Alcohol verslaving stoppen

Informatiebijeenkomst voor naasten van verslaafden

Je ouder, kind, partner of vriend(in) is verslaafd.

Als ouder, broer, zus, vriend, vriendin, collega of partner wil je een verslaafde dierbare niet laten vallen. Je wilt je naaste juist helpen, maar weet niet goed hoe. Ook jouw leven wordt zwaarbelast door de verslaving. Je bent boos, verdrietig en teleurgesteld. Wij begrijpen dat. Daarom houden wij maandelijks gratis informatiebijeenkomsten voor naasten van mensen die verslaafd zijn, maar nog geen behandeling volgen. Je kunt hiervoor aanmelden door het aanmeldformulier hiernaast in te vullen. 

Locaties

Venlo
Roermondsestraat 32
5912 AK Venlo

  • 29 oktober 2019
  • 26 november 2019

Sittard
Wilhelminastraat 47
6131 KM Sittard

  • 30 oktober 2019
  • 27 november 2019
  • 11 december 2019

Cadier en Keer (bij Maastricht)
Pater Kustersweg 24
6267 NL Cadier en Keer

  • 7 oktober 2019
  • 4 november 2019

Tijdens deze informatieavond wordt uitgelegd wat verslaving is en wat je als naaste kunt doen. Ook wordt er uitleg gegeven over de procedures en behandelingen van Vincere GGZ. Wij zijn er namelijk niet alleen voor de verslaafde, maar ook voor de naasten!

Voor vragen of meer informatie neem contact op met het Communicatiecenter van Vincere GGZ via: 085 – 401 25 75.

Privacy

De informatieavond is uitsluitend bedoeld voor naasten van verslaafden (die niet in behandeling zijn). Het zijn dus géén avonden voor verslaafden zelf. Privacy is bovendien erg belangrijk. Bezoek je een informatieavond? Dan verplichten we je tot strikte geheimhouding. Dit geldt ook voor informatie die deelnemers buiten de presentatie verstrekken. Vertrouwelijkheid is een belangrijke voorwaarde voor de behandeling. Iedere deelnemer moet het gevoel hebben in een veilige omgeving te zijn waarin persoonlijke zaken besproken kunnen worden. De identiteit van de verslaafde en de naaste deelnemer mag niet onthuld worden door over hen te praten, zowel direct als via andere communicatiemiddelen. Het maken van foto’s is ten strengste verboden. Als er op onjuiste wijze met vertrouwelijkheid wordt omgegaan, wordt verzocht dit aan de medewerkers te melden.

Ik ben aanwezig bij de informatiebijeenkomst in:
Venlo

Sittard

Cadier en Keer (Maastricht)

Alle informatiebijeenkomsten vinden plaats van 19.00u tot 21:00u.