Alcohol verslaving stoppen

Cocaïne in combinatie met alcohol

Het gebruiken van cocaïne in combinatie met alcohol brengt vele risico’s met zich mee. De twee drugs werken elkaar tegen en heffen elkaars werkingen op waardoor u een reële kans loopt om alcoholvergiftiging op te lopen of zelfs te overlijden aan een overdosis cocaïne. Een cocaïneverslaving brengt een hoop risico’s met zich mee. Als u cocaïne gebruikt met daarbij alcohol of een andere drug, wacht dan niet en zoek direct hulp! Mail naar info@vincere-ggz.nl of bel meteen naar 085 401 25 75. Wij hebben de middelen om u van uw verslaving te helpen!

Wat zijn de risico’s van cocaïne in combinatie met alcohol?

Alcohol en cocaïne zijn twee heel erg verslavende middelen met allebei gevaarlijke bijwerkingen wanneer u deze apart van elkaar gebruikt. Het risico om te overlijden aan drugsgebruik is bij het combineren van alcohol en cocaïne is 20 keer hoger dan bij het snuiven van cocaïne zonder een andere drug.

Cocaïne onderdrukt het gevoel van dronkenschap, hierdoor kunt u denken dat u niet genoeg heeft gedronken. Niets is minder waar! Ook al voelt het niet zo. Uw lichaam kan maar een bepaalde hoeveelheid alcohol aan en wanneer u over uw ‘normale’ grens heen gaat loopt u direct levensgevaar! Het is daarom ook zoveel voorkomend dat mensen die deze combinatie van drugs gebruiken sterven aan alcoholvergiftiging. Wij zijn gespecialiseerd in alle vormen van verslavingen. Alcoholverslavingen in combinatie met andere verslavingen waaronder cocaïne.

Waarom combineren mensen dit?

Men neemt aan dat alcohol het effect van cocaïne kan versterken. Dit is de meest gebruikte combinatie van drugs. Er wordt gedacht dat alcohol het neerslachtige, uitgeputte gevoel van de ‘crash’ tegengaat. Dit is niet het geval, de combinatie maakt het gebruik van de twee drugs juist veel gevaarlijker. Cocaïne onderdrukt het gevoel dat u dronken bent. Dit houdt in dat als u normaal dronken bent van 10 biertjes, u door de cocaïne nog niets voelt wanneer u 10 bier hebt gedronken.

Dit is natuurlijk een uitermate gevaarlijke combinatie, uw alcohol consumptie is niet gecontroleerd en u heeft geen controle over uw lichaam doordat u zoveel alcohol drinkt.

Waar kunt u het aan merken dat iemand dit combineert?

Wanneer iemand overmatig drinkt tijdens een avond stappen en heel veel weg is naar het toilet is dit één van de tekenen die kunnen aangeven dat iemand drugs combineert. Cocaïne gebruikers zijn heel erg aanwezig en alert, ze luisteren slecht en zijn alleen maar met zichzelf bezig. Ze worden ook onrustig en hyperactief. Iemand die cocaïne en alcohol combineert zal geen rem hebben, roekeloos gedrag vertonen en zichzelf niet druk maken over wat hij/zij andere mensen aandoet. Let hier goed op en schakel hulp in wanneer het nodig is!

Een alcohol- of cocaïneverslaving brengt veel sociale, maar ook fysieke en geestelijke problemen met zich mee. Kampt u met een alcoholverslaving? Denk dan niet dat u geen gevaar loopt, want ook u loopt gevaar! Wij raden het hierom aan om direct te bellen naar 085 401 25 75 of te mailen naar info@vincere-ggz.nl wanneer u kampt, of denkt te kampen met één van deze verslavingen.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika