Alcohol verslaving stoppen

Cocaïne en psychische stoornis (dubbel diagnose)

Cocaïne heeft verschillende geestelijke effecten, paranoïde gevoelens zijn zeer bekend bij gebruikers. U creëert omstandigheden die nog meer gevaar brengen dan normaal wanneer u gebruikt in combinatie met een geestelijke stoornis. Wacht niet langer en bel naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor de juiste hulp.

Dubbel diagnose en psychische stoornis

Het hebben van een dubbel diagnose houdt in dat u door een psychiater of psycholoog bent gediagnostiseerd met een verslaving in combinatie met een psychische of psychosociale stoornis. Dit heeft als gevolg dat u heftigere ervaringen beleeft bij het gebruik van cocaïne. Veelal wordt cocaïne of een andere drug (bijvoorbeeld alcohol) gebruikt om een traumatische ervaring, misbruik, en lichamelijke of mentale pijn te onderdrukken. Het is ook bekend dat mensen met PTSS, ADHD of een depressie eerder naar cocaïne neigen omdat één van de effecten van cocaïne een afgevlakte emotioneel bestaan geeft. Wanneer u lijdt aan PTSS, ADHD of een depressie grijpt u eerder naar cocaïne omdat het uw emoties afvlakt. Hierdoor wordt de coke als het ware gebruikt als een uitvlucht van een nare (lichamelijke) ervaring. Herkent u zichzelf hierin? Bel dan zo spoedig mogelijk naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl en zet de stap naar een verslavingsvrij leven.

Post Traumatische Stress Stoornis en cocaïne

Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) is een probleem dat zich ontwikkeld bij sommige mensen nadat zij een ingrijpende gevaarlijke, enge of schokkende ervaring mee hebben gemaakt.

Vrijwel iedereen beleeft gelijkwaardige symptomen na een traumatische ervaring, echter verdwijnen de meeste klachten na verloop van tijd op natuurlijke wijze. Bij diegene bij wie de problemen blijven en fysieke of mentale klachten zich blijven voordoen kan de diagnose Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) worden vastgesteld.

PTSS kan zich ook ontwikkelen na de dood van een dierbare. De symptomen beginnen vaak vroeg na het traumatische incident beginnen de meeste klachten. Soms is dit echter na een jaar pas. Er zijn verschillende vormen van PTSS waarbij er vaak een uitvlucht wordt gezocht via drugs.

1. Herleving

U heeft een traumatische ervaring meegemaakt en herleefd dit dagelijks. Om hiermee om te gaan bent u cocaïne gaan gebruiken tegen de heftige angstgevoelens.

2. Ontwijking

U ontwijkt verschillende situaties die bijdragen aan het herinneren of ervaren van een traumatische ervaring. Cocaïne kan worden gebruikt als een ontwijktactiek omdat het een onderdrukkend effect heeft op de emoties en angsten die u misschien ervaart.

3. Hyper opwinding

U bent snel geïrriteerd en maakt zich overal druk, boos of verdrietig om terwijl u hier voorheen geen last van heeft gehad. Dit is een van de vormen van PTSS. Ook hierbij worden drugs zoals cocaïne gebruikt om met deze klachten om te gaan, of juist te ontlopen.

Depressie en cocaïne

Depressies beïnvloeden de levens van bijna een miljoen mensen in Nederland. Het wordt geschat dat 4,65% van de Nederlandse bevolking kampt met een vorm van depressie. Drugsgebruik is een veelvoorkomend probleem bij mensen die kampen met een depressie. De dip na het gebruik van cocaïne wekt een neerslachtig, depressief gevoel op, dit in combinatie met de paranoïde gevoelens die cocaïnegebruikers ervaren resulteert vaak in gevaarlijke situaties.  De meest voorkomende gevoelens van een depressie of andere geestelijke stoornissen worden na verloop van tijd (soms direct) versterkt door het gebruik van cocaïne. Mail naar info@vincere-ggz.nl of bel 085 401 25 75 om samen met een deskundig team uw stoornis en daarbij uw verslaving aan te pakken en te verslaan.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika