Alcohol verslaving stoppen

Behandeling van alcoholverslaving – hoe afkicken van alcohol?

Een van de zwaarste en meest voorkomende vormen van verslaving in Nederland is alcoholverslaving. Daarbij zijn de risico’s van alcohol funest voor zowel u als uw omgeving. Alcoholverslaving kan namelijk verwoestend werken in uw leven. Daarom is een behandeling van alcoholverslaving dan ook erg belangrijk. Wilt u van uw alcoholverslaving afkomen? Laat ons u dan helpen. Bel daarom direct naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl. Dit kan namelijk het begin zijn van een nieuw, alcoholvrij leven. 

Verschillende behandeltrajecten bij alcoholverslaving

Er zijn verschillende behandelingen om af te kicken van uw alcoholverslaving. Geen enkel mens is namelijk hetzelfde. Daarom kijken wij naar uw unieke situatie. Daarbij bepalen wij samen het traject dat u het meest kan helpen. De eerste stap om af te kicken is om te bellen met 085 401 25 75. Wij doen er namelijk alles aan om u te helpen af te kicken van uw alcoholverslaving. Daarbij beschikken wij over meerdere locaties die optimaal zijn ingericht om u zo goed mogelijk helpen. Een persoonlijke benadering is hierbij erg belangrijk.

behandeling-alcoholverslaving

Behandeling van alcoholverslaving – wat is uw relatie met alcohol?

Waarom denkt u zelf dat u drinkt? En hoe gaat uw omgeving hiermee om? Dit zijn mogelijk vragen die tijdens het intakegesprek aan bod komen. Op basis hiervan brengen dan wij uw situatie in kaart. Hierna volgt een adviesgesprek waarin naar voren komt hoe wij denken u het beste te kunnen helpen. Daarbij kan het voorgestelde traject juist heel licht of heel intensief zijn. Er zijn immers verschillende behandelmethodes om van een alcoholverslaving af te komen:

Poliklinische behandeling alcoholisme

Bij een poliklinische behandeling van uw alcoholverslaving spreekt u op wekelijkse basis met een psycholoog. Deze vorm van behandeling bevat zo’n 8 tot 24 sessies waarbij u persoonlijk en professioneel wordt geholpen.

Avondbehandeling alcoholisme

De avondbehandeling voor alcoholisme vindt op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 22:00 uur plaats bij Vincere in Sittard. Daarbij gaan we gedurende zo’n 12 tot 13 weken aan de slag met het alcoholprobleem. Indien nodig vindt er een detox plaats voor de behandeling.

Tweedaagse behandeling alcoholisme (met verblijf of zonder verblijf)

Bij de tweedaagse behandeling bent u twee dagen in de week bezig met afkicken van uw alcoholverslaving. Dit kan zowel met of zonder verblijf op een locatie van Vincere. Dit vindt altijd plaats in een tijdsperiode van 9 weken. Daarbij kijken we per individu of er vooraf ook een detoxperiode plaats moet vinden.

Vijfdaagse behandeling alcoholisme (met verblijf of zonder verblijf)

Naast de tweedaagse dagbehandeling bieden is een vijfdaagse behandeling ook mogelijk. Tijdens de vijfdaagse behandeling bent u van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur in behandeling. Daarbij vindt de behandeling plaats op een behandellocatie van Vincere in Nederland. Het betreft hier een periode van 12 tot 13 weken. Bovendien is het mogelijk om tijdens de behandeling te verblijven in een Sober Living House (SLH). Daarnaast wordt er tijdens het adviesgesprek gekeken of een detoxperiode vooraf noodzakelijk is.

Klinische behandeling alcoholisme

Bij de klinische behandeling vindt een opname plaats in een van de Vincere-locaties. Dit kan zowel in Nederland als het buitenland. Wij hebben namelijk twee locaties in Portugal (Pine Tree House en School House) en twee in Zuid-Afrika (Bekaruu en Huguenot). Daarnaast hebben wij een kliniek in Nederland in Cadier en Keer. Bij een klinische behandeling vindt bovendien altijd een detox plaats. Tot slot duren behandelingen – zonder detoxperiode – in Nederland zo’n 64 dagen, waar dit in het buitenland zo’n 90 dagen is.

Bel direct naar 085 401 25 75 voor meer informatie of stuur een email naar info@vincere-ggz.nl.

Vergoeding zorgverzekering bij behandeling van alcoholverslaving

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk geholpen worden met uw alcoholverslaving. U heeft echter genoeg aan uw hoofd en wilt u zich niet onnodig druk maken over uw financiën en het regelwerk. Gelukkig valt de vergoeding bij behandeling van alcoholverslaving binnen de basisverzekering van Nederlandse verzekeraars. Vergoedt een zorgverzekeraar niet het volledige bedrag? Dan nemen wij de rest van de kosten op onze rekening. Op die manier nemen wij zo veel mogelijk lasten voor u uit handen. Hierdoor kunt u zich bezighouden op wat écht van belang is; uw behandeling van alcoholverslaving.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika