Alcohol verslaving stoppen

Ambulante behandeling 

Bij een ambulante behandeling word je zoveel mogelijk in je eigen omgeving geholpen. Vincere GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen en psychische stoornissen. Voor meer informatie over de ambulante behandeling neem contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Soorten ambulante behandelingen 

Tijdens een intakegesprek met een psycholoog wordt bepaald welke behandeling het beste bij jou past. Vincere GGZ biedt namelijk zorg op maat en elk persoon is uniek. Voor een ambulante behandeling kun je op verschillende locaties terecht. Namelijk Heerlen, Venlo, Sittard en Amsterdam. Er zijn verschillende soorten ambulante behandelingen. Hieronder een overzicht.

Poliklinische behandeling

Bij een poliklinische behandeling ga je wekelijks met een psycholoog in gesprek over jouw verslavingsproblematiek. De gemiddelde duurt deze behandeling zo’n 8 tot 24 sessies. Wij geven jou richtlijnen en sturing waarmee je in de praktijk aan de slag kunt. Zo kun je zelf de controle over je leven terug krijgen. 

Avondbehandeling

De avondbehandeling is geschikt voor patiënten die overdag niet kunnen werken aan hun herstel. Heb je bijvoorbeeld een baan, studie of druk gezinsleven? Dan is deze behandeling een hele goede optie. Tijdens dit traject wordt je twee avonden per week behandeld. In totaal neemt de avondbehandeling zo’n 12 tot 13 weken in beslag.

Tweedaagse dagbehandeling

Een andere ambulante behandeling die wij aanbieden is de tweedaagse behandeling. Dan ben je 2 dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur met je herstel bezig. De behandeling is een intensiever dan de poliklinische behandeling. Voor veel mensen is het voordeel dat zij ook kunnen voldoen aan hun parttime verplichtingen. Denk dan aan werk, school of een drukke dagbesteding. In totaal neemt de behandeling zo’n 9 weken in beslag. 

Vijfdaagse dagbehandeling

De vijfdaagse dagbehandeling is de meest intensieve vorm van ambulante behandeling. Je bent dan 5 dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur bezig met je herstel. ’s Avonds kun je gewoon naar huis, maar het is ook mogelijk om in een van onze Sober Living Houses te  verblijven. De duur van een vijfdaagse behandeling is zo’n 12 tot 13 weken. 

Meer informatie – contact

Voor meer informatie of vragen neem contact met ons op via info@vincere-ggz.nl of 085 – 401 25 75. Wij geven graag vrijblijvend advies. 

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika