Alcohol verslaving stoppen

Afkicken van alcohol

Drinkt u meer dan u lief is en heeft u besloten dat u wilt afkicken van alcohol? Uw alcoholverslaving heeft mogelijk al voor allerlei problemen gezorgd in uw leven. Wat begon als een ogenschijnlijk onschuldig experiment heeft zich ongemerkt kunnen ontwikkelen tot een zeer schadelijke verslaving. Het is niet onwaarschijnlijk dat uw naasten ook zwaar te lijden hebben onder uw alcoholgebruik. Zij zouden ongetwijfeld graag zien dat u uw drankprobleem gaat aanpakken. Ook met hun steun blijkt het in de praktijk echter zeer lastig te zijn om zelfstandig te stoppen met alcohol. Daarom kan het raadzaam zijn om professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg in te roepen. Wij kunnen u immers helpen afkicken van alcohol met effectieve behandelingen. Direct aanmelden voor een intakegesprek kunt u online doen of door contact met ons op te nemen via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.

 

Wanneer zou u moeten afkicken van alcohol?

Diep van binnen heeft u deze vraag eigenlijk al beantwoord door hem te stellen. Het is geen geheim dat overmatig drankgebruik enorme schade kan toebrengen aan uw leven. Ongetwijfeld leeft er een verlangen in u om uw alcoholgebruik aan te pakken als u dit leest. Mogelijk is alcohol een belangrijkere rol in uw leven gaan spelen dan u ooit had kunnen bedenken. Wellicht stelt u uw drankgebruik al dan niet bewust boven uw relaties met uw naasten en uw school- of werkprestaties. Die kunnen allemaal zwaar te lijden hebben onder uw drankgebruik, mogelijk zonder dat u dat in eerste instantie doorheeft. U kunt zich wellicht niet meer prettig voelen zonder alcohol waardoor u steeds meer gaat drinken. Al gauw treedt er tolerantie op: u moet steeds meer drinken om hetzelfde effect te bereiken. Als het steeds lastiger wordt om zonder alcohol te functioneren, is het tijd om af te kicken.

Waarom zou u afkicken van alcohol?

De problemen die overmatig alcoholgebruik kunnen veroorzaken zijn talloos. De risico’s van alcohol zijn immers reusachtig en nemen toe naarmate u meer en vaker drinkt. In de eerste plaats brengt een alcoholverslaving enorme schade toe aan zowel uw fysieke als geestelijke gezondheid.  Op lichamelijk vlak hebben met name uw organen, hersenen en hart- en bloedvaten het zwaar te verduren onder uw alcoholverslaving. Daarnaast loopt u een verhoogd risico op kanker wanneer u overmatig alcohol drinkt. Ook kunt u te maken krijgen met slaapgebrek. Wanneer u zwanger bent, kan alcohol uw ongeboren ernstig beschadigen. Ook uw vruchtbaarheid en seksuele prestaties kunnen ernstig te lijden hebben onder uw drankgebruik. Ten tweede kan alcoholverslaving leiden tot alcoholpsychose, blackouts, geestelijke verwarring en vergeetachtigheid. Daarnaast kunt u ook financieel in de problemen komen door uw verslaving. Het is immers niet verwonderlijk dat uw school- en werkprestaties negatief beïnvloed worden door uw drankgebruik.

De beste hulp bij het afkicken van alcohol

Heeft u een alcoholverslaving en wilt u afkicken van alcohol? Dan doet u er verstandig aan om zo spoedig mogelijk contact op te nemen met onze medewerkers via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. In de praktijk blijkt dat zelfstandig stoppen met alcohol niet voor iedereen is weggelegd. Er kunnen immers enorme processen op gang komen waar het niet eenvoudig is om alleen mee om te gaan. Onze deskundige medewerkers en ervaringsdeskundigen hebben echter ruime ervaring met het helpen afkicken van alcohol. Zij weten immers goed waar u zoal tegenaan kunt lopen. Wij bieden de volgende behandelingen aan om u te helpen stoppen met alcohol:

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika