Alcohol verslaving stoppen

Verslaafd?
Vincere GGZ helpt je van je verslaving af

Heb je een verslaving, maar ben je klaar voor een nieuw begin? De experts Vincere GGZ helpen jou graag van je verslaving af! Wij zijn namelijk gespecialiseerd in het behandelen van diverse verslavingen. Meld je nu aan voor een intakegesprek of bel naar 085 401 25 75. Mailen kan ook: info@vincere-ggz.nl

Ben ik verslaafd?

Of er sprake is van een verslaving verschilt per persoon en per situatie. Toch zijn er een aantal kenmerken die voorkomen bij middelenverslavingen zoals alcohol, wiet, cocaïne, maar ook bij gedragsverslavingen zoals gokken, seks of gamen:

  • De verslaving zorgt voor problemen, maar toch ga je ermee door
  • Het beheerst je leven
  • Je voelt je ellendig als je niet met de verslaving bezig bent
  • Je omgeving heeft problemen met je verslaving
  • Het kost veel tijd en/of geld en energie
  • Je hebt steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken
  • Stoppen lukt niet

Heb jij hulp nodig? Neem dan contact op via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75. Wij geven graag advies en informatie!

Behandeling 

‘Improving your lifestyle’, oftewel jouw levensstijl verbeteren. Dat is het doel van Vincere GGZ. We helpen je namelijk graag van jouw verslaving af. We starten met een intakegesprek waarin wordt bepaald welke behandeling het beste bij jou past. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld en kun je aan de slag. De behandeling wordt overigens volledig vergoed. Als een zorgverzekeraar niet de hele behandeling vergoedt, dan betalen wij de rest. Na afloop van de behandeling laten we je niet vallen, maar bieden we een uitstekend nazorgtraject.

Vincere GGZ is gespecialiseerd in de behandeling van de volgende verslavingen:

Alcohol

Alcohol lijkt zo onschuldig, maar wanneer je eraan verslaafd bent, kan het vernietigende gevolgen hebben. Naar schatting zijn er in Nederland meer dan een half miljoen mensen verslaafd aan alcohol.
Lees meer over alcoholverslaving.

Cocaïne

Cocaïne is in tegenstelling tot alcohol vooral een geestelijke verslaving. Na het afkicken heeft het lichaam namelijk na een korte tijd al geen cocaïne meer nodig. Het brein echter wel en dat maakt clean blijven zo moeilijk.
Lees meer over cocaïneverslaving.

Cannabis

Cannabis kan zowel op korte – als lange termijn zeer schadelijke gevolgen hebben voor de gebruikers als de omgeving. Ben je verslaafd, dan kun je vaak moeilijk ontspannen zonder gebruikt te hebben.
Lees meer over cannabisverslaving.

Gamen

Gameverslaving komt steeds vaker voor. Gamemakers weten dan ook als geen ander hoe ze verslavende elementen in het spel kunnen inzetten om je te laten blijven spelen. Het is een verslaving als het je leven in een greep houdt. Je verwaarloost je fysieke sociale omgeving, werk of studie en bent alleen nog bezig in de virtuele wereld.
Lees meer over gameverslaving.

Gokken

Een gokje wagen kan leuk zijn, maar in Nederland zijn zo’n 80.000 eraan mensen verslaafd. Het kan zorgen voor tot zware financiële, werk-, gezins- en relatieproblemen.
Lees hier meer over gokverslaving.

Seks

Je bent seksverslaafd als je continue behoefte hebt aan seksuele activiteiten. En die behoefte is dwangmatig, obsessief en ongezond. Wanneer seks een obsessie wordt en je gedrag steeds extremere vormen aanneemt, is het tijd om in te grijpen.
Lees meer over seksverslaving.

Medicijnen

Medicijnverslaving is een van de meest voorkomende, maar minst behandelde verslavingen. Veel mensen geloven namelijk niet dat zij écht verslaafd zijn. Ze zijn ervan overtuigd dat ze de medicatie nodig hebben. Stoppen met medicijnen is zonder hulp dan ook bijna onmogelijk.
Lees meer over medicijnverslaving.

Designerdrugs

Designerdrugs worden gemaakt in een laboratorium. Eigenschappen die van planten afkomen, worden zo op scheikundige manieren aangepast. Voorbeelden van designerdrugs zijn: XTC, speed, MDMA, LSD, Poppers, GHB, MDPV, Mephedrone, 4 FMP of 4-FA, Benzofury, Methylone, 2C-B, Methoxydine of 4 meo pcp, MXE of Methoxetamine. Deze drugs kunnen gevaarlijk zijn en extreem verslavend werken.
Lees meer over designerdrugs.

Risico’s 

Verslaving brengt veel risico’s met zich mee. Lichamelijke risico’s zoals een overdosis, maar ook op de lange termijn zijn er gevaren. Een ernstige, langdurige verslaafde heeft vaak problemen zoals schulden, geen werk, weinig sociale contacten, gezondheidsschade, eenzaamheid en verwaarlozing.

Lees meer over de risico’s van:

alcoholverslaving
cannabisverslaving
cocaïneverslaving
gokverslaving
seksverslaving
gameverslaving

Verslaving een ziekte?

Ja, verslaving is een psychiatrische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Er is namelijk aangetoond dat het genetisch bepaald kan zijn of iemand verslavingsgevoelig is. Mensen kunnen lichamelijk, maar ook geestelijk afhankelijk zijn van middelen en/of gedrag.

Vincere GGZ helpt! Meld je aan voor een intakegesprek, mail naar info@vincere-ggz.nl of bel 085 401 25 75. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vul je nummer in
en wij bellen terug

 

 

Vanwege het faillissement van Vincere kunnen er momenteel geen nieuwe patiënten in zorg worden genomen.