Alcohol verslaving stoppen

Middelenverslaving

Bij een middelenverslaving ben je verslaafd aan een middels zoals drugs of alcohol. Je kunt zowel geestelijk- als lichamelijk verslaafd zijn. Als je lichamelijk afhankelijk bent, dan krijg je last van ontwenningsverschijnselen als je stopt met gebruiken. Bij een geestelijke verslaving is de drang naar een middel zo groot dat je die niet kunt weerstaan.

Soorten middelenverslaving

Middelen waaraan je verslaafd kunt raken zijn in te delen in drie categorieën:

1. Stimulerende middelen
2. Verdovende middelen
3. Geestverruimende middelen

Het kan zijn dat een middel in meerdere categorieën past.

1. Stimulerende middelen

Stimulerende middelen worden ook wel uppers genoemd. Je gaat je er energiek van voelen of je krijgt er een kick van. Vaak komt na de up al snel een down. Dan ben je uitgeput en kun je te maken krijgen met depressieve, onrustige of angstige gevoelens. Stimulerende middelen zijn dan ook zeer verslavend. Voorbeelden zijn:

Cocaïne
XTC
Speed
Ketamine
4FA (4FMP)

2. Verdovende middelen

Verdovende middelen worden ook wel downers genoemd. Ze hebben een verdovend effect op je hersenen. Dat zorgt ervoor dat je problemen voor even vergeet. Downers zijn gevaarlijk, je kunt er zelfs van in coma raken. De drugs zijn ook zeer verslavend. Voorbeelden zijn:

Alcohol
Poppers
Cannabis

3. Geestverruimende middelen

Geestverruimende middelen zorgen ervoor dat je beeld van de werkelijkheid anders wordt. Je kunt geluiden horen die er niet zijn of veel kleurtjes zien. De kans op een bad trip is aanwezig. Voorbeelden zijn:

LSD
4FA

Behandeling middelenverslaving

Vincere GGZ is gespecialiseerd in het behandelen van middelenverslavingen. Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op via info@vincere-ggz.nl of 085 – 401 25 75.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika