Alcohol verslaving stoppen

Poliklinische behandeling 

Een van de behandelingen die Vincere GGZ aanbiedt is de poliklinische behandeling. Je spreekt dan wekelijks met een psycholoog. Meestal zijn er zo’n 8 tot 24 sessies nodig. Je wordt op persoonlijke en professionele wijze geholpen. Hieronder meer informatie over deze behandeling. Voor vragen neem contact met ons op.

Voor wie?

Als je een poliklinische behandeling volgt, dan zit je gemiddeld eens per week met je psycholoog samen. De contactfrequentie is daarmee lager dan bijvoorbeeld een dagbehandeling. Dan ben je namelijk elke dag van 9.00 tot 17.00 uur bezig met het herstel. Over het algemeen is een poliklinische behandeling dus geschikt voor mensen met een minder ernstige vorm van verslaving. Al is dit natuurlijk niet op iedereen van toepassing. Het kan bovendien ook een uitstekend nazorgtraject zijn. 

Wanneer kom ik in aanmerking?

Elke persoon is uniek. Vincere GGZ stemt de behandeling daarom per persoon op maat af. Tijdens een intakegesprek met een psycholoog wordt bepaald welke behandeling het beste bij jou en je situatie past. Tijdens het adviesgesprek leggen wij uit hoe wij je het beste kunnen helpen. Dat kan dus een poliklinische behandeling zijn. 

Hoelang duurt het traject?

Een poliklinische behandeling bij een verslaving kan qua duur sterk uiteenlopen. Zo kun je al in 8 sessies geholpen zijn, maar kan het ook 24 sessies duren. Een sessie vindt daarbij meestal elke week plaats. Indien de psychiater dit heeft aangeraden, vindt er van te voren een detox plaats. Dit is echter niet op iedereen van toepassing.

Locatie

Vincere GGZ heeft verschillende locaties verspreid over Nederland. Je kunt een poliklinische behandeling volgen in Amsterdam, Venlo, Sittard of Heerlen. De gesprekken vinden tijdens kantooruren (9.00 en 17.00 uur) plaats. 

Wanneer kan ik terecht?

Iedereen die een verslaving heeft of denkt te kampen met een vorm van verslaving kan bij Vincere GGZ terecht voor een eerste gesprek. Naar aanleiding van het intake- en adviesgesprek wordt er bepaald of je een behandeling nodig hebt en in welke mate. Vincere GGZ staat onder meer bekend om de hoge effectiviteit van de behandelingen. Voor de actuele wachttijden neem contact op met het communicatiecenter via 085 – 401 25 75

Meer informatie – contact

Wil je meer weten over de poliklinische behandeling? Stuur dan een mailtje naar info@vincere-ggz.nl of bel naar 085 – 401 25 75. Wij geven je graag vrijblijvend advies. 

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika