Alcohol verslaving stoppen

Poliklinische behandeling verslaving – Vincere

Er zijn bij Vincere verschillende behandelmogelijkheden om van uw verslaving af te komen. Een daarvan is de poliklinische behandeling. Hierbij spreekt u op wekelijkse basis met een psycholoog over uw problematiek. U werkt gedurende 8 tot 24 sessies samen aan uw verslaving. Hierin wordt u op persoonlijke en professionele wijze geholpen. Deze pagina geeft u meer informatie over de poliklinische behandeling bij Vincere. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Voor wie is de poliklinische behandeling geschikt?

Komt u in aanmerking voor een poliklinische behandeling? Dan zit u één keer per week/twee weken met uw psycholoog samen. De contactfrequentie is daarmee lager dan bijvoorbeeld een dagbehandeling waarin u elke werkdag van 9 tot 5 bezig bent met uw verslaving. Over het algemeen is een poliklinische behandeling geschikt voor mensen met een minder ernstige vorm van verslaving. Al is dit natuurlijk niet op iedereen van toepassing.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een poliklinische behandeling?

Iedereen die verslaafd is, heeft te maken met een eigen, unieke situatie. Daarom heeft Vincere verschillende behandelingen die hierop zijn afgestemd. Of u in aanmerking komt voor een poliklinische behandeling van uw verslaving, wordt bepaald in het intakegesprek met een psycholoog. U hoort vervolgens in het adviesgesprek hoe wij u het beste kunnen helpen.

Hoelang duurt het traject?

Een poliklinische behandeling bij een verslaving kan qua duur sterk uiteenlopen. Zo kunt u al in 8 sessies geholpen zijn, maar kan het ook 24 sessies duren. Een sessie vindt daarbij meestal elke week plaats. Indien de psychiater dit heeft aangeraden, vindt er van te voren een detox plaats. Dit is echter niet op iedereen van toepassing.

Poliklinische behandeling- waar en wanneer?

Vincere heeft verschillende locaties verspreid over Nederland. Op basis van uw woonplaats en voorkeuren, vinden de poliklinische gesprekken tijdens kantooruren (08:30 – 17:00 uur) plaats.

Wanneer kan ik terecht?

Iedereen die een verslaving heeft of denkt te kampen met een vorm van verslaving kan bij Vincere terecht voor een eerste gesprek. Naar aanleiding van het intake- en adviesgesprek wordt er bepaald of u een behandeling nodig heeft en in welke mate. Vincere staat onder meer bekend om de hoge effectiviteit van de behandelingen. Over het algemeen zijn onze wachttijden relatief kort. Bel naar ons communicatie center voor de actuele wachttijden.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer te weten komen over de poliklinische behandeling tegen verslaving? Mail ons dan op het e-mailadres info@vincere-ggz.nl of bel naar 085 401 25 75. Wij geven u graag meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika