Alcohol verslaving stoppen

Poppers verslaving – risico’s en afkicken van poppers

Poppers zijn een snelle en vluchtige manier van drugs. Maakt u vaker gebruik van poppers dan u lief is en wilt u breken met uw poppers verslaving? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u af te kicken van uw verslaving. Bij Vincere gaan we op persoonlijke en professionele wijze om met uw problematiek. Wacht daarom niet langer met contact opnemen. Stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl of bel onze deskundige medewerkers op 085 401 25 75. Wij staan u graag te woord over de mogelijke verslavingsbehandelingen waarmee wij u kunnen helpen.

Poppers verslaving – wat zijn poppers precies?

De oorspronkelijke poppers zijn in de jaren ’70 ontwikkeld en werden verkocht als breekampullen. Deze ampullen maakte een ‘pop’-geluid waarmee de naam van de drug werd geboren. Destijds werden deze poppers – die amylnitriet bevatten – als geneesmiddel gebruikt bij bepaalde soorten hartklachten of ernstige astma-aanvallen. Tegenwoordig worden poppers verkocht in kleine flesjes, ook al zijn ze eigenlijk verboden. Deze flesjes bevatten vloeibare alkylnitrieten die verdampen bij kamertemperatuur. De damp van de poppers wordt door de neus opgesnoven en bereikt vrijwel direct uw hersenen. De effecten zijn dan ook al snel merkbaar.

Hoe werken poppers?

Poppers worden als partydrug gebruikt vanwege de lustverhogende en lustopwekkende effecten. De mate waarin deze effecten naar voren komen, zijn voor iedereen anders. De combinatie van een seksverslaving en poppers komt dan ook vaak voor. Poppers zijn populair in het homoseksuele circuit vanwege de spierverslappende effecten die de drug teweegbrengt. Langdurig gebruik van poppers zorgt daarnaast voor gewenning waarbij u een grotere hoeveelheid van de drug nodig heeft dan voorheen. Op de lange en korte termijn zorgen poppers daarbij voor ongewenste effecten en risico’s.

Poppers verslaving – wanneer ben ik verslaafd aan poppers?

Of u al dan niet verslaafd bent aan poppers is niet eenvoudig te zeggen. De meest belangrijke factor is in welke mate u afhankelijk bent van de drug. Kunt u zich een leven zonder poppers voorstellen? Of houdt de drug u in zijn greep? Er zijn nog een aantal andere stellingen die u kunt gebruiken om erachter te komen of u een poppers verslaving heeft:

  • U hunkert ernaar om poppers te gebruiken;
  • U kunt uzelf slecht in toom houden bij het gebruik van poppers;
  • Veel van uw tijd en geld steekt u in het verkrijgen van poppers;
  • Meerdere gebieden in uw leven (werk, sociaal, financieel) worden negatief beïnvloed door poppers;
  • U kunt niet uit uzelf met poppers stoppen.

Herkent u het merendeel van bovenstaande punten? Dan kampt u mogelijk met een verslaving aan poppers. Wij raden u aan om dan contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen met uw verslaving en zorgen ervoor dat uw leven weer op de rails komt.

Risico’s poppers verslaving

Veelvuldig gebruik van poppers kan zorgen voor veel ongewenste effecten en risico’s. Ongewenste effecten van poppers zijn: hoofdpijn, bewusteloosheid, misselijkheid of vermoeidheid na het gebruik. Ook kunt u kampen met een gebrekkig zicht wat in het verkeer levensgevaarlijk is.

Lichamelijke risico’s – poppers verslaving

Poppers kunnen zorgen voor tal van lichamelijke risico’s. Poppers zorgen ervoor dat het bloed stijgt naar uw hoofd. Hiervan gaat uw hart sneller kloppen waarbij u de kans heeft om hartkloppingen te krijgen. Daarbij kunt u duizelig of misselijk worden en eventueel flauwvallen. Vaak gaat de combinatie van poppers, seks en alcohol samen. Deze combinatie kan leiden tot onverantwoord en onveilig seksueel gedrag. Ondanks dat de drugs vaak samengaat met seks, wordt het aanhouden van een erectie bij een man vaak moeilijker. Bij veelvuldig gebruik van poppers gedurende een langere tijd, loopt u ook de kans op bloedarmoede. Doordat bloedvaten erdoor beschadigd worden, kan het ook voor hersenbeschadiging zorgen.

Geestelijke risico’s – poppers verslaving

Als u gedurende een langere tijd poppers gebruikt, treden gewenningsverschijnselen op. U kunt daarom geestelijk afhankelijk worden van poppers. Dit kan vervelende gevolgen voor u hebben. Zo kunt u dusdanig gewend (en verslaafd) raken aan poppers dat u niet meer zonder de drug kunt klaarkomen. De ‘normale’ seks zonder poppers is dan onvoldoende opwindend en prikkelend. Het staat voor zich dat dit kan zorgen voor veel nare gedachten en frustraties over uw situatie. De nood om af te kicken van een poppers verslaving is dan hoog.

Afkicken van uw poppers verslaving

Bent u verslaafd aan poppers en wilt u graag breken van deze verslavende harddrug? Probeer dit dan niet zelf. In onze ervaring is het beter om af te kicken door middel van persoonlijke en gespecialiseerde verslavingszorg. Onze specialisten streven ernaar om de kans op een terugval zo ver mogelijk te beperken. Wacht daarom niet langer dan nodig is en neem contact met ons op. Bel ons op 085 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika