Alcohol verslaving stoppen

Gokken en Cocaïne

Gokken en cocaïne is geen goede combinatie! Cocaïne is namelijk een stimulerend middel, een zogenaamde upper met een opwekkend effect. U voelt zich euforisch waardoor u beter lijkt te gokken. Voor een gokverslaafde een zeer gevaarlijke combinatie dus. Combineert u gokken en cocaïne? Doe er dan alles aan om te stoppen met gokken en schakel direct professionele hulp in. Stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl, bel direct naar 085 401 25 75 of meld u aan voor een intakegesprek. Vincere is dé specialist in verslavingszorg en kan u als geen ander helpen om van uw gokverslaving aan gokken en cocaïne af te komen.

Gokken en cocaïne: een gevaarlijke combinatie

Van cocaïne voelt u zich actiever, u krijgt een betere stemming en u bent alerter. Hoewel de drug zelf geen invloed heeft op het gokspel, krijgt u een flinke boost (tijdelijk) zelfvertrouwen. Het voelt alsof u beter gaat gokken en u durft snel meer in te zetten. Gokken brengt al grote risico’s met zich mee, maar het effect van cocaïne op gokken is echt desastreus! Gokken en cocaïne is voor gokverslaafden dan ook een combinatie met grote gevolgen.

Gokken en cocaïne zorgt voor nog meer financieel verlies

Cocaïnegebruik leidt tot zelfoverschatting en euforie. U wilt dit zo snel en zo vaak mogelijk ervaren en bent geneigd om dit middel steeds meer te gebruiken. Cocaïnegebruik leidt tot de nodige lichamelijke en psychische risico’s. Voor een gokverslaafde is een bijkomend effect dat u gemakkelijk hele nachten kunt doorgaan met het gokken. Zonder cocaïne was u waarschijnlijk al veel eerder gestopt. De financiële verliezen met gokken zijn dus direct groter!

Gokken en cocaïne: aanslag op uw dopaminehuishouding

Dopamine is een lichaamseigen stof die een geluks- genotsgevoel geeft. Bijvoorbeeld bij alcoholgebruik, seks en ook bij gokken. Dit wordt door uw eigen lichaam in kleine hoeveelheden aangemaakt om u te belonen voor gedrag dat u en uw lichaam prettig vinden. Dit zorgt ervoor dat u die momenten wilt herhalen. Gokken kan een roes opleveren en gaat gepaard met verhoogde dopamine-afgifte in uw brein. Dit is van nature van korte duur en wordt na vrijkomst weer snel terug opgenomen in soort dopaminereservoir. Zo blijft de voorraad dopamine in uw lichaam op peil en is uw beloningssysteem weer in evenwicht.

Gebruikt u cocaïne? Dan gooit u de deur van uw dopamine reservoir wagenwijd open. U krijgt direct het gevoel van intense gelukzaligheid en ultiem zelfvertrouwen. Waar dit normaal snel afneemt, zorgt cocaïne ervoor dat het als het ware in uw hersenen blijft rondspoken. Uw voorraad dopamine neemt dus af!

Het mag duidelijk zijn dat gokken en cocaïne tegenstrijdige lichaamsprocessen opwekken en elkaar verstoren. Door cocaïnegebruik raakt uw dopaminereservoir uitgeput. U heeft nergens meer plezier in. U voelt zich rot, somber of zelfs depressief. Gokken lijkt dan een uitweg, want dit biedt u weer de roes en het geluksgevoel dat u zo mist. Herkent u dit? Bel ons direct op 085 401 25 75, of meld u aan voor een intakegesprek. Wij kunnen u echt helpen!

Afkicken van gokken en cocaïne?

Gebruikt u cocaïne en bent u gokverslaafd? Wilt u afkicken van gokken? Laat uw gok- en cocaïneverslaving behandelen door onze professionals, voor het te laat is. Vincere biedt maar liefst vijf types behandelmogelijkheden. Er is dus altijd een behandelmethode voor gokken en cocaïne die het beste bij u past. Plan vandaag nog een intakegesprek om te bekijken welke behandeling u het best aansluit op uw mate van verslaving:

Wij zijn er om u te helpen. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika