Alcohol verslaving stoppen

Mijn naaste is verslaafd!

We krijgen vaak vragen als: “mijn naaste is verslaafd, wat kan ik doen?” Je hebt dan al van alles geprobeerd om hem of haar te helpen, maar je staat machteloos wanneer een dierbare worstelt met een verslaving. Of het nu gaat om je partner, ouder, kind of goede vriend(in), het beïnvloedt ook jouw leven. Ben je bezorgd? Wil je graag weten wat je het beste kunt doen? Bel ons op 085 – 401 25 75, laat hier je gegevens achter of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl

Bijeenkomsten voor naasten 

Vincere GGZ houdt speciale bijeenkomsten voor naasten van verslaafden. De infoavonden zijn voor ouders, partners, broers, zussen, vrienden en collega’s van mensen met een verslaving die nog niet in behandeling zijn. De avonden zijn niet voor verslaafden zelf. Bezoekers krijgen informatie over wat verslaving is en hoe ze iemand kunnen stimuleren om hulp te zoeken. Daarnaast wordt er toelichting gegeven over de verschillende behandelmogelijkheden en de procedures bij Vincere GGZ. De avonden worden gehouden in Cadier en Keer, Sittard en Venlo. Kijk hier voor meer informatie, data en om aan te melden. 

Mijn naaste is verslaafd: kind

‘Mijn naaste is verslaafd’ komt bijna niet dichterbij wanneer je eigen kind verslaafd is. Als ouder wil je voor je kinderen zorgen en waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd. En dat frustreert. Hulpverleners, verslavingszorginstellingen, dreigementen, boos worden, lief zijn, schreeuwen, praten; alles is de revue gepasseerd, maar zonder resultaat. Ben ervan bewust dat het middel (alcohol, cannabis, cocaïne, etc.) of gedrag (gokken, gamen, etc.) niet alleen de kern van het probleem is. Het gaat erom wat de reden is waarom jouw kind toegeeft aan zijn verslaving. In de praktijk kun je als ouder helaas bijna geen invloed meer uitoefenen op het gedrag. Laat dit over aan onze professionals!

Mijn naaste is verslaafd: vader of moeder

Het heeft groot effect op je als een van je ouders verslaafd is aan bijvoorbeeld alcohol, cannabis, cocaïne of gokken. Jouw pogingen om te helpen werken niet en de natuurlijke verhouding tussen ouder en kind is volledig uit balans. Dit heeft uiteraard grote impact op jou en jouw leven. Zeker wanneer je nog afhankelijk bent van je vader of moeder.

Mijn naaste is verslaafd: partner (vriend of vriendin)

Is je partner verslaafd? Dan komen alle verantwoordelijkheden binnen het gezin op jouw schouders te liggen. Kies je voor uzelf, dan laat je de rest vallen. Een behoorlijk vervelende situatie dus! Hoe vervelend dit ook is, je kunt helaas weinig invloed uitoefenen op de verslaving van jouw partner. Je kunt er wel iets aan doen hoe je ermee omgaat. Wil je weten hoe? Bel ons voor vrijblijvend advies op 085 – 401 25 75

Mijn naaste is verslaafd: broer of zus

Is je broer of zus verslaafd? Of het nu gaat om een gameverslaving, alcoholverslaving, cocaïneverslaving of gokverslaving; het is een ziekte waar niet alleen de verslaafde last van heeft. Dan draait het leven in je gezin vaak om dat van de verslaafde broer of zus. Die krijgt alle aandacht en jij wordt over het hoofd gezien. Dat kan gevoelens als boosheid of ongelijkheid oproepen. Je wilt de balans binnen de familie weer rechttrekken!

Mijn naaste is verslaafd: collega of kennis

Een verslaafde collega of kennis staat minder dichtbij dan een kind, broer of zus, ouder of partner. Toch kan de verslaving van een collega jou of zelfs jouw werkzaamheden raken. Je ziet dat het niet goed gaat met jouw kennis en wilt helpen, maar hoe? Verslaafden accepteren niet snel hulp. Daarnaast doen zij er alles aan om hun verslaving te verbloemen, hoe erg het is weet u waarschijnlijk niet. Neem contact met ons op, wij kunnen jou en je collega op weg helpen.

Omgaan met verslaving van mijn naaste

Verslavingsproblemen in je directe omgeving gaan je niet in de koude kleren zitten. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid zorgen ervoor dat de verslaving van een naaste invloed hebben op jouw leven.

Omgaan met iemand die verslavingsproblemen heeft met gokken, seks, drugs- of medicijngebruik is voor veel mensen niet gemakkelijk. Je wilt helpen maar dat lukt niet. Je weet niet precies hoe. En als je dat wel weet, dan accepteert een verslaafde dat niet. Wil je weten hoe je het beste kunt omgaan met de verslaving van je naaste? Bel dan 085 – 401 25 75. 

Onze behandelingen voor dierbaren die verslaafd zijn

Kamp je met de vraag: “mijn naaste is verslaafd, wat kan ik doen?” Vincere GGZ is de specialist op het gebied van verslavingszorg. Wij behandelen diverse verslavingen en bieden programma’s op maat. Ons aanbod bestaat onder andere uit: 

Wij zijn er om jou te helpen met de verslaving van je naaste! Neem vrijblijvend contact met ons op voor hulp: info@vincere-ggz.nl of 085 – 401 25 75).

 

 

Vragen?

Wil je wat meer informatie? Dat kan! Neem contact op via 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor advies of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

Contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul je nummer in
en wij bellen terug

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Aanmelden voor een intakegesprek

 

Ben je klaar voor een nieuwe start? Meld je dan aan voor een intakegesprek met één van onze verslavingspsychologen.

Dit gesprek duurt ongeveer een uur. Er wordt in kaart gebracht welke behandeling het beste bij jou past. Na afloop kun je kiezen of je start met de behandeling.

Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen. Zodra we de gegevens hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak in te plannen.

 

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.

 

Locaties

Locatie maastricht

Cadier en Keer

 

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer 

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

 

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

 

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over deze locatie

 

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

 

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over deze locatie

 

 

Naast de behandellocaties in Cadier en Keer (bij Maastricht), Sittard, Amsterdam en Zuid-Afrika beschikken wij ook over locaties in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.