Alcohol verslaving stoppen

Gokken en cannabis: verslaving en behandeling

Gokken kan leuk zijn, af en toe een jointje roken kan prettig voelen, maar een combinatie van gokken en cannabis is niet aan te raden. Combineert u veelvuldig gokken en overmatig cannabisgebruik? Een gokverslaving met cannabisverslaving? Schakel dan zo snel mogelijk professionele hulp in! Stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl, bel direct naar 085 401 25 75 of meld u aan voor een intakegesprek. Vincere is dé specialist in gok- en cannabisverslavingszorg en kan u als geen ander helpen om van uw verslaving aan gokken en cannabis af te komen.

Gokken en cannabis hebben veel gemeen

Aan zowel een coffeeshop (cannabis) als aan het casino (gokken) kunt u veel geld verkwisten en verslaafd raken. Gokken en cannabis vervullen beide in de behoefte aan dromen, aan escape. Ontsnappen aan studie of werk, de dagelijkse sleur, de verveling, hoge verwachtingen van de buitenwereld of vervelende negatieve emoties. Omdat zowel gokken als cannabis voorziet in dezelfde behoeftes versterken ze elkaar, een gevaarlijke combinatie dus! De neerwaartse spiraal door een gokverslaving wordt heftiger en dieper door een cannabisverslaving. Leeft u alleen nog maar voor de volgende jackpot of het volgende jointje? Bel ons dan vandaag nog: 085 401 25 75. Wij helpen uw leven weer op de rit te krijgen!

Een verslavende combinatie met twee gezichten

Gebruikt u cannabis? Bent u cannabis verslaafd? Dan kent u de rush van ‘high’ zijn en ontspanning van ‘stoned’ zijn. High van cannabis geeft een opwekkend, energiek gevoel. Stoned van cannabis geeft een meer lichamelijk ontspannend effect. Van hasj en wiet kunt u allebei high of stoned worden. Dit hangt niet alleen af van het soort hasj of wiet, maar ook van de type persoon die gebruikt. Iemand die van zichzelf energieker is wordt sneller actief en vrolijk, iemand die zwaarmoediger is wordt juist loom, lui of angstig. Het mag duidelijk zijn dat de combinatie van gokken en cannabis een versterkend effect heeft.

High van cannabis: gokken wordt nog gevaarlijker

Heeft u wiet of hasj gerookt en ervaart u de high van cannabis? Dan heeft dat direct effect op uw gokverslaving. U wordt dan wel vrolijker, toch is het een negatief effect. Uw gokverslaving wordt namelijk enorm versterkt! U krijgt even meer energie, beleeft kleuren, muziek en de wereld om uw heen intenser. Tegelijkertijd kunt u zich niet meer goed concentreren en logisch denken gaat opeens ook een stuk minder. Daarbij verandert, door de risico’s van cannabisgebruik, uw gevoel voor tijd en ruimte.

Door al deze verschijnselen van cannabis neemt u slechtere beslissingen tijdens gokken. U gaat langer door. U wordt overmoedig. U zet hoger en meer in omdat u logica bedenkt die er niet is, gokken is toch echt gewoon een kansspel. Gokken en cannabis? Niet doen dus!

Stoned van cannabis: versterkt gokproblemen

Waar u van de high vrolijk wordt en energieker, is dat bij stoned wel anders. U voelt zich loom en uw armen en benen kunnen zwaar aanvoelen. Bent minder gemotiveerd en heeft een slechter geheugen. U wordt prikkelbaar, nerveus of zelfs angstig en depressief. Bij echt overmatig cannabisgebruik kunt u zelfs psychotisch raken. U hoort en ziet dan dingen die er niet zijn en verliest contact met de werkelijkheid.

Naast de grote financiële risico’s brengt gokken ook de nodige psychische problemen en lichamelijke risico’s met zich mee. Risico’s die dus enorm versterkt worden door het gebruik van hasj of wiet. Gokken en cannabis zijn door de effecten van ‘stoned zijn’ ook geen goede combinatie!

Afkicken van gokken en cannabis?

Gebruikt u wiet en bent u gokverslaafd? Wilt u stoppen met gokken en afkicken van cannabis? Laat u behandelen door onze professionals, voor het te laat is! Wij bieden maar liefst vijf soorten behandelmogelijkheden. Er is dus altijd een behandelmethode voor gokken en cannabis die het beste bij u past. Plan vandaag nog een intakegesprek in om te kijken welke behandeling het best aansluit bij uw gok- en wietverslaving.

Wij zijn er om u te helpen! Lees meer over onze behandelmogelijkheden bij verslaving of bel direct naar 085 401 25 75 voor meer informatie.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika