Alcohol verslaving stoppen

Risico’s van alcohol – problemen bij alcoholverslaving

Alcohol kan u en uw omgeving ernstige schade toebrengen. Een alcoholverslaving brengt vele problemen met zich mee die zowel op korte als lange termijn zeer nadelig zijn voor uw geestelijke en fysieke gezondheid. Alcohol kan u in de financiële problemen brengen en is op sociaal vlak een last voor uw omgeving. Hoe vaker u drinkt, hoe groter de risico’s van alcohol. Wacht daarom niet langer en word uw verslaving de baas. Krijg grip op uw leven en neem direct contact op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl.  Samen met u pakken wij het probleem aan.

Wat doet alcohol?

Wanneer u een glas drinkt met alcohol, bereikt het middel de hersenen via het bloed. Na gemiddeld zo’n 10 minuten merkt u de effecten van alcohol in uw hoofd. Alcohol zorgt voor een ander bewustzijn en leidt tot veranderingen in stemming en gedrag. Een te veel aan alcohol is echter nooit goed. In dat geval kampt u met een alcoholverslaving. De risico’s van alcohol zijn daarbij ontelbaar. Alcoholmisbruik is schadelijk voor uw gezondheid en brengt u en uw omgeving ernstige schade toe.

Risico’s korte en lange termijn

Alcohol kan problemen op zowel korte als lange termijn met zich meebrengen. Bijna iedereen die wel eens te veel drinkt, heeft wel eens te maken gehad met een kater. Heftige hoofdpijn, misselijkheid en moeheid zijn symptomen die uw dag sterk kunnen verpesten. Een kater is meestal maar van korte duur en gaat vanzelf weer over. Al kan het gevoel van moeheid nog een dag of twee duren.

Wanneer u voor langere tijd te veel drinkt, dan kampt u met een alcoholverslaving. U loopt daarbij veel risico’s die u veel schade kunnen toebrengen. Gelukkig biedt een goede behandeling van alcoholverslaving uitkomst bij het stoppen. Bel naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl en laat u door ons behandelen. Alcoholverslaving kan namelijk forse problemen met zich meebrengen.

risico's-alcohol

Fysieke problemen en risico’s alcohol

Overmatig gebruik van alcohol brengt ook fysieke problemen met zich mee. U kunt zich na het drinken nog lange tijd erg vermoeid voelen. Als u alcohol heeft genuttigd, valt u meestal snel in slaap. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen alcohol drinken en kampen met een alcoholverslaving. Tijdens het slapen rusten uw hersenen echter niet goed uit als u heeft gedronken. U loopt dus een sterk slaapgebrek op.

Alcohol kan verder nog vele problemen met zich meebrengen. Zo is het drinken van alcohol tijdens zwangerschap zeer schadelijk voor uw ongeboren kindje. Een ander risico van alcohol is dat het de seksuele prestaties nadelig beïnvloedt. Bij mannen kan een erectie of een zaadlozing uitblijven. Dat is op korte termijn vervelend, maar op de lange termijn kan overmatig drankgebruik de vruchtbaarheid sterk verminderen. Lees meer over alcoholisme en seks.

Geestelijke problemen en risico’s alcohol

Alcohol verdooft uw hersenen waarbij u het gevoel krijgt dat u alles aankunt. Het risico van alcohol is dat deze stemming u in de problemen kan brengen. Uw reactiesnelheid neemt sterk af wat natuurlijk funest is als u aan het verkeer deelneemt. Ook kan langdurig alcoholgebruik vroegtijdige dementie met zich meebrengen. U kunt daarbij denken aan een verminderde werking van het geheugen tot het ontwikkelen van het ernstige syndroom van Korsakov. Alcoholverslaving bij ouderen is dan ook een groot probleem.

Alcoholisten kennen een gemiddelde hersenkrimp van wel 10 tot 15%. Het is ook bewezen dat alcohol een negatieve invloed heeft op de hersenen van jongeren. Tot het 24e levensjaar ontwikkelen de hersenen zich nog en leggen ze verbindingen. Alcohol kan deze ontwikkeling ernstig (en permanent!) belemmeren. De geestelijke problemen van alcohol zijn er genoeg. Gelukkig zijn er ook verschillende effectieve behandelvormen bij alcoholverslaving.

Sociale problemen en risico’s alcohol

Het gevolg van alcohol is dat u zich losser gaat voelen. Dit lijkt op het begin leuk, maar bij overmatig gebruik kan dit leiden tot grote sociale problemen. Denk aan het hebben van een kwade dronk; een staat waarin u overmatig agressief bent tegen uw omgeving. Ook kunt u ruzie krijgen met de mensen in uw omgeving door dingen te zeggen die u eigenlijk niet meent. Dat relaties stuk gaan, kan leiden tot overmatige stress. Hierdoor wordt het erg verleidelijk weer te grijpen naar alcohol waardoor het verhaal weer van vooraf aan begint.

Uw omgeving kan zich onwijs storen aan uw overmatig alcoholverbruik. Alcohol heeft namelijk onwijs veel gevolgen voor uw geestelijke gezondheid. Na een eerste glas alcohol geniet u nog van een positieve stemming. Het zal echter niet lang duren voordat u de eerste symptomen van dronkenschap begint te vertonen. Dit gedrag kan voor veel spanningen zorgen in uw omgeving. Wacht daarom niet tot het te laat is en meld u vandaag nog aan voor een behandeling van alcoholverslaving.

Financiële problemen en risico’s alcohol

Wanneer u kampt met een alcoholverslaving kan alcohol u in de financiële problemen brengen. Het nuttigen van alcohol is simpelweg duur. Naarmate u meer drinkt, heeft uw lichaam ook meer alcohol nodig. De kosten voor het drinken stijgen dus naarmate u meer drinkt. Dit kan stress met zich meebrengen waardoor u nog meer gaat drinken. U komt zo in een nadelige vicieuze cirkel terecht waar u zo spoedig mogelijk uit wilt komen. Gelukkig kunnen wij u helpen bij uw alcoholverslaving, bel naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Alcoholmisbruik zorgt ervoor dat uw prestaties op het werk sterk achteruit gaan. Wanneer u structureel negatief presteert, riskeert u ontslag op staande voet. Het wegvallen van uw inkomen kan ervoor zorgen dat u uw vaste lasten niet meer kunt betalen. Op die manier kunt u in de financiële problemen komen.

Meer informatie over risico’s alcohol

Wilt u meer informatie over de nadelige invloeden van alcohol? Stuur ons dan een mail naar info@vincere-ggz.nl of bel direct naar 085 401 25 75. Ons team staat u graag te woord en geeft u graag meer informatie over hoe wij u effectief kunnen helpen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika