Wachttijden

Wachttijden Vincere

Heeft u een verslaving en zoekt u hulp voor uw problemen? Vincere kan u de hulp bieden die u zo hard nodig heeft. Onze locaties hebben echter te maken met wachttijden. Daarbij doen onze medewerkers natuurlijk hun uiterste best om deze zo kort mogelijk te houden. De vermelde wachttijden zijn richtlijnen en kunnen verschillen per locatie en behandelvorm. Neem voor de actuele wachttijden contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

Treeknorm en wachttijden Vincere

De treeknorm geldt als een landelijk richtlijn voor aanvaardbare wachttijden in de zorg. Zie daarvoor onderstaand schema. Onze wachttijden staan ernaast vermeld. Daarbij kunt u zien dat onze wachttijden soms wel meer dan 50% korter zijn dan de landelijke richtlijn. Wij maken overigens geen onderscheid op basis van uw zorgverzekeraar. U kunt met een basiszorgverzekering bij een zorgmaatschappij gewoon bij ons terecht. Lees ook meer over onze vergoeding van verslavingszorg.

Proces van aanmelding

In onderstaand schema ziet u meerdere begrippen staan.

  1. Aanmelding
  2. Intake
  3. Beoordeling
  4. Start behandeling

De uitleg bij deze begrippen is als volgt: Allereerst bezoekt u uw huisarts en bespreekt u uw situatie. Wanneer u zich vervolgens bij ons hebt (1) aangemeld voor een behandeling, nemen wij telefonisch contact met u op voor een (2) intakegesprek. In dit gesprek vindt een (3) beoordeling plaats waarbij onze specialisten in kaart brengen hoe wij u zo goed mogelijk kunnen helpen. Naar aanleiding hiervan vindt de (4) start van de behandeling plaats.

Wachttijden

Treeknorm GGZ Uitleg Treeknorm in dagen Gemiddelde VIncere
Wachttijd bij aanmeldingswachttijd Tijd tussen aanmelding en intake 28 12
Wachtijd beoordeling Tijd tussen intake en beoordeling 28 14
Wachttijd behandelingswachttijd Tijd tussen intake en start behandeling 70 33
Wachttijd beoordeling – behandeling Tijd tussen beoordeling en start behandeling 42 15
Wachttijd aanmelding – behandeling Tijd tussen aanmelding en start behandeling 98 45

Meer informatie over wachttijden Vincere

Wilt u meer informatie over onze wachttijden of heeft u nog andere praktische vragen? Neem dan contact met ons op via info@vincere-ggz.nl of bel ons direct op 085 401 25 75. Ook kunt u een telefonisch kennismakingsgesprek inplannen waarna onze medewerkers u terugbellen en meer vertellen.

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug

Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek

Klaar voor een nieuwe start? Meld u dan aan voor een intakegesprek met een van onze verslavingspsychologen. Dit gesprek duurt ongeveer 1 uur en heeft als doel in kaart te brengen welke behandeling het best bij u past.

Na het intakegesprek hebben we meestal een goed beeld van uw persoonlijkheid, privésituatie en verslavingsproblemen. Op basis hiervan wordt er een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Dit plan bespreken we met u tijdens een adviesgesprek. Na afloop van het adviesgesprek maakt u de keuze of u start met de besproken behandeling.

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden. Zodra we uw aanmelding binnen hebben, nemen wij telefonisch contact met u op om op korte termijn een afspraak in te plannen.

Geef je behandelvoorkeur aan*

* = Verplicht in te vullen

Locaties

Locatie maastricht

Maastricht

Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Sittard

Sittard

Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

Meer over locatie

Afkickkliniek verslavingszorg Amsterdam

Amsterdam

Herengracht 372-374
1016 CH Amsterdam

Meer over locatie

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

6604 Plettenbergbay
Zuid-Afrika

Meer over locatie

Naast de behandellocaties in Maastricht, Sittard, Amsterdam en Zuid Afrika beschikken wij ook over een locatie in Heerlen, Venlo, Margraten en twee locaties in Portugal. Lees hier meer over alle locaties.