Alcohol verslaving stoppen

Stoppen met alcohol

Heeft u een alcoholverslaving en wilt u stoppen met alcohol? Wanneer u een alcoholprobleem heeft, staat u ongetwijfeld voor grote uitdagingen in uw leven. Mogelijk heeft uw alcoholgebruik al veel problemen veroorzaakt in zowel uw eigen leven als in dat van uw naasten. Zij zouden daarom ongetwijfeld graag zien dat u iets aan uw alcoholprobleem gaat doen. In de praktijk blijkt afkicken van alcohol zonder professionele begeleiding echter zeer lastig te zijn. Daarom kan het verstandig zijn om deskundige hulp van een specialist in de verslavingszorg te accepteren. Wij bieden immers diverse behandelingen aan om u te helpen stoppen met alcohol. U kunt zich online direct aanmelden voor een intakegesprek. Ook kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75.

stoppen met alcohol

Wanneer stoppen met alcohol?

Zo nu en dan een drankje drinken is ogenschijnlijk ongevaarlijk. Maar wat als een onschuldige gewoonte kan beginnen, kan zich ontwikkelen tot een verwoestende verslaving. Wanneer drinken belangrijker wordt dan al het andere in uw leven is het hoog tijd om in te grijpen. Uw relaties, gezondheid en werk- en schoolprestaties hebben immers zwaar te lijden onder uw alcoholgebruik. U kunt zich in het ergste geval niet meer prettig voelen zonder alcohol. Daarom gaat u waarschijnlijk steeds meer drinken waardoor u een alcoholtolerantie opbouwt. Hierdoor heeft u steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te voelen. Als u niet drinkt, kunt u bovendien bijna aan niets anders meer denken. Een alcoholverslaving gaat daarnaast gepaard met een lichamelijke afhankelijkheid, waardoor u te maken krijgt met ontwenningsverschijnselen wanneer u stopt. Mogelijk heeft u zonder succes geprobeerd te stoppen met alcohol of minder te drinken.

Waarom stoppen met alcohol?

Er zijn talloze redenen te bedenken om te stoppen met alcohol. De risico’s van alcohol zijn immers enorm. Zowel op lichamelijk als geestelijk gebied kan uw gezondheid op korte en lange termijn vreselijk te lijden hebben onder alcoholgebruik. Uw organen, hersenen, hart- en bloedvaten en de rest van uw lichaam hebben zwaar te lijden onder uw alcoholgebruik. Ook vergroot u het risico op kanker wanneer u overmatig alcohol drinkt. Daarnaast kan het een slaapgebrek veroorzaken. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan zeer schadelijk zijn voor uw ongeboren kind. Ook uw seksuele prestaties en vruchtbaarheid kunnen door alcohol negatief worden beïnvloed. Bovendien kan er zowel geestelijke verwarring ontstaan als alcoholpsychose, blackouts en vergeetachtigheid. Een alcoholverslaving kan daarnaast ook zeer ernstige financiële problemen veroorzaken. Maar ook uw school- en werkprestaties kunnen ernstig lijden onder uw alcoholverslaving. Hoe meer, vaker en langer u drinkt, hoe groter de risico’s worden.

Zelf stoppen met alcohol?

In de praktijk blijkt dat zelfstandig afkicken van alcohol voor de meesten een brug te ver is. Daarom is het verstandig om hulp van een specialist in de verslavingszorg in te roepen. Wilt u toch zonder deskundige begeleiding (nog) een poging wagen om te stoppen met alcohol? Houd dan de volgende tips in gedachten:

  1. Noteer wanneer, hoeveel en onder welke omstandigheden u drinkt om meer inzicht te krijgen in een verslavingsgedrag.
  2. Laat aan uw omgeving weten wat uw intenties zijn zodat zij u kunnen steunen tijdens uw proces.
  3. Voorkom situaties, locaties en personen waardoor u in de verleiding kunt komen om weer te gaan drinken.
  4. Beloon uzelf op een gezonde manier bij mijlpalen, bijvoorbeeld als u een week of maand alcoholvrij bent gebleven.
  5. Geniet van de voordelen die u onder meer op het gebied van gezondheid zult ervaren als u langere tijd zonder alcohol leeft.

Deskundige hulp bij stoppen met alcohol

Bent u verslaafd aan alcohol en wilt u stoppen met drinken? Dan is het zeer raadzaam om een professionele behandeling te ondergaan bij een specialist in de verslavingszorg. De diverse behandelingen die wij bieden hebben immers al velen kunnen helpen met het stoppen met alcohol. U wordt hierin bijgestaan door een multidisciplinair team van professionals en ervaringsdeskundigen. Mogelijk heeft u immers reeds een of meerdere stoppogingen achter de rug. Als het keer op keer niet lukt om te stoppen met drinken, kunt u zich zeer neerslachtig gaan voelen. Daarom kunt u er verstandig aan doen om een van onze behandelingen te ondergaan. Wij bieden immers behandelingen op maat aan die we afstemmen op uw situatie:

 

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika