Tegenwoordig krijg je steeds vaker te maken met de nieuwste technieken. Je kunt er bijna niet meer omheen. Ook de spelcomputers zijn niet meer wat het vroeger waren. Je hebt nu een gigantische keuze aan spelcomputers zoals de Xbox, Playstation en Nintendo. Daarnaast wordt er steeds vaker gegamed op een smartphone of tablet.

In het begin lijkt het spelen van deze spellen onschuldig, totdat je echt niet meer zonder kunt. Je basisbehoeften zoals je persoonlijke hygiëne en je gezondheid worden verwaarloosd door het spelen van JOUW spel. Het is super belangrijk dat je zo snel mogelijk je highscore of status behaalt, je denkt zelf dat je nu echt niet meer kunt stoppen.

De game-industrie ontkent dat een gameverslaving bestaat. Volgens hen wordt een verslaving geassocieerd met een middel dat je inneemt.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft de gameverslaving nu echter erkent als officiële gedrags-ziekte, net als gokken. Voor gokken zijn er strenge regels die er voor gamen nog niet zijn. Uiteindelijk hopen ze net zoals in Casino’s, een limiet te kunnen stellen aan bijvoorbeeld de game-tijd.

Door het spelen raak je vaak heel erg vermoeid. Je krijgt hoofdpijn en al snel geïrriteerde ogen door het continu concentreren op het beeldscherm. Onbewust verwaarloos je belangrijkere zaken en vergeet je dingen. Je raak sneller geïrriteerd, zeker als je even niet kunt spelen. Doordat je zoveel speelt, krijg je onenigheid met je naasten waardoor je minder lekker in je vel zit. Eigenlijk wil je nu alleen nog maar meer spelen om deze emoties te onderdrukken. Je zit vast in een neerwaartse spiraal. Het is belangrijk dat je er voor gaat zorgen dat deze veranderd in positieve, opwaartse spiraal!

Als je een gameverslaving hebt is het van belang dat je hulp zoekt bij een verslavingszorginstelling. Psychologen bekijken niet alleen de daadwerkelijke verslaving maar behandelen ook de onderliggende problematieken. De professionals van Vincere staan graag voor je klaar om je te helpen met je gameverslaving en eventuele andere problematieken.

Wist je dat…

  • … gamen vaak als middel wordt gebruikt om problemen in de ‘echte’ wereld te ontlopen? Dit noem je vluchtgedrag.
  • …een gameverslaving vaak niet gebaseerd is op het game-talent, maar op de tijd die je erin investeert?
  • …een gameverslaving vergelijkbaar is met bijvoorbeeld een alcoholverslaving? Het intens verlangen voor het spelen en het prettige gevoel erna, komen duidelijk overeen.
Slecht humeur? Laat wat vaker de alcohol staan!

Slecht humeur? Laat wat vaker de alcohol staan!

Alcohol is niet alleen slecht voor je lichaam maar ook voor je geestelijke gezondheid. Je humeur kan namelijk behoorlijk achteruit gaan door regelmatig alcoholgebruik. Onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong ontdekten dat met name vrouwen hier last van hebben....

VN-rapport: Cannabis nog steeds populairste drug

VN-rapport: Cannabis nog steeds populairste drug

Cannabis De VN heeft haar jaarlijks rapport gepubliceerd over het wereldwijd drugsgebruik, daaruit is naar voren gekomen dat cannabis nog steeds de meest gebruikte drug is. De VN schat dat ongeveer 3,8 procent van de wereldbevolking (15-64 jaar) in onderzoeksjaar 2017...

Rookverbod op scholen vanaf 2020

Rookverbod op scholen vanaf 2020

NIEUWS | Er mag vanaf augustus 2020 niet meer gerookt worden op scholen. Wordt dit rookverbod niet gehandhaafd? Kan volgen boetes die kunnen oplopen tot 4.500 euro. Dat meldt De Volkskrant. Scholen worden zelf verantwoordelijk voor de handhaving. Staatssecretaris Paul...

Contactformulier

Starten met een behandeling?

Wil je breken met je verslaving? Neem dan contact op voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken wij hoe wij je het beste kunnen helpen. Wij bieden namelijk altijd behandelingen op maat aan. Zo hebben we voor iedereen de juiste aanpak.