Sober Living House

Sober Living House

Met ons Sober Living House bieden wij een veilige woonsituatie voor mensen met een verslaving tijdens het traject van dagbehandeling. Zo’n Sober Living House is een veilige omgeving, een soort safe house. Het is bedoeld voor mensen die willen werken aan een leven zonder alcoholverslaving, cannabisverslaving, seksverslaving, gokverslaving, gameverslaving of cocaïneverslaving.

Wilt u uw leven weer opbouwen, integreren in de samenleving, of leren uw dagelijkse leven op te pakken terwijl u werkt aan uw verslaving? Dan is een Sober Living House een goede aanvulling op de ca. 12 weken durende dagbehandeling. Meer weten over het verblijf? Bel ons op 085 – 401 25 75 of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl.

Waar vind ik een Sober Living House?

Onze Sober Living Houses liggen vlakbij de locaties waar wij uw verslaving behandelen. Van 09.00 tot 17.00 bent u aanwezig op de behandellocatie, daarna kunt u zich samen met uw lotgenoten terugtrekken in een van onze huizen. Zelfs in het weekend kunt u er terecht, maar dat is geheel uw eigen keuze.

Vincere heeft Sober Living Houses in:

Wie verblijft er zoal in een Safe House?

Het Sober Living House is dus een veilige omgeving waarin u deels onder begeleiding van psychologen en ervaringsdeskundigen, intensief verder werkt aan herstel en re-integratie in de maatschappij. Maar voor wie is dit bedoeld? De keuze voor verblijf in onze Safe Houses in Sittard, Heerlen, Venlo of Amsterdam hangt af van diverse factoren, denk aan:

  • Na een verblijf in onze kliniek is de stap naar zelfstandig wonen te groot.
  • Begeleiding is noodzakelijk omdat het risico op terugval te verminderen.
  • Eerdere pogingen om zelfstandig te wonen zijn mislukt.
  • Na de dagbehandeling kunt u nog niet naar huis, omdat ouders of uw partner er (nog) geen vertrouwen in heeft.
  • Er is sprake van een dubbele diagnose: een verslaving in combinatie met bijvoorbeeld een depressie.
  • De structuur, duidelijke leefregels en onze professionele begeleiding zijn essentieel om u volledige zelfredzaamheid te maken.

In ontspannen sfeer werken aan herstel

Het programma tijdens de dagbehandeling is intensief. Gedurende zo’n 12 weken leggen we de lat hoog, afkicken van uw verslaving is immers niet gemakkelijk. Daarom zorgen we bij verblijf in een Sober Living House voor de nodige ontspanning. Samen boodschappen doen, schoonmaken en koken, dit zijn enkele voorbeelden van bezigheden. De sfeer in het Safe House is prettig en dat doet onze cliënten zichtbaar goed. Er worden vriendschappen gevormd voor het leven!

Meer weten over het Sober Living House

Wilt u meer informatie over de dagbehandeling in combinatie met verblijf in een Sober Living House? Bel ons dan op 085 – 401 25 75 of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl. Bent u overtuigd en wilt u het liefst zo snel mogelijk starten? Meld u dan vandaag nog aan voor een intake.

Starten met uw behandeling?

Meld u dan vandaag nog aan voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen met naar welke behandelmethode en locatie het beste bij u past.

 

Direct aanmelden