Sober Living House

Sober Living House

Patiënten van Vincere GGZ die een vijfdaagse dagbehandeling volgen, kunnen verblijven in een van de Sober Living Houses (SLH). Dit is een plek waar je zelfstandig, maar onder begeleiding kunt wonen gedurende de behandeling. Zo kun je op een ontspannen manier werken aan je herstel. In het weekend gaan patiënten naar huis. Maar indien noodzakelijk is het mogelijk om ook op zaterdag en zondag in het Sober House te verblijven. Bewoners poetsen en koken er zelfstandig. Ze doen ook zelf hun boodschappen. Er zijn overigens wel duidelijke regels en structuur. De slaapkamers zijn meestal ingericht voor 2 personen. Een verblijf in een SLH is niet verplicht, het is een service die Vincere aanbiedt. Daarom betaal alleen kosten voor de boodschappen. Die zijn namelijk voor eigen rekening. De rest verzorgen wij. 

Locaties

De Sober Living Houses liggen in de buurt van de locaties waar behandeld wordt. Van 09.00 tot 17.00 ga je dus naar de behandeling en daarna kun je terecht in het Sober Living House.

Vincere heeft Sober Houses in:

Kijk hier voor meer informatie over de locaties.  

Wie verblijft er zoal in een Sober House?

In de SLH’s verblijven mensen met bijvoorbeeld een alcoholverslavingcannabisverslavingcocaïneverslavinggameverslavinggokverslaving, of seksverslaving. Maar ook voor mensen die naast een verslaving kampen met een psychische stoornis (dubbele diagnose) is een verblijf in een Sober Living House vaak ideaal. De keuze voor verblijf in onze Safe Houses in Sittard, Heerlen, Venlo of Amsterdam hangt af van diverse factoren, denk aan:

  • Na een verblijf in onze kliniek is de stap naar zelfstandig wonen te groot.
  • Begeleiding is noodzakelijk om het risico op terugval te verminderen.
  • Eerdere pogingen om zelfstandig te wonen zijn mislukt.
  • Na de dagbehandeling kun je nog niet naar huis, omdat je omgeving er (nog) geen vertrouwen in heeft.
  • Er is sprake van een dubbele diagnose: een verslaving in combinatie met bijvoorbeeld een depressie.
  • De structuur, duidelijke leefregels en onze professionele begeleiding zijn essentieel om je volledige zelfredzaam te maken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de dagbehandeling in combinatie met verblijf in een Sober Living House? Bel ons dan op 085 – 401 25 75 of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl

Starten met uw behandeling?

Meld u dan vandaag nog aan voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek kijken we samen met naar welke behandelmethode en locatie het beste bij u past.

 

Direct aanmelden