Alcohol verslaving stoppen

Alcohol en medicijnen – nadelen en problematiek

Alcohol en medicijnen gaan niet goed samen. Het drinken van alcohol zorgt ervoor dat u zich licht in het hoofd voelt. Alcohol verdooft namelijk uw hersenen. Daarnaast hebben medicijnen hun eigen bijwerkingen. De combinatie van alcohol en medicijnen kan daarom erg gevaarlijk voor u zijn! Bent u alcoholist en neemt u geregeld medicijnen in? Dan is het tijd om hulp te zoeken. Wacht in dat geval niet langer. Mail daarom naar info@vincere-ggz.nl of bel direct 085 401 25 75 zodat wij u kunnen helpen.

Gevolgen van alcohol op werking van medicijnen

De werking van alcohol kan gevolgen hebben voor uw medicatie. Medicijnen hebben namelijk vaak bijwerkingen. Deze bijwerkingen kunnen erger worden door alcohol. Er zijn verschillende bijwerkingen die afhankelijk zijn van het soort medicijnen. Een aantal voorbeelden van de bijwerkingen van alcohol en medicijnen zijn als volgt:

  • De afbraak van alcohol in uw lichaam kan vertraagd worden. U bent op die manier langer dronken. Dit kan ernstige gevolgen hebben in bijvoorbeeld het verkeer;
  • De normale bijwerkingen van medicijnen kunnen door alcohol versterkt worden;
  • De bloedvaten kunnen door alcohol verwijd worden. U kunt daarom erg duizelig worden als u het samen inneemt met een medicijn.

Alcoholverslaving en medicijnen innemen

Een alcoholverslaving is op zichzelf al een groot probleem. Kampt u met alcoholisme? Dan kunt u erg veel last hebben van de combinatie met medicijnen. Er is ook medicatie waarvan bekend is dat u deze nooit met alcohol moet combineren. Een aantal voorbeelden daarvan zijn als volgt: diazepam, slaap- en kalmeringsmiddelen, oxazepam en morfine. De combinatie met bepaalde soorten medicatie kan zelfs dodelijk zijn! Het is in dat geval duidelijk dat hulp bij stoppen met alcohol noodzakelijk is. Gelukkig kan een juiste verslavingsbehandeling u helpen.

Alcoholverslaving genezen

Heeft uw alcoholverslaving genoeg ellende veroorzaakt? Laat ons u dan helpen en neem contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. Wij zijn gespecialiseerd in verslavingszorg. Samen zorgen we voor grip op uw leven. Bekijk ook onze behandelplannen voor meer informatie.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika