50+ en verslaafd

50+ en verslaafd

Bij een verslaving denken veel mensen aan jongeren. Toch komt verslaving ook veel voor bij ouderen en bij vijftigplussers (50+). Met name alcoholverslaving komt veel voor bij ouderen, maar ook cannabis- en cocaïne- of gokverslaving. Ben je 50+ en verslaafd? Wij hebben speciale behandelgroepen voor 50-plussers. Samen met lotgenoten in dezelfde leeftijdscategorie werken we aan het herstel. Meld je aan voor het intakegesprek, stuur een email naar info@vincere-ggz.nl of bel direct met 085 401 25 75

Alcoholverslaving bij 50-plussers 

Bij 50-plussers komt (overmatig) alcoholgebruik veel voor in vergelijking met jongere volwassenen. Een alcoholverslaving kent vele risico’s, die soms groter zijn op een hogere leeftijd. 

Andere verslavingen

Net als bij jongeren komen andere soorten verslaving ook bij ouderen voor. 50+ en verslaafd aan cannabisverslaving, seksverslaving, gokverslaving, gameverslaving of cocaïneverslaving komt vaker voor dan je denkt. Dit zijn vaak verslavingen die al jaren duren. Voor 50+ zijn er wel andere oorzaken aan te wijzen waarom men met iets start, wat uit kan groeien tot een verslaving. Bij ouderen speelt regelmatig eenzaamheid een rol door bijvoorbeeld verlies van een partner. Vincere GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van vijftigplussers. 

Gevaren

De gevaren van verslaving zijn bij 50-plussers groter dan bij jongeren. Voor volwassenen die al lang rondlopen met hun verslaving is afkicken vaak moeilijk. Bij jongeren is het nog geen chronische verslaving geworden. Dus hoe eerder je hulp zoekt, hoe groter de kans op volledig herstel. 

Behandeling 

De behandeling van ouderen met een verslaving vraagt om specialistische hulpverlening. Bij Vincere GGZ hebben we voor ouderen dan ook een specifieke behandelgroep. 50+ en verslaafd? Dan werk je bij ons samen met leeftijdsgenoten met dezelfde levenservaring aan het herstel. Meer weten hierover? Mail naar info@vincere-ggz.nl of bel 085 401 25 75

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Summary
50+ en verslaafd
Service Type
50+ en verslaafd
Provider Name
Vincere GGZ,
Pater Kustersweg 24,Cadier en Keer,6267 NL,
Telephone No.085 401 25 75
Area
Nederland
Description
Bent u 50+ en verslaafd? Wij hebben speciale behandelgroepen voor 50-plussers. Samen met lotgenoten in dezelfde leeftijdscategorie werken we aan uw herstel. Bel direct met 085 401 25 75.