Alcohol verslaving stoppen

Behandelmogelijkheden

Vincere GGZ biedt diverse behandelmogelijkheden aan op verschillende locaties in binnen- en buitenland. Geen mens is immers hetzelfde, daarom stemmen we onze behandelingen af op jouw persoonlijke omstandigheden. Voor sommige mensen sluit een intensievere behandelmethode tenslotte beter aan bij hun situatie dan voor anderen. We bieden daarom zowel poliklinische- als klinische behandelingen in diverse vormen aan. Om erachter komen bij welke behandeling het beste bij je past, voeren we eerst een intakegesprek. Daarvoor kun je jezelf aanmelden. Neem dan contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. Online aanmelden voor een intakegesprek kan ook. 

Klinische behandeling

Als je een klinische behandeling ondergaat, word je opgenomen. Je verblijft dan ongeveer 64 of 90 dagen in een van onze klinieken in het binnen- of buitenland. In Nederland kun je voor een klinische behandeling terecht in Cadier en Keer (bij Maastricht). Daar duurt een behandeling meestal 64 dagen. Daarnaast hebben wij twee afkickklinieken in Portugal als Zuid-Afrika. In het buitenland duurt een behandeling zo’n 90 dagen, exclusief detoxperiode. Van al onze behandelmogelijkheden is dit de meest intensieve.

Meer informatie over de klinische behandeling.

Ambulante behandeling

Wij bieden tevens diverse ambulante behandelingen aan: poliklinische behandelingen, avondbehandelingen en twee– en vijfdaagse dagbehandelingen. Bij een ambulante behandeling is een opname in de kliniek niet nodig. Het is bij de vijfdaagse dagbehandeling wel mogelijk om in aanmerking te komen voor een verblijf in een van onze sober living houses

Meer informatie over de ambulante behandeling.

Poliklinische behandeling

Bij een poliklinische behandeling voer je op wekelijkse basis gesprekken met een psycholoog. Deze behandelvorm bestaat doorgaans uit zo’n 8 tot 24 sessies. Je kunt poliklinisch behandeld worden op diverse behandellocaties in Nederland. De sessies vinden plaats tijdens kantooruren (9.00 tot 17.00 uur). 

Meer informatie over de poliklinische behandeling.

Avondbehandeling

Als je een avondbehandeling volgt, word je twee avonden per week van 19.00 tot 22.00 uur behandeld in Sittard Het traject van de avondbehandeling neemt doorgaans zo’n 12 tot 13 weken in beslag. Indien nodig gaat er een detoxperiode aan vooraf. Deze behandelvorm is vaak goed te combineren met bijvoorbeeld werk. 

Meer informatie over de avondbehandeling.

Tweedaagse dagbehandeling

Voor de tweedaagse dagbehandeling kun je op twee behandellocaties terecht: in Heerlen en Venlo. Gedurende een periode van zo’n 9 weken word je op twee werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur behandeld. Ook aan de tweedaagse dagbehandeling kan indien noodzakelijk een detox voorafgaan.

Meer informatie over de tweedaagse dagbehandeling.

Vijfdaagse dagbehandeling

Dit is de meest intensieve ambulante behandeling. Bij een vijfdaagse dagbehandeling ben je immers alle werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur bezig met je herstel.  Dit traject neemt zo’n 12 tot 13 weken in beslag, exclusief eventuele detoxperiode. Je kunt ervoor terecht in Amsterdam, Heerlen, Sittard of Venlo. Tijdens deze behandeling kun je als je wilt in een sober living house verblijven.

Meer informatie over de vijfdaagse dagbehandeling.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika