Alcohol verslaving stoppen

XTC / MDMA

De naam XTC is afgeleid van het Engelse woord voor extase (extreem genot); ecstasy. Dit is waarom de meeste mensen de drug gaan gebruiken.  Het wordt veel geslikt op feestjes en uitgaansgelegenheden onder jonge(re) mensen. XTC heeft sterke verslavende eigenschappen, wanneer u XTC gebruikt voelt u zich gedurende een tijd heel energiek en vrolijk. Heeft u het gevoel dat u niet meer vrolijk en energiek kunt voelen zonder de drug? Denkt u dat u elk feestje een pilletje XTC moet slikken? Bel dan nu naar Vincere voor meer informatie of het maken van een intakegesprek: 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl. 

Wat is XTC?

XTC of ook wel MDMA genoemd, komt vaak voor in pil vorm. Het is een chemische samenstelling van stimulerende en hallucinerende middelen dat wordt gemaakt in illegale laboratoria. Het wordt na productie nooit getest en er hangt geen keurmerk aan om de veiligheid ervan te garanderen. XTC is vaak te herkennen aan de kleine, felgekleurde pillen in allerlei vormen en met allerlei logo’s op de pil zelf. De logo’s van de pil zijn bijvoorbeeld: Dolfijn, Tulp, Mitsubishi, Bullit en Doodshoofd. Doordat het wordt gemaakt onder illegale omstandigheden is het nooit duidelijk hoe zwaar de dosis van één pilletje is. Andere benamingen voor XTC zijn onder andere: Tikkels, Snoepjes, X, XE, Adam, Elephants, Love Drugs (liefdespil), Hug Drug en Smarties.

Hoe wordt XTC/MDMA genomen?

XTC wordt doorgaans als een pilletje ingenomen en na verloop van tijd (ongeveer na een uur) begint u de effecten te voelen.

XTC-poeder (MDMA) wordt soms genomen door kleine likjes poeder in te slikken. Op deze manier kunt u niet doseren hoeveel u inneemt en stelt u zich open voor de consequenties hiervan. Door het MDMA poeder te likken, werkt de drug zeer snel.

Risico’s van XTC

Als u XTC in hebt genomen ervaart u geen vermoeidheid en dus kunt u voor uren achter elkaar dansen (of een andere activiteit waar u normaal gesproken vermoeid door raakt). Wanneer het warm is met een hoge luchtvochtigheid zult u meer moeten drinken om uw lichaam af te koelen. Wanneer u XTC gebruikt bent u hier totaal niet mee bezig en ziet u de gevaren er niet van in. Daarom zijn uitdroging en oververhitting de meest voorkomende bijwerkingen van XTC.

Oververhitting is extreem gevaarlijk waar u vrij weinig aan kunt doen wanneer u gebruikt heeft. Het is aangetoond dat wanneer u regelmatig XTC of MDMA gebruikt, u kwetsbaarder bent voor griep, verkoudheden en keelontstekingen. Vrouwelijke gebruikers zijn meer kwetsbaar voor blaasontstekingen. Op lange termijn kan gebruik van XTC leiden tot een depressie, angst- en paniekaanvallen, slaapproblemen en impotentie.

Wanneer u een zwak hart hebt of lijdt aan astma, hoge bloeddruk, diabetes of epilepsie dan moet u geen XTC nemen. U kunt door deze combinatie heftige paniekaanvallen en psychoses krijgen of ernstig depressief raken.

Behandelingen voor een XTC-verslaving

Wanneer u uw dag niet heeft en u grijpt u naar een pilletje XTC. Of u heeft het idee dat u niet kan genieten van uitgaan of een feestje als u geen XTC of MDMA heeft gebruikt. Dit zijn signalen dat u wellicht verslaafd bent geworden, ook al voelt het niet zo. U gebruikt XTC als een pepmiddel om uw emoties te controleren. Op lange termijn zult u hier de gevolgen van ondervinden, maar dan is het waarschijnlijk al te laat. Gezien u dit nu leest bent u er op tijd bij en kunt u nu de behandeling starten om zonder XTC te kunnen genieten. U start onze hulp door te informeren naar een behandeling via ons telefoonnummer 085 401 25 75 of via onze e-mail: info@vincere-ggz.nl.

Als u een behandeling wilt starten om van een verslaving zoals XTC af te komen dan plannen wij eerst een intakegesprek met u in. Bij dit intakegesprek wordt er gekeken naar hoe erg uw verslaving is, de geschiedenis van uw verslaving, uw huidige thuissituatie en of u wellicht andere stoornissen erbij heeft waardoor u XTC als een middel gebruikt om te kunnen leven met uw andere stoornis. In overleg met een psychiater wordt er na dit gesprek tussen de psycholoog van uw intakegesprek en de psychiater overlegt welke behandeling het beste voor u kan zijn.

Bij Vincere hebben wij vijf verschillende behandeltrajecten die ervoor zijn om u van uw verslaving af te helpen. De behandeltrajecten die wij aanbieden zijn:

  • Poliklinische behandeling (1 keer per week)
  • Avondbehandeling (2 avonden per week)
  • Deeltijd dagbehandeling (2 dagen per week van 9 tot 5)
  • Dagbehandeling (5 dagen per week van 9 tot 5)
  • Klinische opname in Portugal
  • Klinische opname in Zuid-Afrika
  • Klinische opname in Nederland

U kunt ons bereiken via de telefoon op 085 401 25 75 of via e-mail op info@vincere-ggz.nl.

XTC met een dubbele diagnose

Het kan zijn dat u in uw verleden mishandeld bent of een andere traumatische ervaring heeft meegemaakt wat u nog steeds achterna zit. Een depressie kan ook de reden zijn waarom u niet meer geniet zoals dat u vroeger deed. Vrienden vertelde u over de heerlijke roes van XTC en nu kunt u niet meer zonder? Indien u gediagnosticeerd bent met bijvoorbeeld een depressie en een verslaving, wordt dit Dubbele Diagnose genoemd. U bent afhankelijk geworden van een drug doordat of omdat u een andere geestelijke stoornis heeft waar u dagelijks mee wordt geconfronteerd.

Een dubbele diagnose maakt het loskomen van een verslaving veel lastiger, want hoe moet u zonder XTC nog functioneren of überhaupt geluk ervaren?

Dubbele diagnoses komen gelukkig vaker voor en dus zijn er goede behandelingen met de juiste persoonlijke aandacht die uw situatie nodig heeft.

In een intakegesprek wordt er gekeken welke dubbele diagnose u heeft. Dit kan werkelijk alles zijn. Een eetstoornis in uw vroege kinderjaren is al genoeg om te gaan gebruiken. Het is niet iets waar u zich voor hoort te schamen, vraag om hulp en wordt weer vrij van stoornissen en verslavingen.

Heeft u vragen of denkt u te kampen met een dubbele diagnose maar weet u het niet zeker? Onze medewerkers beantwoorden al u antwoorden en kunnen eventueel een intakegesprek plannen. U kunt hen bereiken op 085 401 25 75 of via info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika