Nazorgtraject

Nazorgtraject Vincere – blijvend grip krijgen op uw verslaving

Alle behandelingen van Vincere zijn erop gericht u zo goed en compleet mogelijk te helpen met uw verslaving. Daarbij besteden wij aandacht aan het afkicken van uw verslaving, maar ook de nazorg speelt een belangrijke rol. U krijgt daarbij handvaten aangeboden die u in staat stellen om op zelfstandige wijze weer grip te krijgen op uw leven. Wilt u meer weten over ons nazorgtraject? Neem dan contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Rol van het intakegesprek in uw behandeling

Vincere beschikt over verschillende behandelingen bij verslaving. Daarbij bestaan er verschillen in de intensiviteit, locatie (binnen- of buitenland) en lengte van het traject. Tijdens het intakegesprek dat u voert met een psycholoog, wordt gekeken bij welk soort behandeling u het meeste baat kan hebben. Daarbij letten wij op meerdere zaken, denk daarbij aan de ernst van uw verslaving, uw persoonlijke situatie en of u al dan niet een psychische stoornis heeft (dubbele diagnose). Deze diagnose en behandelplan stelt de psycholoog in samenspraak met een psychiater samen.

Nazorgtraject– behandelingen combineren

Het voorgestelde behandelplan verschilt per persoon en zijn of haar situatie. In het kader van nazorg is het daarbij mogelijk dat er meerdere behandelingen worden gecombineerd. U kunt daarbij denken aan een situatie waar u al langdurig een ernstige verslaving heeft. U gaat dan eerst een intensief en klinisch traject in waarbij u in ongeveer 3 maanden leert te breken met uw verslaving. Wanneer u weer terugkomt in uw eigen leefomgeving, is het noodzakelijk dat u niet weer teruggrijpt naar uw middel. Een goed nazorgtraject is dan erg belangrijk. Zo kan het helpen om (poliklinisch) in contact te staan met een psycholoog of wellicht een gehele ambulante behandeling van 5 dagen per week. Dit geeft u de extra handvaten om weer goed de maatschappij in te stromen.

Nazorgtraject – Nazorg als belangrijk onderdeel van uw herstel

U dient de kans op een terugval in het dagelijkse leven zo ver mogelijk te beperken. Natuurlijk zorgen wij hierbij voor een deskundige begeleiding. Echter houdt het voor veel mensen ook in dat zij zelf de verleidingen uit de weg gaan. Daarbij is de steun van uw naasten en familie erg belangrijk. Ook zweren veel ervaringsdeskundigen bijvoorbeeld bij een wekelijkse samenkomst met mensen die zij hebben leren kennen tijdens het afkicktraject, zowel in NA- of AA-meetings als in een nazorgbehandeling. Op die manier houden zij grip op hun verslaving.

Neem contact op over ons nazorgtraject

Wilt u meer informatie over hoe u blijvend kunt breken met uw verslaving? Neem contact op met onze deskundige medewerkers op 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. Veel van onze collega’s begrijpen precies waar u doorheen gaat en hebben dit eerder zelf of in hun omgeving meegemaakt.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika