Alcohol verslaving stoppen

Stoppen met gokken

Wilt u stoppen met gokken en zoekt u hulp bij uw gokverslaving? Voor mensen die aan een gokverslaving lijden, heeft gokken een groot effect op hun leven. Wij weten als geen ander hoe wij u daarmee kunnen helpen! Vincere biedt daarom verschillende behandelingen aan om uw gokproblemen of gokverslaving te overwinnen. Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek met onze verslavingsexperts, stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl of bel direct met 085 401 25 75.

Wanneer stoppen met gokken?

Gokken begint vaak als een spel, voor de fun of om geld te winnen. Helaas gaat het vaak al snel niet meer om het geld, of om het spel, maar om de spanning. Daardoor komt u in een soort roes en dat voelt goed. Herkent u uzelf in de onderstaande symptomen? Dan is de kans groot dat u verslaafd bent aan gokken en snel moet starten met behandeling gokken.

In uw hoofd bent u voortdurend bezig met het spel. U kunt de drang om te gaan gokken niet weerstaan. Telkens besteedt u meer tijd en geld aan gokken dan u had voorgenomen. Minderen of stoppen met gokken zou u wel willen, maar dat lukt maar niet. Gokken gaat ten koste van alles, uw tijd, relaties en slaap.

Waarom stoppen met gokken?

Er zijn talloze redenen waarom u zou moeten stoppen met gokken. Gokken brengt grote risico’s met zich mee op diverse vlakken van uw leven. We hebben de belangrijkste hier opgesomd.

U heeft last van psychische problemen zoals geheugenverlies, minderwaardigheidsgevoelens, agressie, depressiviteit of zelfs zelfmoordgedachten. Daarnaast heeft u sociale problemen zoals relatieproblemen, problemen op het werk of studie. Mensen in uw omgeving zijn klaar met uw leugens. U heeft last van lichamelijke problemen die samenhangen met gokken zoals hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid, trillen, maag en darmklachten. De financiële problemen en schulden stapelen zich in rap tempo op. Dit laatste is verreweg het grootste probleem bij gokverslaafden!

Zelf stoppen met gokken? 10 tips van ons experts

Stoppen met gokken is erg moeilijk. Wilt u het proberen zonder professionele hulp? We hebben 10 tips om te stoppen met gokken verzameld. We adviseren om eerst telefonisch met ons te overleggen wat voor u zou kunnen werken (Bel: 085 401 25 75).

  1. Maak een lijstje van redenen om te stoppen met gokken en hang dit zichtbaar op een plek waar u vaak komt.
  2. Bepaal een specifiek moment waarop u wilt stoppen.
  3. Vertel uw omgeving dat u gaat stoppen. Zij zijn een stok achter de deur en kunnen u motiveren om vol te houden.
  4. Ga je erop uit, zonder pinpas.
  5. Neem iemand in vertrouwen die u bij kan staan tijdens stoppen met gokken.
  6. Maak afspraken met vrienden en familie. Sociale contacten weerhouden u van de drang om te gokken.
  7. Vermijd situaties waar u kunt gokken.
  8. Laat u uitschrijven bij gokhallen en casino’s waar u voorheen kwam.
  9. Start een nieuwe hobby of iets waar u voor uw gokverslaving veel plezier aan beleefde.
  10. Stop radicaal en ga niet proberen te minderen!

Stoppen met gokken te moeilijk? Probeer niet te minderen!

Een belangrijke stap bij stoppen met gokken is dat u uw probleem erkent en de wil heeft om te stoppen. Dat is echt niet gemakkelijk, maar het valt te proberen. Heeft u problemen met gokken, maar wilt u toch graag spelen? Dan kunt u proberen te minderen.

We zullen met de deur in huis vallen, dat lukt bijna niemand! Door in stapjes te minderen zal het stoppen te zwaar worden. De beste methode is om direct te stoppen en alles te weren wat maar met gokken te maken heeft. Zonder professionele hulp kan (bijna) niemand stoppen met gokken. Plan vandaag nog een gesprek met onze ervaringsdeskundigen. Zij hebben ooit ook in uw schoenen gestaan en weten als geen ander hoe het is en hoe u er bovenop kunt komen.

De beste hulp bij stoppen met gokken

Bent u gokverslaafd? Wilt u stoppen met gokken? Laat u behandelen door onze professionals, voor het te laat is! Vincere biedt diverse behandelmogelijkheden. Plan vandaag nog een intakegesprek om te bekijken welke behandeling om te stoppen met gokken het best aansluit op uw mate van gokverslaving:

Wij zijn er om u te helpen! Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika