Kosten behandeling verslaving

Kosten en vergoeding

De kosten voor een behandeling voor een verslaving worden vergoed. Ze vallen namelijk onder de basisdekking van de zorgverzekering. Een eventuele eigen bijdrage bij jouw verzekering nemen wij voor onze rekening. Je hoeft zelf dus, op je eigen risico na, niets te betalen. Wij vinden de prijs die jij voor je verslaving betaalt, namelijk al hoog genoeg.

Kosten eigen risico

Heb je dit jaar nog geen medische kosten gemaakt? Dan betaal je enkel je eigen risico (385 euro). Als je bij het afsluiten van je verzekering hebt gekozen voor een hoger eigen risico, dan is dit bedrag hoger. Heb je het eigen risico al verbruikt? Dan hoef je niets te betalen.

Verwijsbrief 

Tijdens het intakegesprek maken wij een persoonlijk behandelplan dat het beste past bij jou en je verslaving. Om de kosten van dit gesprek vergoed te krijgen, hebben we een verwijsbrief van de huisarts nodig. Die moet voldoen aan de volgende landelijke criteria:

– Een aangegeven verwijzing voor gespecialiseerde GGZ; oftewel een beargumenteerde keuze voor gespecialiseerde GGZ met hierin:
o Vermoeden van het DSM;
o Ernst van de problematiek;
o Risico’s;
o Complexiteit;
o Beloop van klachten.

– Een verwijzing die maximaal 9 maanden is gedateerd vóór de behandeling en minimaal op de datum van het eerste gesprek;
– De naam, functie en AGB-code van de verwijzer;
– Een handtekening en/of een praktijkstempel van de verwijzer.

Uitzonderingen – kosten

Vincere GGZ heeft geen contracten met zorgverzekeraars, maar dat maakt voor jou niets uit. De behandeling valt namelijk binnen de basisdekking en dus worden de kosten door vrijwel alle verzekeraars gedekt. Er zijn echter vier uitzonderingen: Stad Holland, InTwente en Zorg en Zekerheid vergoeden de behandeling niet. DSW verzorgt daarentegen alleen ambulante zorg en dus geen klinische behandeling (opname).

Voor vragen over de kosten en vergoedingen neem contact op via info@vincere-ggz.nl of bel naar 085 401 25 75.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul je nummer in
en wij bellen terug

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Aanmelden voor een intakegesprek

 

Ben je klaar voor een nieuwe start? Meld je dan aan voor een intakegesprek met één van onze verslavingspsychologen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er wordt in kaart gebracht welke behandeling het beste bij jou past. Na afloop kun je kiezen of je start met de behandeling.

Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.

 

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Locaties

Locatie maastricht

Cadier en Keer

 

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer 

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

 

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

 

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

 

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over deze locatie

 

 

Naast de behandellocaties in Cadier en Keer (bij Maastricht), Sittard, Amsterdam en Zuid-Afrika beschikken wij ook over locaties in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.