50+ en verslaafd

50+ en verslaafd? Wij helpen ouderen met hun verslaving

Bij een verslaving denken veel mensen aan jongeren: “die gebruiken toch cannabis of cocaïne, drinken te veel en gamen te veel!” Toch komt verslaving ook veel voor bij ouderen en bij vijftigplussers (50+). Met name alcoholverslaving komt veel voor bij 50+, maar ook cannabis en cocaïne- of gokverslaving. Bent u 50+ en verslaafd? Wij hebben speciale behandelgroepen voor 50-plussers. Samen met lotgenoten in dezelfde leeftijdscategorie werken we aan uw herstel. Meld u aan voor het intakegesprek, stuur een email naar info@vincere-ggz.nl of bel direct met 085 401 25 75. Het is echt nog niet te laat om uw verslaving aan te pakken!

Alcoholverslaving bij 50-plussers en ouderen

In de groep van 50-plussers komt matig en overmatig alcoholgebruik veel voor in vergelijking met jongere volwassenen. Normaal gesproken gaan 50-plussers minder drinken, maar het tegenovergestelde gebeurt bij de 50+ groep die al overmatig drinkt. Zij gaan met het ouder worden juist meer drinken. Een alcoholverslaving kent vele risico’s, die soms wel hardnekkiger zijn wanneer u ouder wordt.

50+ en verslaafd aan andere verslavingen

Net als bij jongeren komen andere soorten verslaving ook bij ouderen voor. 50+ en verslaafd aan cannabisverslaving, seksverslaving, gokverslaving, gameverslaving of cocaïneverslaving komt vaker voor dan u denkt. Dit zijn vaak verslavingen die al jaren duren. Men is begonnen in de jonge jaren en heeft nooit kunnen stoppen met de verslaving.

Is er verschil tussen verslaving bij jongeren en 50+?

Nee hoor, een verslaving werkt bij ouderen en 50-plussers hetzelfde als bij jongeren. Het is echter wel zo dat hoe langer u wacht met een verslaving te behandelen, hoe groter de problemen worden. Vaak zien we dat volwassenen vaak lang rondlopen met hun verslaving en als het echt niet anders kan pas hulp gaan zoeken. Bij jongeren is het nog geen chronische verslaving geworden, dus hoe eerder u bij ons komt hoe groter de kans is op volwaardige rehabilitatie.

Voor 50+ zijn er wel andere oorzaken aan te wijzen waarom men met iets start, wat uit kan groeien tot een verslaving. Bij ouderen speelt regelmatig eenzaamheid een rol door bijvoorbeeld verlies van een partner.

Behandeling voor 50+ en verslaafd

De behandeling van ouderen met een verslaving vraagt om specialistische hulpverlening. Bij Vincere hebben we voor ouderen dan ook een specifieke behandelgroep. 50+ en verslaafd? Dan werkt u bij ons samen met uw leeftijdsgenoten, met dezelfde levenservaring, aan uw herstel. Meer weten? Bel 085 401 25 75.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika

 

Summary
50+ en verslaafd
Service Type
50+ en verslaafd
Provider Name
Vincere GGZ,
Pater Kustersweg 24,Cadier en Keer,6267 NL,
Telephone No.085 401 25 75
Area
Nederland
Description
Bent u 50+ en verslaafd? Wij hebben speciale behandelgroepen voor 50-plussers. Samen met lotgenoten in dezelfde leeftijdscategorie werken we aan uw herstel. Bel direct met 085 401 25 75.