Alcohol verslaving stoppen

Verslaafd? Laat je verslaving behandelen door dé experts!

Ben ik verslaafd? Kunt u de drang niet meer beheersen tot het gebruik van middelen of vertonen van bepaald gedrag. Bent u er lichamelijk en/of geestelijk afhankelijk van geworden? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk verslaafd.

Zo’n verslaving ontstaat niet van de ene op de andere dag, maar krijgt na verloop van tijd een steeds grotere invloed op uw leven. Voor u het weet wordt u leven volledig in greep gehouden door uw verslaving en kunt u niet meer zelfstandig losbreken. Gelukkig kunnen wij u helpen! Wilt u van uw verslaving af? Klaar voor een nieuwe start? Meld u vandaag nog aan voor een intakegesprek of bel 085 401 25 75 en zet de eerste stap naar herstel!

Kenmerken van een verslaving

Of we spreken van een verslaving verschilt per persoon, per situatie en per verslaving. Of u nu verslaafd bent aan middelen zoals alcohol, wiet, of cocaïne, of aan gedrag zoals gokken, seks of gamen, er zijn enkele, algemene veelvoorkomende kenmerken bij een verslaving:

  • De verslaving kost u veel tijd, geld en energie.
  • U weet dat uw verslaving voor problemen zorgt, maar toch gaat u door.
  • U heeft steeds meer nodig om hetzelfde effect te bereiken.
  • Pogingen om te stoppen leiden tot niets.
  • Uw dagelijkse leven lijdt onder uw verslaving.
  • Als u niet met uw verslaving bezig bent, voelt u zich ellendig.
  • Uw omgeving heeft problemen met uw verslaving.

Twijfelt u? Neem dan snel contact op via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75. Wij geven u graag advies en informatie.

Risico’s van verslavingen

Verslaving heeft vele gezichten en niet elke verslaafde heeft even grote problemen. Iemand kan bijvoorbeeld verslaafd zijn aan alcohol maar het leven nog goed op orde hebben. Toch dragen alle verslavingen grote risico’s met zich mee. Naarmate het gebruik langer duurt en intensiever wordt, worden ook de problemen groter. Een ernstige, langdurige verslaafde heeft vaak problemen op veel levensgebieden: schulden, geen werk, geen vrienden, geen contact meer met familie, ernstige gezondheidsschade, eenzaamheid, verwaarlozing, etc. We hebben de belangrijkste risico’s voor u opgesomd:

Welke verslavingen behandelt Vincere GGZ?

Verslavingen zijn er in vele soorten en maten. Wij hebben ons gespecialiseerd in een aantal van de meest voorkomende verslavingen. Wilt u leven weer op de rit krijgen, zonder verslaving? Meld u dan vandaag nog aan voor een intakegesprek.

Alcoholverslaving behandeling

Misschien wel de bekendste verslaving in Nederland, zo’n half miljoen mensen in Nederland is alcoholist. Alcohol lijkt soms zo onschuldig, lekker en geen enkel probleem. Wanneer u verslaafd bent aan alcohol heeft dit echter vernietigende gevolgen voor uw leven en van uw omgeving.

Lees meer over alcoholverslaving.

Cocaïneverslaving behandeling

In tegenstelling tot alcohol raakt u door cocaïne vooral geestelijk verslaafd. De meeste effecten van cocaïne vinden immers in uw brein plaats. Sterker nog, stopt u met cocaïne, dan heeft uw lichaam na een korte tijd al geen cocaïne meer nodig. Het brein wel en dat maakt afkicken van cocaïne zo moeilijk. U wilt dat gevoel van gelukkig, spontaan, energiek en zelfverzekerd steeds vaker opzoeken. Waar u bij alcohol niet snel verslaafd raakt, duurt het met cocaïne niet lang voordat u er afhankelijk (verslaafd) van wordt.

Lees meer over cocaïneverslaving.

Cannabisverslaving behandeling

Als u verslaafd bent aan cannabis, dan voelt u een sterk verlangen om altijd te gebruiken. U kunt zich nog maar moeilijk vermaken of ontspannen als u niet onder invloed bent van hasj of wiet. Zowel op korte als op lange termijn kan een verslaving aan hasj of wiet uw lichamelijke en geestelijke gezondheid beschadigen. Ook alle andere aspecten van uw leven kunnen er onder gaan lijden!

Lees meer over cannabisverslaving.

Gameverslaving behandelen

Gameverslaving komt steeds vaker voor. Gamemakers weten als geen ander hoe ze bekende verslavende elementen in het spel kunnen inzetten om je te laten blijven spelen. Af en toe een spel spelen wordt een echte gameverslaving wanneer gamen uw leven in de greep houdt. U verwaarloost uw fysieke sociale omgeving, werk of studie en bent alleen nog maar bezig met de virtuele wereld. Herkent u dit? Bel ons!

Lees meer over gameverslaving.

Gokverslaving behandelen

Een gokje wagen kan leuk zijn, maar voor gokken houdt zo’n 80.000 mensen in Nederland meer bezig dan goed voor ze is. Waar de meeste mensen het houden bij een avondje uit of een spelletje, gaat iemand met een gokverslaving door en door, met alle gevolgen van dien! In tegenstelling tot een alcohol- of drugsverslaving leidt een gokverslaving tot zware financiële, werk-, gezins- en relatieproblemen. Gokt u vaak en met hoge bedragen? Neem dan snel contact met ons op, voordat het te laat is!

Lees meer over gokverslaving.

Seksverslaving behandelen

U bent seksverslaafd als u een continue behoefte hebt aan seksuele activiteiten. En die behoefte is dwangmatig, obsessief en ongezond. Wanneer seks een obsessie wordt en uw gedrag steeds extremere vormen aanneemt, dan is het tijd om in te grijpen. Vertrouw op onze professionals en zet vandaag nog de eerste stap!

Lees meer over seksverslaving.

De juiste behandeling voor uw verslaving

Heeft u een verslaving en wilt u daarvan af? Verslaafd en wilt u weer leven zonder alle problemen die bij een verslaving horen? Wij kunnen u helpen! Onze aanpak is bewezen effectief en duurzaam. We starten met een intakegesprek waarbij snel duidelijk wordt welke behandeling het beste past bij uw verslaving. Daarna kunt u al snel starten met de behandeling van uw verslaving, wachttijden bestaan bij ons bijna niet. Na afloop laten we u als ex-verslaafde niet vallen en nemen we u mee in een uitstekend nazorgtraject. Word u verslaving de baas en zet vandaag nog die eerste stap naar herstel!

Lees meer over behandeling verslaving.

Lichamelijke- en geestelijke verslaving

Een verslaving wilt zeggen lichamelijk en/of geestelijk afhankelijk zijn van één of meerdere middelen of bepaald gedrag. Door de schaamte die een verslaafde ervaart zal iemand steeds meer geneigd te zijn zich te isoleren van zijn of haar familie, vrienden en omgeving. Een verslaving is daarom ook een lichamelijke en/of geestelijke ziekte die met de dag toeneemt.

Bij lichamelijke afhankelijkheid is het lichaam zo gewend aan het gebruik van het middel of vrijgekomen stoffen, dat ontwenningsklachten ontstaan als u het middel niet meer gebruikt. Deze ontwenningsklachten zoals trillen, misselijkheid, slapeloosheid zijn na enkele weken weer verdwenen wanneer u niet meer gebruikt. Bij geestelijke afhankelijkheid verlangt u zo naar het middel of gedrag dat u alleen nog maar daaraan kunt denken, dit geeft u het gevoel niet meer zonder te kunnen. U kunt zelfs zo naar de lichaamsstof of het middel (drugs) verlangen dat alles daar om draait. U zal alles doen om aan het middel te komen.

Is verslaafd zijn een ziekte?

Verslaafd zijn wordt steeds meer gezien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Verslavingen worden binnen de medische wereld als een psychiatrische ziekte aangeduid, daarnaast is er een genetische mutatie bekend waardoor mensen verslavingsgevoelig zijn.

Daarnaast heeft langdurig gebruik van verslavende stoffen, of vrijkomen van bepaalde lichaamsstoffen, ook een enorme impact op onze hersenen en de werking daarvan. Drugs beïnvloeden de werking van stofjes die elektrische signalen van de ene zenuw naar de andere zenuw overbrengen. Daardoor worden bepaalde hersengedeelten gestimuleerd of geremd. Hierdoor ontstaat een beloningssysteem. Gebruik wordt beloond met een lekker gevoel, niet-gebruik wordt gestraft met ontwenningsverschijnselen.

Telefonisch aanmelden

Wij bellen u terug