Kosten behandeling verslaving

Kosten behandeling verslaving – kosten en vergoeding

De kosten en vergoeding van verslavingsbehandeling zijn natuurlijk een belangrijk onderdeel. De prijs die u betaalt met uw verslaving, vinden wij al hoog genoeg. Daarom hebben wij van Vincere erg gunstige voorwaarden voor u. Uw behandeling wordt namelijk 100% vergoed! Lees hier meer over de kosten en de vergoedingen van de behandeling voor verslaving. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

Vergoedingen behandeling verslaving – dekking basisverzekering

Als u van start gaat met de behandeling van uw verslaving, dan valt dit binnen de basisverzekering van uw zorgverzekering. U kunt nagenoeg via alle Nederlandse zorgverzekeraars bij ons terecht. Er zijn hier in totaal 4 uitzonderingen op, namelijk: Stad Holland, inTwente en Zorg en Zekerheid vergoeden de behandeling niet. DSW vergoedt alleen ambulante zorg, dus geen klinische behandeling in Nederland of in het buitenland.

Niet volledig vergoed door de zorgverzekeraar? Wij vergoeden de rest!

Wij hebben geen contracten met zorgverzekeraars. Echter maakt dat voor u niets uit. U kunt voor de beste zorg gewoon bij ons terecht! Mocht het voorkomen dat uw verzekeraar niet het volledige bedrag vergoedt, dan vergoeden wij de rest. Wij vinden dat iedereen recht heeft op een behandeling en regelen de rest van de vergoeding rechtstreeks met de zorgverzekeraar af. Daar heeft u dus geen omkijken naar. U hoeft zich daarom geen zorgen te maken over de financiën en het regelwerk en kunt u zich focussen op wat écht belangrijk is; afkicken van uw verslaving.

Kosten behandeling verslaving – alleen uw eigen risico

Iedere Nederlander is van zorg verzekerd dankzij een verplichte basisverzekering. In 2018 is het wettelijk vastgestelde eigen risico daarbij vastgesteld op maximaal € 385,-. Als u bij het afsluiten van uw verzekering heeft gekozen voor een hoger eigen risico, dan is uw bedrag ook hoger. Anders is dit gewoon het verplichte basisbedrag.

 • Heeft u dit jaar nog geen medische kosten gemaakt? Dan is dit (€ 385,-) het enige bedrag dat u kwijt bent als u wilt afkicken van uw verslaving;
 • Heeft u dit jaar al medische kosten gemaakt? Dan gaat dit van uw eigen risico af. In dat geval blijft het eigen risico het maximale bedrag dat u moet betalen;
 • Heeft u dit jaar al medische kosten gemaakt en uw totale eigen risico betaald? Dan betaalt u helemaal niets.

Intakegesprek en verwijsbrief huisarts

Tijdens een intakegesprek zullen wij u en uw situatie zo goed mogelijk leren kennen. Om dit gesprek en de verslavingsbehandeling vergoed te krijgen, heeft u een verwijsbrief nodig. U kunt een verwijsbrief opvragen bij uw huisarts. De verwijsbrief moet minimaal voldoen aan de volgende landelijke criteria:

 • Een aangegeven verwijzing voor gespecialiseerde GGZ;
 • Een beargumenteerde keuze voor gespecialiseerde GGZ met hierin:
  • Een vermoeden van het DSM;
  • Ernst van de problematiek;
  • Risico’s;
  • Complexiteit;
  • Beloop van klachten.
 • Een verwijzing die maximaal 9 maanden is gedateerd vóór de behandeling en minimaal op de datum van het eerste gesprek;
 • De naam, functie en AGB-code van de verwijzer;
 • Een handtekening en/of een praktijkstempel van de verwijzer.

Vergoeding in het buitenland

Vincere heeft verschillende locaties waar wij u kunnen helpen met uw verslaving. Op basis van uw eigen situatie, wordt u behandeld in Nederland of het buitenland. In het buitenland hebben wij vier locaties. Deze zijn als volgt:

 • Portugal – The Pine Tree House;
 • Portugal – The School House;
 • Zuid-Afrika – Bekaruu;
 • Zuid-Afrika – Huguenot.

De kosten voor de behandeling voor verslaving wordt zowel in Nederland als het buitenland volledig vergoed. De kosten voor het reizen naar de behandellocatie worden niet vergoed.

Kosten behandeling verslaving Portugal

Als u het advies krijgt om behandeld te worden in Portugal, dan dient u zelf het retourticket te betalen. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de drukte en het seizoen waarin u reist. Gemiddeld gezien zijn de totale kosten voor een retourticket zo’n € 300,- tot € 700,-.

Kosten behandeling verslaving Zuid-Afrika

Krijgt u het advies om in Zuid-Afrika behandeld te worden? In dat geval schommelen de kosten voor een retourticket tussen de € 1.000,- en € 1.500,-. Laat dit u echter niet tegenhouden. De prijs om geholpen te worden met uw verslaving is namelijk onbetaalbaar.

Kosten behandeling verslaving – heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via het contactformulier. Daarnaast kunt u ons mailen op info@vincere-ggz.nl of bellen op 085 401 25 75. Onze deskundige mensen staan u graag te woord.

Aanmelden

Heeft uw verslaving voor genoeg ellende gezorgd? Bent u klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan bij Vincere. Als specialist in de verslavingszorg helpen wij u graag.

Aanmelden

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Geef je behandelvoorkeur aan*

* = Verplicht in te vullen

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over locatie

Naast de behandellocaties in Maastricht, Sittard, Amsterdam en Zuid Afrika beschikken wij ook over een locatie in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.