Alcohol verslaving stoppen

Gokken en psychische stoornis (dubbel diagnose)

Heeft u naast uw gokverslaving ook last van psychische klachten zoals PTSS, ADHD, angstklachten of een depressie? Dan spreken we van gokken en dubbel diagnose. Dit uit zich meestal in problemen op alle levensgebieden zoals werk, sociale relaties, familie en financiën. Het is een lastige en negatieve spiraal, een cirkel die maar moeilijk te doorbreken is. Zeker zonder professionele hulp! Vertrouw daarom op onze experts. In onze dubbel diagnosegroepen helpen we u met uw gokverslaving en psychische problematiek. Stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl, bel direct naar 085 401 25 75 of meld u aan voor een intakegesprek.

Gokken en dubbeldiagnose komt vaak voor

Psychische klachten en problemen met alcohol, drugs of gokken komen relatief vaak samen voor. Uit onderzoek (Trimbos) blijkt dat 20% tot 50% van de cliënten in de GGZ verslavingsproblemen heeft, naast hun psychische stoornis. Andersom heeft 20% tot 80% van de cliënten met psychische klachten als PTSS, ADHD of depressie ook last van een verslaving. Daar zijn diverse redenen voor.

Gokken kent grote risico’s voor lichamelijke- en psychische klachten! Gokken helpt dus psychische klachten de wereld in en ook ze in stand te houden. Andersom geldt dat voor sommigen gokken of een andere verslaving een manier is om even niet stil te staan bij de klachten van ADHD, angst, PTSS of een depressie.

Behandelen van gokken en dubbel diagnose

Bij andere instellingen krijgen mensen met een dubbele diagnose helaas vaak niet de juiste behandeling. Uit onze ervaring blijkt dat verslavingszorg de psychiatrische problemen van mensen met dubbele diagnose vaak te ernstig vinden om te kunnen behandelen. Omgekeerd is er in de geestelijke gezondheidszorg weerstand of onvoldoende kennis om verslaving te behandelen.

Heeft u een gokverslaving en kampt u met psychische problemen als ADHD, PTSS of depressie? Dan is alleen psychische hulp niet genoeg en alleen hulp bij uw verslaving ook niet! Daarom biedt Vincere een combinatie van behandelingen. Zo valt u niet tussen de wal en het schip. Meer weten over onze aanpak? Bel direct 085 401 25 75.

Doordachte aanpak voor gokverslaafden

Wij kunnen u als geen ander wél ondersteunen bij problemen door gokken en dubbele diagnose. Beide problemen moeten gelijktijdig en met grote zorg aangepakt worden. Als patiënt moet u enerzijds afkicken van uw gokverslaving om uw psychische stoornis te behandelen en anderzijds van uw psychische stoornis afzijn om uw gokverslaving te kunnen behandelen.

Kies de behandeling die bij u past

Bent u gokverslaafd én heeft u last van een psychische stoornis? Laat u behandelen door onze professionals, voor het te laat is. Vincere biedt maar liefst vijf soorten behandelmogelijkheden voor gokken en dubbel diagnose. Plan vandaag nog een intakegesprek om te bekijken welke behandeling het best aansluit op uw mate van gokverslaving en psychische stoornis:

Wij zijn er om u te helpen! Lees meer over onze behandelmogelijkheden bij verslaving of bel direct naar 085 401 25 75 voor meer informatie.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika