Medicijnverslaving

Medicijnverslaving

Medicijnverslaving is een van de meest voorkomende, maar minst behandelde verslavingen in Nederland. Miljoenen mensen krijgen jaarlijks namelijk pijnstillers en slaap- en kalmeringsmiddelen voorgeschreven. Een derde van die groep gebruikt de medicijnen echter langer dan drie maanden. Duizenden mensen zijn dan ook verslaafd, maar slechts een kleine groep gaat in behandeling. Vaak omdat mensen ervan overtuigd zijn dat ze deze medicijnen écht nodig hebben. Toch kan langdurig gebruik ernstige risico’s hebben.

Ben ik verslaafd aan medicijnen?

  • Je gebruikt de medicijnen al langere tijd
  • Je gebruikt meer dan je zou willen
  • School, werk, hobby’s en sociale bezigheden lijden onder het gebruik
  • Steeds meer nodig hebben om hetzelfde effect te bereiken
  • Last van onthoudingsverschijnselen als je stopt
  • Doorgaan met gebruiken ondanks dat het voor problemen zorgt
  • Je kunt niet stoppen

Hebben één of meerdere stellingen betrekking op jou? Dan kan het zijn dat je verslaafd bent. Voor hulp of meer informatie neem contact op via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75.

Behandeling

Elke verslaving is anders. Vincere GGZ biedt behandelingen op maat aan. Tijdens een intakegesprek met een gespecialiseerd psycholoog wordt bepaald welke behandeling het beste aansluit. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Poliklinische behandeling (eenmaal per week)
Avondbehandeling (twee avonden per week)
Tweedaagse dagbehandeling (twee dagen van 9.00 tot 17.00 uur)
Vijfdaagse dagbehandeling (vijf dagen per week van 9.00 tot 17.00 uur)
Opname in een kliniek in Nederland
Opname in een kliniek in Portugal
Opname in een kliniek in Zuid-Afrika

Lees meer over de behandelingen van medicijnverslaving en de kosten en vergoeding.

Detox

Voor de behandeling start, moet je eerst een detox volgen. Dat kan thuis onder deskundige begeleiding of in onze kliniek in Margraten. Wij zorgen er uiteraard voor dat het ontwennen op een veilige manier gebeurt. Bovendien wordt er dan ook gestart met de ‘voorbehandeling’. Dat is een programma op maat waarbij je alvast kunt wennen aan de inhoud en de structuur van het behandeltraject. Vincere GGZ ondersteunt daarnaast op het gebied van wonen, werk en financiën. Lees meer informatie over de detox.

Dubbele diagnose

Vincere is gespecialiseerd in het behandelen van zogenaamde dubbele diagnoses. Dit houdt in dat je behalve de verslaving kampt met een psychische – of psychiatrische stoornis. Dat kan van alles zijn: ADHD, ADD, PTSS, een angststoornis, een persoonlijkheidsstoornis of een depressie.

Vormen van medicijnverslaving

Medicijnen kunnen zeer verslavend werken. Veelvoorkomende verslavingen zijn: Oxazepam, Diazepam, Morfine, Lorazepam, pijnstillers, slaapmiddelen en kalmeringsmiddelen.

Kijk ook eens op veelgestelde vragen voor meer informatie. Contact opnemen kan natuurlijk ook: info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika