Alcohol verslaving stoppen

Alcoholverslaving bij ouderen – Alcoholisme bij 50+’ers

Alcoholverslaving bij ouderen met een leeftijd boven de 50 komt geregeld voor. Dit kan komen omdat het alcoholgebruik er de loop der jaren steeds meer is ingeslopen. Er kleven echter veel nadelen aan het drinken van alcohol als u ouder dan 50 jaar bent. Zo loopt u grote gezondheidsrisico’s wanneer u teveel alcohol drinkt. Het is echter nooit te laat om een halt te roepen aan alcoholisme. Daarnaast is er nooit en te nimmer een reden voor schaamte. Neem daarom het heft in eigen handen en bel direct met 085 401 25 75 ;of stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl. Wij helpen u graag los te breken van uw verslaving!

Grote risico’s van alcoholverslaving bij ouderen

Alcohol heeft een verdovende werking op de hersenen. Daarbij kan een teveel aan alcohol voor ernstige gevolgen zorgen. Alcohol maakt dat u zich wellicht overschat of zelfs overmoedig wordt. Bovendien kan dit zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit geldt niet alleen voor deelname aan het verkeer, maar ook de kans op een val of ongeluk in huis neemt sterk toe.

Alcoholverslaving bij ouderen – pas op met alcohol en medicijnen

Bij ouderdom komt vaak ook het nemen van medicatie kijken. Daarbij is het belangrijk te vermelden dat alcohol en medicijnen niet goed samen gaan. Zo kan alcohol de werking van sommige medicatie beïnvloeden. Wist u dat alcohol en bepaalde medicijnen zelfs voor levensgevaar kan zorgen? Pas daarom erg op wanneer u medicijnen inneemt terwijl u drinkt.

Alcohol als ‘slaapmuts’ gebruiken

Als u ouder wordt, neemt de kans toe dat u wat moeilijker in slaap komt. Waar alcohol misschien zorgt dat u sneller in slaap valt, zorgt het er ook voor dat u minder diep slaapt. Hierdoor wordt u steeds minder uitgeslapen wakker en raakt uw lichaam gewend aan de alcohol. Hierbij kunt u in een negatieve en vicieuze cirkel terechtkomen, waarbij u steeds meer moet drinken om goed te kunnen slapen. We spreken van een alcoholverslaving wanneer u het middel nodig heeft om in slaap te vallen. Gelukkig zijn wij van Vincere gespecialiseerd in de behandeling van verslavingen. Wij helpen u dus graag met afkicken van uw alcoholproblematiek.

Ouderen en verminderde weerstand van alcohol

Relatief gezien krijgt het menselijk lichaam in de loop der jaren minder lichaamsvocht en meer vet. Ook organen als de lever en nieren werken minder goed. Dit heeft tot gevolg dat dezelfde hoeveelheid alcohol sneller leidt tot dronkenschap en orgaanschade. Daarom is het duidelijk dat u minder goed tegen alcohol kan dan eerst. Omdat de effecten op uw lichaam groter zijn, neemt ook de kans op schade toe. Het is duidelijk dat alcoholisme bij ouderen grote problemen met zich meebrengt. Wacht daarom niet langer met hulp zoeken en neem contact met ons op

Specialist in behandeling alcoholverslaving bij ouderen (50+’ers)

U heeft in de loop de jaren de nodige wijsheid en levenservaring vergaard. Dit heeft zijn voordelen, maar kan ook nadelen tot gevolg hebben. Denk daarbij aan dat patronen in uw leven zijn ingeslopen die lastig te doorbreken zijn. Wij van Vincere zijn gespecialiseerd in de behandeling van alcoholverslaving bij ouderen (50+’ers). In ons behandelaanbod hebben wij ook groepen die speciaal zijn ingericht op ouderen. Stuur daarom een e-mail naar info@vincere-ggz.nl of bel direct naar 085 401 25 75. Wij geven u graag meer informatie over de behandelingen die mogelijk zijn om van uw alcoholprobleem af te komen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika