Alcohol verslaving stoppen

4FA Verslaving- Risico’s en effecten 4FA (4FMP)

4-FA staat voor 4 Fluoramfetamine en is een drug die nog maar relatief kort op de Nederlandse markt beschikbaar is. Het is ontwikkeld als een alternatief voor conventionele drugs zoals bijvoorbeeld speed of XTC/MDMA. De drug 4FA wordt ook wel 4FMP, 4-Fluor, 4-Flava, 4-F of Flux genoemd. De schadelijke effecten van de drugs zijn echter niet mis. Zeker als u kampt met een verslaving aan 4FA, raden wij u aan om hulp te zoeken. Neem daarom telefonisch contact met ons op via 085 401 25 75. Daarnaast kunt u ons mailen op info@vincere-ggz.nl.

4FA Verslaving – Wat is 4FA?

De harddrug 4FA valt onder de Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS). De NPS – ook wel research chemicals of designer drugs genoemd. 4FA sinds 1 april 2017 verboden in Nederland en de drug staat dan ook op Lijst 1 van de Opiumwet. De hoofdreden hiervan is dat er steeds meer bewijs is dat het gebruik van 4FA kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s.

De werking van 4FA is stimulerend en veel mensen gebruiken het dan ook op feesten. Zij geven aan opgewekt gevoel te ervaren met veel energie, adrenaline en een verhoogde bloeddruk. Het gebruik van de drug gaat ook vaak gepaard met slapeloosheid. 4FA wordt ook wel XTC-light genoemd. De gevaren van een verslaving aan 4FA zijn echter niet light te noemen.

4FA Verslaving – Wanneer ben ik verslaafd aan 4FA?

“Wanneer ben ik verslaafd en moet ik hulp zoeken?” Als specialist in de verslavingszorg krijgen wij deze vraag geregeld. Het verschilt per persoon of er gesproken wordt van een verslaving. Dit hangt namelijk nauw samen met iemand zijn persoonlijke situatie. Over het algemeen is het een vuistregel dat u verslaafd bent wanneer u er niet uit uzelf mee kunt stoppen. De verslaving houdt u zodoende in zijn greep. In het geval van 4FA hangen daar de volgende problemen mee samen:

  • U heeft een groot verlangen naar het gebruik van 4FA;
  • De hoeveelheid 4FA die u neemt vindt u lastig te controleren. U neemt dan ook vaak teveel;
  • Veel van uw tijd en geld besteedt u aan 4FA;
  • Meerdere gebieden in uw leven hebben te lijden onder de 4FA;
  • U denkt niet zelf met 4FA te kunnen stoppen.

Klinken bovenstaande stellingen u bekend in de oren? Neem dan contact met ons op voor de hulp die u nodig heeft.

Risico’s 4FA verslaving – 4FMP

Er klampen verschillende risico’s aan het gebruik van – en verslaving aan – 4FA. Het aantal vergiftigingen met 4FA is de laatste jaren sterk dan ook toegenomen. De risico’s van de drug valt uiteen in een aantal gebieden.

Lichamelijke risico’s 4FA – 4FA Verslaving

Het risico van 4FA is vergelijkbaar met die van een wolf in schaapskleren. In het begin zult u vrij milde klachten ervaren. U kunt dan denken aan een lichte hoofdpijn of verhoogde bloeddruk. Deze milde klachten kunnen echter snel omslaan in gevaarlijke situaties! Denk daarbij aan een hersenbloeding of een hartaanval. Een minder erg maar vaker voorkomend risico is die van een stevige, langdurige en ondraaglijke hoofdpijn. Deze hoofdpijnklachten kunnen overigens nog lang duren. Sommige mensen houden er tot wel weken lang last van.

Geestelijke risico’s – 4FA verslaving

Soms zorgt 4FA voor zogenaamde cravings waarbij u de behoefte krijgt op opnieuw te gebruiken. Dit is erg gevaarlijk en sterk af te raden. Een teveel aan 4FA zal vanwege de stimulerende effecten leiden tot een lange tijd van slapeloosheid. Dit kan gepaard gaan met stress, waardoor het eenvoudig te grijpen is naar manieren om uw pijn te verzachten zoals alcohol. 4FA kan nog wekenlang zorgen voor een stevige hoofdpijn. Pas in dat geval sterk op met de combinatie van alcohol en medicijnen zoals paracetamol!

4FA Verslaving – 4FA met drugs of 4FA met alcohol

Het gebruik van 4FA samen met andere drugs of met alcohol kan levensbedreigend zijn. Patiënten die beland zijn op de eerste hulp, zullen bijvoorbeeld minder goed of niet meer aanspreekbaar zijn. Ook lichamelijke en psychische complicaties kunnen hierbij naar voren komen. In een aantal gevallen kan dit dan ook levensbedreigend zijn!

4FA Verslaving – Hoe stop ik met 4FA?

Heeft u een verslaving aan 4FA, 4FMP, 4-Fluor, 4-Flava, 4-F of Flux en wilt u ermee stoppen? Bel ons dan direct op 085 401 25 75 of stuur ons een mail op het mailadres: info@vincere-ggz.nl. Onze specialisten helpen u graag om los te breken van de verslaving waarmee u kampt.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika