Alcohol verslaving stoppen

Mijn naaste is verslaafd!

We krijgen vaak vragen als: “mijn naaste is verslaafd, wat kan ik doen?” U heeft al van alles geprobeerd om hem of haar te helpen, maar u staat machteloos wanneer een dierbare worstelt met een verslaving. Of het nu gaat om uw partner, ouder, kind of goede vriend(in), het beïnvloedt ook uw leven. Maakt u zich zorgen? Wilt u graag weten wat u het beste kunt doen? Bel ons op 085 – 401 25 75, laat hier uw gegevens achter of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl.

Mijn naaste is verslaafd: kind

Mijn naaste is verslaafd komt bijna niet dichterbij wanneer uw eigen kind verslaafd is. Als ouders wilt u voor uw kinderen zorgen en waarschijnlijk heeft u al van alles geprobeerd, en dat frustreert. Hulpverleners, verslavingszorginstellingen, dreigementen, boos worden, lief zijn, schreeuwen, praten, alles is de revue gepasseerd, maar zonder resultaat. Ben ervan bewust dat het middel (alcohol, cannabis, cocaïne, etc.) of gedrag (gokken, gamen, etc.) niet alleen de kern van het probleem is. Het gaat erom wat de reden is waarom uw kind toegeeft aan zijn verslaving. In de praktijk kunt u als ouder helaas bijna geen invloed meer uitoefenen op het gedrag. Laat dit over aan onze professionals!

Mijn naaste is verslaafd: vader of moeder

Het heeft groot effect op u als een van uw ouders verslaafd is aan bijvoorbeeld alcohol, cannabis, cocaïne of gokken. Uw pogingen om te helpen werken niet en de natuurlijke verhouding tussen ouder en kind is volledig uit balans. Dit heeft grote impact op u en uw leven, zeker wanneer u nog afhankelijk bent van uw vader of moeder.

Mijn naaste is verslaafd: partner (vriend of vriendin)

Is uw partner verslaafd? Dan komen alle verantwoordelijkheden binnen het gezin op uw schouders te liggen. Kiest u voor uzelf, dan laat u de rest vallen. Een behoorlijk vervelende situatie dus! Hoe vervelend dit ook is, u kunt helaas weinig invloed uitoefenen op de verslaving van uw partner. U kunt er wel iets aan doen hoe u ermee omgaat. Wilt u weten hoe? Bel ons vandaag nog op 085 – 401 25 75. Wij kunnen u hierbij helpen.

Mijn naaste is verslaafd: broer of zus

Is uw broer of zus verslaafd? Of het nu gaat om een gameverslaving, alcoholverslaving, cocaïneverslaving of gokverslaving, verslaving is een ziekte waar niet alleen de verslaafde last van heeft. Dan draait het leven in uw gezin vaak om dat van de verslaafde broer of zus. Die krijgt alle aandacht en u wordt over het hoofd gezien. Dat kan gevoelens als boosheid of ongelijkheid oproepen. U wilt de balans binnen de familie weer rechttrekken!

Mijn naaste is verslaafd: collega of kennis

Een verslaafde collega of kennis staat minder dichtbij dan een kind, broer of zus, ouder of partner. Toch kan de verslaving van een collega u of zelfs uw werkzaamheden raken. U ziet dat het niet goed gaat met uw kennis en wilt helpen, maar hoe? Verslaafden accepteren niet snel hulp. Daarnaast doen zij er alles aan om hun verslaving te verbloemen, hoe erg het is weet u waarschijnlijk niet. Neem contact met ons op, wij kunnen u en uw collega op weg helpen.

Omgaan met verslaving van mijn naaste

Verslavingsproblemen in uw directe omgeving gaan u niet in de koude kleren zitten. Gevoelens van onbegrip, bezorgdheid, schaamte, verdriet en boosheid zorgen ervoor dat de verslaving van een naaste invloed hebben op uw leven.

Omgaan met iemand die verslavingsproblemen heeft met gokken, seks, drugs- of medicijngebruik is voor veel mensen niet gemakkelijk. U wilt helpen maar dat lukt niet. U weet niet precies hoe, en wanneer u dat wel weet dan accepteert een verslaafde dat niet. Wilt u weten hoe u het beste kunt omgaan met de verslaving van uw naaste? Bel dan 085 – 401 25 75.

Onze behandelingen voor dierbaren die verslaafd zijn

Kampt u met de vraag: “mijn naaste is verslaafd”? Wij zijn dé specialist in het behandelen van diverse verslavingen en bieden behandelprogramma’s op maat. U kunt erop vertrouwen dat uw dierbare bij ons in goede handen is. Plan vandaag nog een intakegesprek om te bekijken welke behandeling past bij uw naaste:

Wij zijn er om u te helpen met de verslaving van uw naaste! Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op (085 – 401 25 75).

Starten met uw behandeling?

Wilt u breken met uw verslaving? Neem dan vandaag nog contact op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken wij hoe wij u het beste kunnen helpen. Wij hebben namelijk verschillende behandelingen die onder meer verschillen qua locatie en intensiteit. Op die manier kunnen wij iedere problematiek anders aanpakken.

Aanmelden voor behandeling

Heeft u nog twijfels?

Laat u dan door ons vertellen hoe wij u kunnen helpen. Bel onze deskundige mensen op 085 401 25 75 voor advies of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Wij vertellen meer over onze mogelijkheden en u kunt zelf bepalen of u door ons geholpen wilt worden.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Geef je behandelvoorkeur aan*

* = Verplicht in te vullen

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over locatie

Naast de behandellocaties in Maastricht, Sittard, Amsterdam en Zuid Afrika beschikken wij ook over een locatie in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.