Alcohol verslaving stoppen

Alcohol en zwangerschap – gevolgen van drinken tijdens zwangerschap

Alcohol en zwangerschap gaan niet samen en het middel kan funest zijn voor uw baby. Alcoholgebruik tijdens uw zwangerschap kan namelijk leiden tot een verhoogde kans op een miskraam. Het is daarom van levensbelang voor uw ongeboren kindje dat u stopt met alcohol tijdens de zwangerschap. Professionele hulp is belangrijk voor u. Wacht dus niet langer en neem contact op met 085 401 25 75 of stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl. Er is absoluut geen reden voor schaamte. Dit is hét moment om te stoppen en hulp te zoeken.

Alcohol drinken voor de zwangerschap

Het drinken van alcohol vóór de zwangerschap kan nadelige gevolgen hebben. Voor zowel mannen als vrouwen leidt alcohol immers tot een verminderde vruchtbaarheid. Daarbij neemt dit risico toe als u regelmatig veel drinkt en u kampt met een verslaving aan alcohol. Daarnaast kan alcohol er bij mannen voor zorgen dat zij geen erectie of zaadlozing krijgen. Overigens komt de combinatie van een alcohol- en seksverslaving ook vaak voor. Het ene gedrag houdt hierbij het andere gedrag in stand.

alcohol-en-zwangerschap

Hoeveel alcohol is schadelijk tijdens de zwangerschap?

Alcohol en zwangerschap gaan niet samen. Zelfs wanneer u één a twee glazen alcohol nuttigt, heeft dat al gevolgen voor de motoriek van het ongeboren kind. Ook kan alcohol het risico op sterfte, vroeggeboorte of op een miskraam verhogen. Het is daarom duidelijk dat alcohol en zwangerschap niet samengaan. Heeft u een alcoholverslaving en bent u zwanger? Dan raden wij aan direct hulp te zoeken. Mail ons dus op info@vincere-ggz.nl of bel 085 401 25 75 voor een intakegesprek.

Alcohol nuttigen na de zwangerschap

Ook na de geboorte van uw kind kan het drinken van alcohol effect hebben. Wanneer u borstvoeding geeft, heeft alcohol een grote invloed op de gezondheid van uw kindje. Het alcoholpercentage in de moedermelk is een fractie van de hoeveelheid alcohol die zich in het lichaam bevindt. Daarbij geldt: hoe meer u drinkt, hoe hoger de dosis is die uw baby binnenkrijgt. Daarom is het niet aan te raden om alcohol te drinken na uw zwangerschap als u borstvoeding geeft.

Behandelen van alcoholverslaving tijdens zwangerschap

Bent u zwanger en wilt u van uw alcoholverslaving af? Dan helpen wij u graag. Er is namelijk geen reden tot schaamte, wél een reden om contact op te nemen. Bel direct naar 085 401 25 75> of mail naar info@vincere-ggz.nl. Wij helpen u immers graag en staan voor u klaar voor een effectieve behandeling van uw alcoholverslaving.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika