Alcohol verslaving stoppen

Alcohol en seks – gevolgen en problematiek

Alcohol en seks is een combinatie die vaak voorkomt. Zo verdooft alcohol uw hersenen waarmee het een manier is om losser te worden en uw (seksuele) grenzen te verlagen. Alcoholisme kan echter verwoestende gevolgen hebben voor u en uw omgeving. Dit is zeker het geval wanneer u alcohol combineert met een dwangmatige behoefte aan seks. Net als bij alcohol kan seks een obsessie en zelfs een verslaving worden. In dat geval biedt professionele hulp uitkomst. Neem daarom direct contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl om hulp te krijgen.

De gevolgen van alcohol op seksueel gedrag

Op seksueel vlak lijkt alcohol op het eerste zicht een positieve werking te hebben. Het drinken van alcohol kan er namelijk zorgen dat u zich op de korte termijn losser voelt. Het langdurig drinken van veel alcohol kan echter zeer slecht zijn voor u. Deze negatieve gevolgen kunnen tot uiting komen op meerdere gebieden binnen uw leven. Een voorbeeld hiervan is dat alcohol duur is en kan leiden tot financiële of sociale spanningen. De verslaving van alcohol en kan dus op meerdere gebieden voor ellende zorgen. Daarbij is het ongezond wanneer u niet meer in staat bent goed te functioneren.

Obsessie voor alcohol en seks

Een dwangmatige obsessie voor seks kan versterkt worden door alcohol. Doordat alcohol de hersenen verdooft, kunt u misschien dingen doen waar u spijt van krijgt. Als voorbeeld kunt u financieel in de knoop raken. Denk dan aan kosten die u maakt voor prostitutie, aankopen die u doet of sekslijnen die u belt. Ook wanneer u constant denkt aan seks, kan het problemen veroorzaken. In dat geval is het duidelijk dat u een verslaving heeft. De seksverslaving heeft hierbij een vervelende grip op uw leven.

Behandeling van alcoholisme en seksverslaving

Een gezonde interesse voor seks is normaal. Het effect dat alcohol op uw hersenen heeft kan leiden tot veel dwangmatige problemen. In dat geval raden wij u aan om direct hulp te zoeken. Gelukkig biedt Vincere de professionele hulp die u nodig heeft. Neem daarom contact op en mail naar info@vincere-ggz.nl. Ook kunt u ons bellen op 085 401 25 75 voor meer informatie. Wij beschikken over meerdere behandeltrajecten van alcoholverslaving waarmee wij u kunnen helpen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika