Alcohol is niet alleen slecht voor je lichaam maar ook voor je geestelijke gezondheid.

Je humeur kan namelijk behoorlijk achteruit gaan door regelmatig alcoholgebruik. Onderzoekers van de Universiteit van Hong Kong ontdekten dat met name vrouwen hier last van hebben.

Beter humeur

Wetenschappers hebben vier jaar lang onderzocht naar het verschil in psychisch welzijn tussen mensen die nooit hebben gedronken, niet meer drinken en wel drinken. Met name vrouwen die in deze vier jaar van drinken naar niet drinken gingen, merkten het grootste verschil in hun humeur. Mensen die nooit gedronken hadden, hadden het hoogste niveau van geestelijk welzijn.

Herstelde breincellen

Hoewel veel mensen graag een glaasje alcohol drinken om zich kalm en relaxed te voelen, werkt dit dus eigenlijk averechts. Het werd uit de studie niet duidelijk waar deze grote verandering in humeur dan vandaan kwam. Het is mogelijk dat de aangetaste breincellen zich weer herstelden na de vermindering van alcoholconsumptie, wat leidt tot een algemeen betere geestelijke gezondheid. Vreemd genoeg werd bij mannen niet hetzelfde effect ontdekt.

Voel je je de laatste tijd wat gestrest of geïrriteerd? Probeer dan eens een paar dagen dat wijntje te laten staan: wie weet voel je je meteen een stuk beter.

Bron: Margriet