonder kunt. Je basisbehoeften zoals je persoonlijke hygiëne en je gezondheid worden verwaarloosd door het spelen van JOUW spel. Het is super belangrijk dat je zo snel mogelijk je highscore of status behaalt, je denkt zelf dat je nu echt niet meer kunt stoppen.

De game-industrie ontkent dat een gameverslaving bestaat. Volgens hen wordt een verslaving geassocieerd met een middel dat je inneemt.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de gameverslaving nu echter erkent als officiële gedrags-ziekte, net als gokken. Voor gokken zijn er strenge regels die er voor gamen nog niet zijn. Uiteindelijk hopen ze net zoals in Casino’s, een limiet te kunnen stellen aan bijvoorbeeld de game-tijd.

Door het spelen raak je vaak heel erg vermoeid. Je krijgt hoofdpijn en al snel geïrriteerde ogen door het continu concentreren op het beeldscherm. Onbewust verwaarloos je belangrijkere zaken en vergeet je dingen. Je raak sneller geïrriteerd, zeker als je even niet kunt spelen. Doordat je zoveel speelt, krijg je onenigheid met je naasten waardoor je minder lekker in je vel zit. Eigenlijk wil je nu alleen nog maar meer spelen om deze emoties te onderdrukken. Je zit vast in een neerwaartse spiraal. Het is belangrijk dat je er voor gaat zorgen dat deze veranderd in positieve, opwaartse spiraal!

Als je een gameverslaving hebt is het van belang dat je hulp zoekt bij een verslavingszorginstelling. Psychologen bekijken niet alleen de daadwerkelijke verslaving maar behandelen ook de onderliggende problematieken. De professionals van Vincere staan graag voor je klaar om je te helpen met je gameverslaving en eventuele andere problematieken.

Wist je dat…

  • … gamen vaak als middel wordt gebruikt om problemen in de ‘echte’ wereld te ontlopen? Dit noem je vluchtgedrag.
  • …een gameverslaving vaak niet gebaseerd is op het game-talent, maar op de tijd die je erin investeert?
  • …een gameverslaving vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een alcoholverslaving? Het intens verlangen voor het spelen en het prettige gevoel erna, komen duidelijk overeen.
Huisartsenbeurs

Huisartsenbeurs

Vincere Groep op de huisartsenbeurs Zaterdag 7 april as. is Vincere Groep te vinden op de huisartsenbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Vincere Groep heeft verschillende GGZ instellingen, gespecialiseerd in verslavingszorg en behandelt patiënten met...

Informatiebijeenkomst naasten van verslaafden

Informatiebijeenkomst naasten van verslaafden

Je ouder, kind, partner of vriend(in) is verslaafd. Als ouder, broer, zus, vriend, vriendin, collega of partners wil je een dierbare die verslaafd is niet laten vallen. Doordat je de verslaafde zo graag wilt helpen, maar je niet zo goed weet hoe, wordt...

Contactformulier

Starten met uw behandeling?

Meld u dan vandaag nog aan voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen met naar welke behandelmethode en locatie het beste bij u past.