Alcohol verslaving stoppen

Cocaïne en gokken

Cocaïne en gokken is een zeer risicovolle combinatie die zelfs fataal kan aflopen. Zowel coke als gokken zijn immers zeer verslavend. De risico’s van cocaïneverslaving zijn daarnaast al genoeg reden om het roer om te gooien. Maar de risico’s van gokverslaving zijn ook aanzienlijk. Bovendien kunnen de twee verslavingen elkaar versterken. Toch komt het geregeld voor dat een cocaïneverslaving wordt gecombineerd met een gokverslaving. Bent u verslaafd aan cocaïne en gokverslaafd en wilt u daar iets aan doen? Neem dan direct contact met ons op. Wij kunnen u immers de professionele hulp bieden die u nodig heeft. U kunt ons bereiken via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. Ook kunt u zich direct online aanmelden voor een intakegesprek.

Cocaïne en gokken: een riskante combinatie

Door de opwekkende effecten van cocaïne gaat u zich actiever en alerter voelen, en krijgt u een betere stemming. Dit gaat bovendien gepaard met een enorme zelfverzekerdheid, waardoor u beter lijkt te gaan gokken. Het toegenomen zelfvertrouwen kan echter gauw omslaan in zelfoverschatting. Hierdoor loopt u een groot risico dat u sneller met een grotere inzet gaat spelen. Daarom kan gokken onder invloed van coke ernstige consequenties hebben.

Cocaïne en gokken – financiële risico’s

De effecten van cocaïne komen niet alleen tot uiting in een energiek en euforisch gevoel, maar ook in hoogmoed. Daarnaast kunt u als u nachtenlang aan het gokken bent, voorkomen dat u zich moe voelt door cocaïne te gebruiken. Als de coke echter is uitgewerkt zult u echter extra uitgeput zijn. Bovendien zult u niet rustig kunnen slapen als u net een groot bedrag verloren heeft bij het gokken. Want wanneer u langer doorgaat, loopt u ook meer kans om meer te verliezen.

Cocaïne en gokken – tegenstrijdige processen

De lichaamsprocessen die cocaïnegebruik en gokken teweegbrengen zijn tegenstrijdig en verstoren elkaar bovendien. Uw dopaminevoorraad wordt door de coke immers uitgeput, terwijl uw lichaam juist dopamine aanmaakt wanneer u aan het gokken bent. Wanneer de effecten van de cocaïne uitwerken, zult u daarom sneller geneigd zijn weer te gaan gokken. Mogelijk gaat u dan ook weer coke snuiven waardoor u weer met grotere bedragen gaat spelen en grotere risico’s neemt. Als de cocaïne is uitgewerkt en u uw geld verloren heeft, zult u zich allicht nog rotter voelen dan daarvoor. Hierdoor wordt de verleiding om weer te gaan gokken alleen maar weer groter. Want mogelijk wilt u uw verloren geld terugverdienen en even niet aan uw problemen denken. Voordat u het weet, bent u in een negatieve vicieuze cirkel terechtgekomen die lastig zelfstandig te doorbreken is. U heeft zich daarbij waarschijnlijk ook op sociaal-maatschappelijk gebied in de problemen gewerkt.

Wilt u afkicken van gokken en cocaïne? Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. Zelfstandig stoppen met gokken en coke blijkt in de praktijk immers een vrijwel onmogelijke opgave. Wij kunnen u als specialist in de verslavingszorg echter helpen met diverse effectieve behandelingen. Die stemmen we af op uw persoonlijke situatie zodat we u zo goed mogelijk kunnen begeleiden in uw herstelproces.

Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder en vertellen u graag meer over onze mogelijkheden.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika