Alcohol verslaving stoppen

Verslaafd aan cocaïne – Risico’s, bijwerkingen, behandelingen en andere verslavingen

Elke verslaving heeft ernstige gevolgen voor uw lichaam en uw omgeving. Vrienden, familie en partners lijden onder het feit dat u kampt met een verslaving. Licht aan het eind van de tunnel klinkt vaak als een sprookje wanneer u verslaafd bent aan drugs, alcohol of iets anders. De eerste stap heeft u gelukkig al gezet; u bent aan het lezen over uw verslaving. Erkennen dat u een probleem heeft is de eerste, moeilijkste stap. Wij zijn er voor u om de tweede stap te zetten en u te begeleiden in één van onze behandeltrajecten. Weet dat u trots kunt zijn dat u hieraan begint. Wij staan klaar om uw behandeling te starten! E-mail ons op info@vincere-ggz.nl of bereik ons telefonisch op 085 401 25 75.

Hoe werkt cocaïne?

Zodra u cocaïne snuift komt het via uw neusslijmvlies in uw bloedbaan terecht. Hierna komt het bij uw hersenen waardoor u de high voelt. De eerste high is een intense ervaring waar u achteraan kunt gaan. Echter komt deze high niet meer in deze intensiteit voor, maar door herhaaldelijk gebruik bent u verslaafd geraakt. Het kan ook zijn dat u gebruikt om emoties van een nare ervaring te onderdrukken. Hierbij spreken wij van een dubbele diagnose, wij hebben hier de juiste professionals voor die u bij elk probleem kunnen helpen.

Wanneer bent u aan cocaïne verslaafd?

In tegenstelling tot alcohol of heroïne raakt u vooral geestelijk verslaafd aan cocaïne. Omdat de meeste effecten van cocaïne in uw brein plaatsvinden heeft uw lichaam na een korte tijd al geen cocaïne meer nodig, maar uw brein wel, en schreeuwt erom wanneer u het niet gebruikt.

Wanneer u cocaïne gebruikt beïnvloedt het uw brein onmiddellijk. U voelt zich intens gelukkig, spontaan, energiek en zelfverzekerd. Hierom gebruiken de meeste mensen het op feestjes en uitgaansgelegenheden. Het duurt alleen niet lang voordat u er afhankelijk (verslaafd) van wordt.

Als u zich afvraagt of u cocaïne verslaafd bent, kunt u deze vragen aan uzelf stellen:

  • Heb ik angst of depressieve gevoelens gekregen door mijn coke gebruik?
  • Vraag of leen ik geld van mensen zonder dat ik het terug wil of kan betalen?
  • Heb ik spijt van mijn acties die ik heb ondernomen wanneer ik heb gebruikt?
  • Plan ik mijn dag om cocaïne gebruik heen?
  • Steel, lieg of overtreed ik de wet om cocaïne te gebruiken?
  • Heeft cocaïne mijn hoogste prioriteit?

Als u op één of meerdere vragen ‘ja’ heeft geantwoord, kan het goed zijn dat u inderdaad verslaafd bent en hulp nodig hebt. U kunt ons altijd bellen of mailen met vragen over cocaïne verslavingen. Wij hebben verschillende behandeltrajecten om uw van uw verslaving af te helpen. Ons team staat voor u klaar op de mail via: info@vincere-ggz.nl of telefonisch op: 085 401 25 75.

 

Afkicken van cocaïne

U erkent dat u verslaafd bent en hebt de moedige keuze gemaakt om er vanaf te willen. Dit is een hele moeilijk, emotionele keuze en u denkt waarschijnlijk dat u een verloren geval bent. Denk niet zo! Wij hebben professionele therapeuten bij Vincere die samen met u uw verslaving in kaart gaan brengen aan de hand van een intakegesprek.

In dit gesprek wordt er gekeken naar de ernst van uw verslaving (hoeveel u gebruikt, hoe afhankelijk bent u), uw verleden in het algemeen, uw thuissituatie en of u eventueel een andere psychische stoornissen heeft. Wanneer u er een psychische stoornis erbij heeft spreken wij van een dubbele diagnose. Dit kan uw motivatie zijn om te gebruiken of de reden dat u niet van uw verslaving af kunt komen.

Na het intakegesprek wordt er door de psycholoog overlegd met een psychiater, deze zal bepalen welke behandeling u het meest kan helpen en waar u het meeste baat bij heeft. Al onze behandelingen worden vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Wij hebben vijf soorten behandelingen of verschillende locaties waar u gebruik van kunt maken. Deze zijn:

Om meer informatie te krijgen over de behandeltrajecten verwijzen wij u door naar de pagina behandeltrajecten van cocaïne.

Dubbele diagnose

Het komt veel voor dat u een traumatische ervaring hebt meegemaakt zoals het overlijden van een dierbare, mishandeling, ongeluk of iets anders. Het is mogelijk dat u hierdoor last hebt van posttraumatische stress stoornis (PTSS). Dit kan uw motivatie zijn om te gebruiken, zodat u de emoties niet meer voelt of de gebeurtenissen niet meer herleefd. Dit is enkel één voorbeeld van een dubbele diagnose.

Dubbele diagnose houdt simpelweg in dat u last heeft van 2 dingen: u kampt met een verslaving en een andere stoornis. Dit kan werkelijk alles zijn, enkele voorbeelden van stoornissen die vaak voorkomen in een dubbele diagnose zijn: depressie, ADHD/ADD, PTSS of een eetstoornis. Dit zijn echter alleen maar voorbeelden, wellicht kampt u met iets anders. Wij zijn hiermee bekend en kunnen u de persoonlijke aandacht geven die uw unieke situatie nodig heeft. Wij snappen uw onzekerheden en waar u mee kampt. Bel naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl om te spreken met één van onze deskundige.

Risico’s cocaïne

Er zijn ontelbare bijwerkingen van cocaïne bekend, op uw lichaam, op uw brein en op uw omgeving. Wellicht bent u al bekend met enkele risico’s of bijwerkingen van coke. Graag wijzen wij op nog meer redenen om te stoppen met het gebruiken van cocaïne. De lijst van bijwerkingen is namelijk lang en het niet waard! Overtuig uzelf om actie te ondernemen op de pagina risico’s cocaïne.

Combineren van cocaïne

Er is natuurlijk geen standaard verslaving of maar één verslaving. Er zijn ontelbare verschillende vormen van verslavingen, ook in combinatie met elkaar. En ontelbare gevaarlijke situaties die u krijgt wanneer u cocaïne combineert met andere dingen.Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van verslavingen en staan voor u klaar, hoe moeilijk u ook denkt dat uw situatie is. Om u een idee te geven of u misschien meerdere verslavingen heeft, en om u bewust te maken van de risico’s van drugs te combineren. U kunt hier meer over lezen op de volgende pagina’s:

Wij snappen dat dit wellicht veel informatie is, en niet in hapklare hoeveelheden. Wilt u een snel antwoord? Dan wijzen wij u door naar onze pagina veelgestelde vragen. Als u hier niet het antwoord kunt vinden op uw vraag horen wij graag van u via ons telefoonnummer 085 401 25 75 of via onze e-mail: info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika