Alcohol verslaving stoppen

Cocaïnegebruik tijdens uw zwangerschap

Naar schatting is ongeveer 5% van de zwangere vrouwen over de hele wereld verslaafd aan één of meerdere drugs. Jaarlijks worden er ongeveer 750.000 “cocaïne baby’s” geboren, dit zijn kinderen die geboren worden met een verslaving, of afwijking die is veroorzaakt door cocaïne. Bent u  zwanger en verslaafd aan cocaïne, bel dan direct voor een intakegesprek. Laat uw kind niet de dupe worden van uw cocaïneverslaving. Bel vandaag nog naar 085 401 25 75 of mail naar: info@vincere-ggz.nl.

Waarom zijn er zoveel zwangere vrouwen verslaafd?

Veel vrouwen schamen zich te erg om hulp te vragen bij hun verslaving. Velen zijn bang hun ouderschap te verliezen of veroordeeld te worden door familie en vrienden. Terwijl alle risico’s en gevaren die gepaard gaan met cocaïne tijdens de zwangerschap met goede hulp verminderd kunnen worden.

Gevolgen voor uw kind

Tijdens de zwangerschap bent u de enige bescherming die u baby heeft tegen de rest van de wereld. Wanneer u cocaïne of een andere drug gebruikt tijdens uw zwangerschap, neemt u die bescherming weg en bent u zelf een gevaar voor uw kind. Als kinderen een zwangerschap onder cocaïne overleven, worden zij vaak te vroeg geboren, waardoor ze vaak niet goed op gewicht zijn en hun hoofdjes zijn niet volledig volgroeid is. Tevens is hun algehele lengte kleiner dan die van baby’s die niet in aanraking zijn gekomen met cocaïne. Als deze zogenoemde ‘cocaïne baby’s’ eenmaal volgroeid zijn dan zullen zij nog steeds kampen met de acties van hun moeder tijdens de zwangerschap. Zo is er aangetoond dat tieners van verslaafde moeders moeite hebben met plannen, taal en concentratie. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen er op langere termijn zijn. Het is alleen zeker dat deze er zijn.

Gevaar tijdens de zwangerschap

Het gebruiken van cocaïne tijdens de zwangerschap is herhaaldelijk gelinkt aan migraine, toevallen, voortijdig breken van vliezen en een voortijdig loslaten van de placenta. Tijdens de zwangerschap ervaren veel vrouwen een hoge(re) bloeddruk, gebruik van cocaïne terwijl u zwanger bent versterkt dit, de fysieke bijwerkingen van cocaïne en leidt tot een sterk verhoogde bloeddruk wat kan leiden tot hersenschade en andere gezondheidsproblematiek.

Buiten dat het gebruiken van cocaïne levensbedreigend is voor uw baby, loopt u zelf ook levensgevaar. Cocaïne heeft namelijk een stimulerende werking op het hart en uw aderen, oftewel: u krijgt hier een gigantisch hoge bloeddruk van. Dit leidt tot migraine, epileptische aanvallen en hart- en vaatproblemen. Twijfel niet wanneer u in verwachting bent en zoek direct de juiste hulp. Anders leeft u dadelijk zonder kind, of uw kind zonder moeder.

Wij hopen dat u na het lezen van dit artikel begrijpt dat u speelt met het leven van uw kind zodra u coke gebruikt tijdens uw zwangerschap. Als u tijdens uw zwangerschap cocaïne heeft gebruikt of nog gebruikt, wordt u genoodzaakt de juiste medische en psychische hulp te zoeken evenals een behandeling voor uw gebruik. Bel hiervoor naar 085 401 25 75. Riskeer niet langer het leven van u of uw kind!

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika