Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over een behandeling of over Vincere GGZ? Lees hier het antwoord op veelgestelde vragen die wij krijgen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op. 

Hoe kan ik mezelf aanmelden?

Je kunt je aanmelden door het contactformulier in te vullen. Een van onze medewerkers zal vervolgens telefonisch contact opnemen om een afspraak in te plannen. Natuurlijk kun je ook zelf bellen voor een afspraak: 085 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl.

Mag ik iemand meenemen naar het intakegesprek?

Als je het prettig vindt om iemand mee te nemen naar het intakegesprek dan is dat mogelijk. De kans bestaat echter dat diegene gevraagd wordt om even in de wachtkamer te wachten tijdens het gesprek.

Welke behandelingen biedt Vincere GGZ aan?

Vincere GGZ behandelt verslavingen en eventuele andere psychische problemen die hiermee samen voorkomen (dubbele diagnose). Om jouw situatie in kaart te brengen, heb je eerst een intakegesprek met een psycholoog. Daarna wordt tijdens het adviesgesprek het behandelplan besproken. 

Dit behandelplan is bij iedereen anders. Wij hebben namelijk geen standaard behandeling, maar bieden altijd maatwerk. Voor de een is een poliklinische behandeling voldoende, voor de andere is onze afkickkliniek in Zuid-Afrika aan te raden. Bekijk ons complete aanbod van behandelingen. 

Heb je nog verdere vragen? Neem dan contact met ons op.

Ik wil met spoed opgenomen worden. Is dit mogelijk?

Nee, bij Vincere GGZ kun je niet met spoed opgenomen worden. Bel 112 of je huisarts voor noodgevallen. Zij kunnen je doorverwijzen naar een crisisdienst.

Geen spoed? Maak dan een afspraak voor de aanpak van jouw verslaving

Mijn zoon/dochter of partner is verslaafd. Kan ik hem/haar aanmelden?

Als naaste kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. Om een intakegesprek in te plannen hebben we wel een telefonische bevestiging nodig van de verslaafde zelf. Het is namelijk belangrijk dat hij of zij gemotiveerd is om de behandeling in te gaan.

Voor naasten bieden wij overigens speciale informatiebijeenkomsten waar tips en adviezen worden gegeven. 

Hoe lang moet ik wachten totdat ik hulp krijg bij Vincere GGZ (wachttijd)?

De wachttijden houden we uiteraard het liefst zo kort mogelijk. Voor de meest actuele wachttijden neem contact op via info@vincere-ggz.nl of bel ons direct op 085 401 25 75.

Is een interventie mogelijk bij Vincere?

Vincere kan een interventie plannen voor een naaste die een verslaving heeft. Het is echter wel belangrijk dat betreffende persoon gemotiveerd is om aan zijn/haar problematiek(en) te werken. Wanneer de verslaafde zelf niet gemotiveerd is voor behandeling, heeft het weinig zin om hem/haar aan te melden voor een behandeling. Vincere heeft namelijk geen gedwongen opname.

De kosten voor een interventie worden in rekening gebracht bij de naasten, die de interventie hebben geregeld. Deze kosten bedragen € 1500,-.

Hoe lang duurt een opname?

Een klinische opname bij Vincere duurt gemiddeld zo’n 8 tot 12 weken. Na het adviesgesprek krijg je een behandelplan op maat. Na de behandeling is het nog mogelijk om een nazorgtraject in te zetten. Dit doen wij om de kans op een terugval zo ver mogelijk te beperken.

Wat kost de behandeling? Wordt het vergoed?

Een behandeling bij Vincere GGZ wordt vergoed door de basisverzekering van de zorgverzekeraar*. Als je zorgverzekeraar slechts een deel van de behandeling vergoed, nemen wij het overige deel voor onze rekening. We hebben wel een verwijsbrief van de huisarts nodig. Bovendien betaal je wel zelf het wettelijke verplichte eigen risico. Hoeveel dit bedrag voor jou is, kun je navragen bij je zorgverzekeraar. Lees meer over de kosten en behandeling verslaving

* Helaas kunnen wij je niet behandelen als je aangesloten bent bij een van de volgende zorgverzekeraars: DSW, Stad Holland, InTwente en Zorg en Zekerheid.

Ik wil weer terug in behandeling bij Vincere, kan dat?

Ben je al eerder bij Vincere GGZ in behandeling geweest? Dan is het mogelijk om weer in behandeling te komen.

  • Als je binnen een half jaar na je vorige behandeling terugkomt, is een adviesgesprek voldoende om je behandeling weer te starten.
  • Is het langer dan een half jaar geleden dat je bij ons in behandeling was? Dan vragen we je om een afspraak in te plannen voor een intakegesprek.

In beide gevallen is een recente verwijsbrief van de huisarts van belang. Als je al een verwijsbrief hebt (gericht aan Vincere GGZ) die nog niet eerder is ingezet voor een behandeling, kun je deze gebruiken mits de verwijsbrief maximaal een half jaar oud is.

Kan ik tijdens mijn opname bezoek ontvangen?

Bij Vincere GGZ hechten wij veel waarde aan de privacy van onze patiënten. Daarom kun je helaas geen bezoek ontvangen in de kliniek. Dit geldt zowel voor onze afkickkliniek in Nederland, afkickkliniek in Portugal als afkickkliniek in Zuid-Afrika

Mag ik tijdens mijn opname verlof?

Tijdens je opname mag je met verlof onder de voorwaarde dat de behandelaar dit toestaat. Na aanvang in de groep mag je in het vierde weekend voor het eerst met verlof. Je kunt dit aanvragen via het formulier ‘verlof aanvraag’ dat te vinden is in de opnameklapper.

Tijdens een behandeltraject van 8 weken krijg je twee keer wandelverlof, waarvan één keer op zaterdag of zondag van 11.00 tot 17.30 uur. Ook kun je twee keer weekendverlof aanvragen. Weekendverlof is van zaterdag 11.00 t/m zondag 17.30 uur. De detoxperiode telt niet als één of meerdere behandelweken. De telling gaat pas in vanaf de eerste behandelweek.

Mag ik mijn telefoon gebruiken in de kliniek?

Om je zo goed mogelijk te helpen met je verslaving, reguleren wij het gebruik van een telefoon tijdens een opname. Je dient de telefoon hierbij altijd in je persoonlijke kluisje te bewaren. Je mag een aantal keer bellen.  

In de detoxperiode kun je één keer bellen. Dit heeft betrekking op de dag van opname of op de dag na opname.

Na de detoxperiode (wanneer je in de groep komt), krijg je drie belmomenten van 15 minuten. Er kan gebeld worden op maandag tot en met vrijdag tussen: 17.00 – 17.30 uur of 19.00 – 19.30 uur of in het weekend tussen 12.00 – 12.30 of 19.00 – 19.30 uur.

Zakelijke telefoontjes kun je samen met de behandelaar plannen en vallen niet onder de reguliere belmomenten.

Bij wat voor soort verslaving kan ik bij Vincere terecht?

Vincere GGZ is specialist in de behandeling van verschillende soorten verslavingen. Hierbij is een grof onderscheid te maken in twee soorten verslavingen: een gedragsverslaving en middelenverslaving

Vaak zien wij dat een verslaving samengaat met een psychische stoornis, dit wordt ook wel dubbele diagnose genoemd. Om je zo goed mogelijk te helpen, is hier ook aandacht voor. 

Kan ik bij Vincere afkicken in het buitenland?

Vincere GGZ heeft verschillende klinieken in het binnen- en buitenland:

Of je in aanmerking komt voor een behandeling in Nederland of buitenland, hangt af van het behandelplan dat wordt samengesteld na het intakegesprek

Wat voor soorten behandeling heeft Vincere?

Wij hebben verschillende behandelmogelijkheden om u te helpen een verslaving. Geen enkele verslaving is immers hetzelfde. Al onze behandelingen vallen uiteen in twee soorten: een ambulante behandeling of klinische behandeling. Ook het nazorgtraject kan daarbij erg verschillen. Hiermee proberen wij de kans op een terugval zo ver mogelijk te beperken.