Alcohol verslaving stoppen

Verslaving aan alcohol, cocaïne (en GHB)

Gebruikt u cocaïne en/of GHB terwijl u alcohol drinkt? Dan voelt u minder de effecten van de drank. Hierdoor krijgt u een vals gevoel van nuchterheid met als gevolg dat u stevig blijft doordrinken. Dit is echter een probleem dat mogelijk groter is dan u denkt! Combineert u alcohol met cocaïne en/of GHB? Dan is het een absolute noodzaak daarmee te stoppen en hulp te zoeken. Mail naar info@vincere-ggz.nl of bel direct naar 085 401 25 75 voor meer informatie. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in verslavingszorg en helpen u van de verslaving aan alcohol en cocaïne af te komen.

Alcoholverslaving en gebruik van cocaïne

Alcohol en cocaïne zijn twee enorm verslavende middelen die elkaars werking afzwakken. De cocaïne kan namelijk u de suggestie geven dat u niet dronken bent. In werkelijkheid bent u dat echter wel! Het is lastig dit te beseffen, waardoor u gestaag door blijft drinken. Een ander nadeel is dat uw hart een grote klap te verduren krijgt. Zo heeft het nuttigen van alcohol hetzelfde effect als het gebruik van cocaïne; uw hartslag neemt sterk toe. Dit heeft als gevolg dat uw hart een nog grotere behoefte krijgt aan zuurstof. Dit kan levensgevaarlijke effecten veroorzaken in uw lichaam.

De vicieuze cirkel van alcohol en cocaïne

Een voornaam effect van alcohol is dat het uw hersenen verdooft. Hierdoor vallen uw grenzen weg en denkt en handelt u anders dan wanneer u nuchter bent. U denkt op dat moment dat het gebruik van cocaïne een goed idee is. Diep van binnen weet u echter dat de combinatie catastrofes met zich meebrengt. De cocaïne zorgt namelijk voor een rush en zwakt de effecten van de alcohol af. Daarom drinkt u nóg meer waardoor het grijpen naar de coke of GHB nog makkelijker wordt. Hierbij moet u oppassen want voor u het weet bent u het spoor bijster. De eerste stap om hulp te zoeken is daarom om de telefoon te pakken. Bel dus naar 085 401 25 75 of stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl. Wij staan u graag te woord!

Behandelmogelijkheden om af te kicken van alcohol en cocaïne

Vincere heeft verschillende behandelmogelijkheden die kunnen verschillen op basis van uw situatie. In een eerste adviesgesprek wordt gekeken welke behandeling het beste bij u past:

Wacht dus niet langer en neem contact op. Wij zijn er immers om u te helpen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika