Alcohol verslaving stoppen

Ambulante behandeling bij Vincere

De zorgvraag van u als patiënt staat bij Vincere centraal bij alles wat wij doen. Hierbij hanteren wij een ambulante behandeling als basisprincipe. U kunt hierbij zoveel mogelijk in uw eigen omgeving gebruik maken van onze behandelmogelijkheden. Zo wordt u in een optimale situatie behandeld aan uw verslaving of psychische stoornis. Wilt u meer weten over de ambulante behandeling bij Vincere? Neem dan contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Soorten ambulante behandeling bij Vincere

Wij streven er bij Vincere om onze patiënten zo goed mogelijk te behandelen bij een verslaving. Mede daardoor hebben wij zowel klinische behandelingen als ambulante behandelingen. Voor ambulante behandelingen kunt op verschillende locaties bij ons terecht. Het intakegesprek dat u voert met een gespecialiseerd psycholoog dient als basis voor al onze behandelingen. De ambulante behandelingen die wij hierbij aanbevelen zijn als volgt:

Ambulante behandeling – Poliklinische behandeling

Bij een poliklinische behandeling gaat u wekelijks met een psycholoog in gesprek over uw verslavingsproblematiek. De gemiddelde duur hiervan is zo’n 8 tot 24 sessies waarbij wordt ingegaan op de beweegredenen van uw verslaving.  Daarbij geven wij u richtlijnen en sturing zodat u uw verslaving onder controle krijgt.

Ambulante behandeling – Avondbehandeling

Kampt u met een verslaving maar kunt u overdag niet werken aan uw herstel? Dan is onze avondbehandeling een optie voor u. Hierbij kunt u uw baan, studie of gezinsleven combineren met uw verslavingsbehandeling die twee avonden in de week plaatsvindt. Op onze locatie in Sittard kunt u op dinsdag en donderdag tussen 19:00 en 22:00 uur werken aan uw verslaving. In totaal neemt de avondbehandeling zo’n 12 tot 13 weken in beslag.

Ambulante behandeling – Tweedaagse behandeling

Een andere ambulante behandeling die wij aanbieden is de tweedaagse behandeling. Zoals de naam weergeeft, bent u twee dagen in de week actief bezig om te breken met uw verslaving. De behandeling is een intensievere behandeling dan de poliklinische behandeling. Voor veel mensen is het voordeel van de tweedaagse behandeling dat zij ook kunnen voldoen aan hun parttime verplichtingen. Denk dan aan werk, school of een drukke dagbesteding. In totaal neemt de behandeling zo’n 9 weken in beslag. Lees meer informatie over de tweedaagse behandeling.

Ambulante behandeling – Vijfdaagse behandeling

De vijfdaagse behandeling is de meest intensieve vorm van ambulante behandeling. U bent hierbij vijf dagen in de week overdag bezig met uw verslavingsbehandeling. Indien een van onze psychiaters het aanbeveelt, kunt u verblijven in een Sober Living House. De duur van een vijfdaagse behandeling is zo’n 12 tot 13 weken. Lees meer over de vijfdaagse behandeling.

Neem contact op voor meer informatie

Heeft u nog praktische of inhoudelijke vragen over de soorten behandelingen die wij hebben? Neem dan contact op. Wij helpen u graag en staan u te woord op 085 401 25 75. Bovendien kunt u ons mailen: info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika