Alcohol verslaving stoppen

LSD verslaving? Risico’s van LSD – stoppen met LSD gebruik

LSD is een drug die voornamelijk gebruikt wordt vanwege de trip die het gebruikers geeft. LSD veroorzaakt namelijk sterke hallucinaties en zorgt voor een verandering van uw bewustzijn. Ook komt synesthesie voor waarbij LSD-gebruikers geluiden kunnen zien of kleuren kunnen horen. LSD geeft hiermee een ervaring die u buiten uzelf laat treden. Dit kan zorgen voor grote risico’s. Gebruikt u teveel LSD en ziet u in dat het vernietigend werkt in uw leven? Neem dan contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van verslavingen en helpen u weer op het rechte pad. Bel ons daarom op 085 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl. Onze deskundige medewerkers weten immers precies waar u tegenaan loopt met een LSD verslaving.

LSD verslaving – wat is LSD?

LSD (d-lysergzuurdiethylamide) is een sterke chemische drug die een veranderde perceptie van realiteit weergeeft. Het is een tripmiddel waarvan de werking zo’n 6 tot 10 uur kan zijn. De ervaring die LSD meegeeft kan erg intens zijn en voor velen is het dan ook een nachtmerrie. Niet voor niets kan een LSD-gebruiker zich vaak nog enkele dagen vreemd in het hoofd voelen. Dit komt doordat de ervaringen tijdens de trip nog verwerkt moeten worden in de hersenen.

LSD verslaving – wat zijn effecten van LSD?

Er zijn een aantal effecten die samenhangen bij het gebruik van LSD. Deze hebben betrekking op de sterk hallucinerende effecten die de drug teweeg brengt. De effecten van LSD zijn daarbij als volgt.

 • Impulsief gedrag;
 • Hallucinaties;
 • Andere perceptie van de wereld;
 • Snel wisselende gemoedstoestand en emoties;
 • Versnelde hartslag;
 • Lichaamstemperatuur neemt sterk toe;
 • U gaat overmatig zweten;
 • Insomnia (niet kunnen slapen);
 • Droge mond;
 • Verminderde eetlust
 • Bevingen;
 • Epileptische aanvallen.

LSD verslaving – Wanneer ben ik LSD verslaafd?

LSD is een drug die technisch gezien geen verslavende elementen bevat. Daarbij ontwikkelen gebruikers van LSD al snel tolerantie tegen het middel. U heeft na verloop van tijd meer LSD nodig dan dat u eerder nodig had. Vaak wordt LSD dan ook gecombineerd met alcohol, cannabis of cocaïne. Deze verdovende middelen hebben echter wel een verslavende werking. Het combineren van deze middelen kan verwoestend werkend in uw leven. Ook al werkt LSD dus niet verslavend, de drug kan u toch in zijn greep houden! Of u al dan niet verslaafd bent, verschilt per persoon en situatie. Het is daarom lastig te beoordelen. Er zijn een aantal stellingen die vaak terugkomen bij mensen die teveel LSD gebruiken:

 • U neemt meer LSD dan u van tevoren heeft gepland;
 • U hunkert naar het gebruik van LSD;
 • Veel van uw tijd gaat naar het verkrijgen, gebruiken en het herstellen van LSD;
 • U heeft problemen met het bepalen van de hoeveelheid LSD. U gebruikt dus te veel;
 • Veel gebieden in uw leven verwaarloost u door LSD. Denk daarbij aan werk, school of vriendschappen;
 • U blijft LSD gebruiken ondanks de negatieve consequenties en risico’s;
 • U gebruikt LSD tijdens gevaarlijke situaties, zoals deelnemen aan het verkeer.

Als u deze stellingen herkent, neem dan contact met ons op voor professionele hulp.

Risico’s van LSD

LSD is een drug die u een sterk vertekende beleving geeft van de werkelijkheid. Voor veel gebruikers is dit juist de reden dat zij LSD gebruiken. Echter is dit juist het grootste risico van de drug. Omdat werking ervan zo’n sterk hallucinerend effect heeft op u, is de kans op onverantwoord gedrag dan ook groot. LSD kan tal van nadelen en risico’s met zich meebrengen:

Sterk wisselende emoties

Aan de heftige werking van LSD klampen verschillende risico’s. Nadat u LSD heeft gebruikt, zult u te maken krijgen met sterk wisselende emoties. Op korte termijn zult u misselijk of duizelig worden en zal uw hart snel gaan kloppen. U kunt gaan hallucineren en te maken krijgen met de beangstigende effecten van uw trip. Hierbij kunt u ook nare flashbacks krijgen aan het verleden. Het staat voor zich dat u hier zichzelf en anderen mee in gevaar kunt brengen.

Bad trip

Het grote risico van LSD is dat u een slechte en beangstigende trip krijgt. Hierbij kunt u in paniek raken of onrustig zijn. Daarnaast kan LSD uw gemoedstoestand versterken. Als u een psychiatrische stoornis heeft zoals een depressie, dan kan LSD deze aandoening versterken. Ook depressies die ‘sluimeren’ en nog niet gediagnosticeerd zijn, kunnen naar boven komen en voor veel problemen zorgen. In dat geval raden wij een professionele behandeling aan van uw problemen. Neem via info@vincere-ggz.nl contact op of bel naar 085 401 25 75.

LSD verslaving – Hoe stop ik met LSD?

Er zijn verschillende redenen om af te kicken van LSD. Zelf stoppen met LSD is vanuit onze ervaring erg lastig. Daarbij bevindt er zich altijd het risico op een terugval. Daarnaast zult u in plaats van LSD, mogelijk grijpen naar andere vormen van verslaving. Daarom raden wij professionele hulp bij het afkicken van uw verslaving aan. Onze specialisten helpen u immers graag weer grip te krijgen op uw leven. Neem hiervoor contact met ons op.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika