Alcohol verslaving stoppen

Cocaïne en gamen

Cocaïne en gamen is een riskante combinatie waar veel risico’s aan verbonden zijn. Zowel een cocaïneverslaving als een gameverslaving liggen immers op de loer. De risico’s van cocaïneverslaving zijn algemeen bekend en kunnen rampzalige gevolgen hebben. Maar ook de risico’s van gameverslaving worden steeds zichtbaarder en zijn absoluut niet te onderschatten. Bent u verslaafd aan cocaïne en gamen en wilt u daar iets aan doen? In de praktijk blijkt dat stoppen met cocaïne en afkicken van games zonder deskundige begeleiding zeer lastig is. Het is daarom raadzaam om professionele hulp te accepteren. Als specialist in de verslavingszorg weten wij immers als geen ander waar u zoal tegenaan kunt lopen. Neem voor informatie meer contact met ons op via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75. U kunt zich ook online direct aanmelden voor een intakegesprek.

Cocaïne gebruiken om langer te kunnen gamen

Waar een enkele keer gamen onschadelijk is, kan hetzelfde niet gezegd worden over cocaïne. Een enkele keer cocaïne gebruiken is immers al een flinke aanslag op uw lichaam. Wat cocaïne en gamen gemeen hebben, is dat ze allebei uiterst verslavend kunnen zijn. Hoe geavanceerder de games daarnaast worden, hoe makkelijker het is om verslaafd aan gamen te raken. Bovendien kunnen games tegenwoordig overal gespeeld worden: niet alleen op pc’s en spelcomputers, maar ook op tablets en telefoons. Als u zoveel gaat spelen dat u ongezonde slaap- en eetpatronen ontwikkelt, verliest u echter de controle over uzelf. Wanneer u daar cocaïne bij gaat gebruiken om langer te kunnen blijven gamen, neemt u enorme risico’s. Het komt immers geregeld voor dat gamers coke gebruiken om langer door te kunnen gamen. Ook gebeurt het dat iemand na een hele nacht gamen, cocaïne gebruikt om zijn of haar werkdag door te komen.

Cocaïne en gamen – vergelijkbare invloed op hersenen

Net als bij mensen met een alcoholverslaving of andere middelenverslaving hebben mensen met een gameverslaving een verminderde zelfcontrole. De werking van gamen op het brein zou vergelijkbaar zijn met die van middelenmisbruik. Het beloningssysteem zou immers dezelfde veranderingen in functies en structuur laten zien bij frequente gamers als bij alcoholisten en drugsverslaafden. Hierdoor zijn zij meer geneigd tot impulsief en riskant gedrag. Wanneer iemand gamet, wordt het beloningssysteem veel sterker geactiveerd dan bij andere mensen. Het impulsieve deel van de hersenen van excessieve gamers is namelijk niet alleen gevoeliger, maar ook kleiner dan gemiddeld. Zo kan het de stimuli van de games immers sneller verwerken. Daar komt echter bij dat er zo meer input vereist is. Excessief gamen zou de hersenen van kinderen bovendien wellicht zelfs op de lange termijn kunnen veranderen. Mogelijk zou dit het risico vergroten dat zij op latere leeftijd verslaafd raken aan drugs of alcohol.

Cocaïne en gamen – problemen ontvluchten

Wanneer iemand een verslaving aan coke en gamen ontwikkeld heeft dat vaak te maken met het ontvluchten van persoonlijke problemen. Problemen thuis, op school of op het werk kunnen immers even vergeten worden in de virtuele gamewereld. Het komt bovendien voor dat het gepaard gaat met een psychische stoornis als depressie, ADHD, autisme of PTSS. Tijdens het gamen maakt het lichaam adrenaline, dopamine en endorfine aan, wat voor een goed gevoel zorgt. Wanneer iemand stopt met gamen, daalt de concentratie van deze hormonen weer naar het normale niveau. Dit kan afkickverschijnselen en een onbedwingbaar verlangen om weer te gaan gamen teweegbrengen.

Afkicken van cocaïne en gamen – behandelingen

Heeft u een cocaïneverslaving en gameverslaving en wilt u daar vanaf? In de praktijk blijkt dat zelfstandig afkicken van cocaïne en stoppen met gamen niet voor iedereen is weggelegd. Daarom doet u er goed aan om professionele hulp van een specialist in de verslavingszorg te accepteren. Wij kunnen u immers een behandeling op maat bieden die het best aansluit bij uw situatie.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika