Alcohol verslaving stoppen

Alcoholverslaving – risico’s en behandeling alcoholverslaving

Een alcoholverslaving kan vernietigende gevolgen voor uw leven hebben. Dit geldt niet alleen voor uzelf, ook uw omgeving lijdt eronder. Daarnaast is uw omgeving waarschijnlijk van mening dat u iets moet doen aan de verslaving. De stap naar hulp lijkt echter ver weg, maar is dichterbij dan u denkt. De eerste stap die u heeft gezet is het lezen van deze pagina. Het is een dan ook kleine stap om telefonisch contact op te nemen met 085 401 25 75. Natuurlijk kunt u ons ook mailen op info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Wat doet alcohol precies?

Als u een alcoholische drank nuttigt, komt de alcohol in uw bloed en uiteindelijk in uw hersenen terecht. Daarna verdooft alcohol uw hersenen met als gevolg dat u al na een paar minuten een ander gevoel in uw hoofd krijgt. Op het eerste gezicht lijkt dit een fijn gevoel te geven. De keiharde werkelijkheid van alcohol is echter anders. Een verslaving aan alcohol gaat namelijk vaak gepaard met grote hoeveelheden drank. Dit kan nare gevolgen met zich meebrengen. Voor u het weet bent u de grip kwijt op uzelf met alle gevolgen van dien.

Wanneer ben ik alcoholist?

Alcoholverslaving is één van de zwaarste verslavingen die er is. Het is niet voor niets dat zo’n half miljoen mensen in Nederland alcoholist zijn. U kampt met een verslaving aan alcohol is wanneer u niet zelf in staat bent om te stoppen. In onze ervaring is het dan ook haast onmogelijk om zelf af te kicken van alcohol. Hulp bij stoppen met drank is daarom in de meeste gevallen hard nodig. Gelukkig kan een goede afkickbehandeling van alcohol u helpen.

 

Stoppen met alcohol – hoe kom ik van mijn alcoholverslaving af?

U bent bij ons op de juiste plek om af te kicken van alcohol. Zo zijn velen al succesvol behandeld van hun alcoholprobleem dankzij de professionele therapeuten van Vincere. Natuurlijk is een alcoholverslaving bij ieder mens anders. Daarom hebben wij verschillende behandelmogelijkheden. Om uw probleem juist in kaart te brengen, is het belangrijk dat wij meer te weten komen over uw situatie:

  • De ernst van uw verslaving;
  • Uw verleden (met alcohol);
  • Uw huidige privésituatie (familie, relaties, werk);
  • Eventuele andere psychische stoornissen (dubbele diagnose).

Als eerste stap van uw verslaving vindt er een intakegesprek plaats. Hierin worden onder meer bovenstaande punten besproken. Dit gesprek vindt plaats met een van onze gespecialiseerde psychologen. Na afloop van het intakegesprek bespreekt de psycholoog de bevindingen met een psychiater. In dit overleg zal gekeken worden naar de aanpak waar u het meeste baat bij heeft. Er zijn namelijk verschillende soorten behandelingen:

Lees meer over de behandeling van alcoholverslaving.

Behandeling bij dubbele diagnose

Bij Vincere GGZ zijn wij van mening dat een goede behandeling centraal staat. Daarom hebben wij een specialisme ontwikkeld in de behandeling van verslaving in combinatie met een psychische stoornis. Dit wordt ook wel dubbele diagnose genoemd. Heeft u een dubbele diagnose? Dan begrijpt u dat persoonlijke en professionele aandacht voor uw unieke situatie van belang is. Daar kunt u bij ons op rekenen. Bel daarom direct 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Andere vormen van alcoholverslaving

U kunt ook bij ons terecht voor de behandeling van andere vormen van verslaving. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in:

Ook voor hulp bij alcoholisme tijdens zwangerschap bent u bij ons aan het juiste adres. Stuur dus mail naar info@vincere-ggz.nl of bel ons op 085 401 25 75 om de professionele hulp te krijgen die voor u van belang is.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika