Alcohol verslaving stoppen

Cocaïne combineren met cannabis

Het combineren van verschillende drugs tegelijkertijd is hoe dan ook gevaarlijk. Op deze pagina kijken we naar de effecten, uitwerkingen en risico’s van cocaïne gebruiken in combinatie met cannabis. Indien u meer informatie wenst over uw cannabisverslaving, klikt u hier. Heeft u een cocaïneverslaving en gebruikt u hierbij cannabis? Bel dan nu naar Vincere op 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Waarom beginnen mensen deze drugs te combineren?

Het wordt veelal aangenomen dat de combinatie van cocaïne en cannabis de ‘high’ kan versterken of de negatieve ‘crash’ van cocaïne wegneemt. Cocaïne en cannabis hebben beide een ander effect op het lichaam. Dit betekent niet dat het een positief of een sterkere high is. Het tegenovergestelde hiervan is zelfs waar: de combinatie van deze twee drugs creëert een verhoogd risico op beroertes of een hartaanval.

Wat voelt u wanneer u cocaïne en cannabis combineert?

Veel mensen geloven dat hun high wordt versterkt wanneer zij cocaïne en cannabis combineren of dat het het mixen van cocaïne met een andere drugs de negatieve effecten van cocaïne onderdrukt. Ook al voelt het misschien bewust zo, de drugs hebben nog steeds dezelfde werking op uw lichaam. Hierdoor neemt de kans op een overdosis versterkt toe omdat u denkt dat u niet genoeg cocaïne gebruikt heeft om iets te voelen en hierdoor meer gaat nemen om de high te voelen. Dit is levensgevaarlijk en een van de meest voorkomende redenen waarom u kunt overlijden aan een overdosis.

Kampt u met een cocaïne– of cannabisverslaving? Mail naar info@vincere-ggz.nl of bel naar 085 401 25 75 en kijk samen met ons welke behandeling het best bij uw verslaving past. U staat er namelijk niet alleen voor!

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika