Alcohol verslaving stoppen

Gebruik cocaïne – sos of snuifcocaïne

Er zijn verschillende manieren om de harddrug cocaïne te gebruiken. Zo kunt u het snuiven, basen(roken) of injecteren. Deze hebben allemaal verschillende uitwerkingen waarvan geen enkele gezond is voor uw lichaam. Wij geven hier uitleg over de verschillende manieren om cocaïne te gebruiken zodat u wellicht het gebruik ervan kunt herkennen. Als u zich herkent in deze gebruiksvoorbeelden en u wilt er vanaf, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: info@vincere-ggz.nl of bel naar 085 401 25 75.

Cocaïne gebruik

De meest populaire manier om coke te gebruiken is het te snuiven, dit wordt ook wel sos of snuifcocaïne genoemd. Snuifcocaïne ziet eruit als wit poeder, een beetje als bloem. De high die u krijgt van cocaïne te snuiven duurt het langst van alle manieren om coke te gebruiken. De high blijft ongeveer 15 tot 30 minuten hangen en gaat daarna weer weg. Omdat de cocaïne high zo kort is blijven veel mensen in een korte periode (vaak een paar uur) veel coke gebruiken. Wanneer u dit doet dan heet dit binge-gebruik. Bingers wilt eigenlijk zeggen dat het een soort misbruik van een middel is. Een binge-gebruiker wilt zich gedurende een avond of een paar dagen high blijven voelen en zal net zoveel cocaïne gebruiken als nodig is om de high te blijven voelen.

Snuifcoke wordt meestal met een opgerold geldbiljet of een rietje opgesnoven. Op festivals en bij uitgaansgelegenheden wordt het vaak van een sleutel gesnoven op het toilet. “Een sleutel coke nemen”.

Cocaïne roken – Basen of crack

Snuifcocaïne kan niet gerookt worden. De cocaine die gerookt kan worden is een glazigere substantie die ‘crack’ of ‘basecoke’ genoemd wordt. Crack is uitgekookte basecoke dat in een basepijp of lepel wordt gerookt en via de longen in de bloedbaan terecht komt.

Na een korte high komt de ‘crash’ die gemiddeld enkele minuten duurt wordt opgevolgd door een neerslachtig, onrustig gevoel waarbij de gebruiker zich toenemend overprikkeld en geïrriteerd begint te voelen.

De effecten van cocaïne onthouding zijn bij ons goed bekend. Het kan zijn dat lichamelijk herstel zelfstandig lukt alvorens de behandeling is begonnen. Een psychiater bepaald na een intakegesprek of een detox nodig is bij de behandeling.

Afkicken van uw cocaïneverslaving? Meld u direct aan!

Gebruikt u cocaïne, in welke vorm dan ook? Meldt u dan nu aan voor een intakegesprek bij Vincere. Telefonisch hebben wij een deskundig team klaar staan om al uw vragen te beantwoorden. Deze kunt u bereiken op 085 401 25 75. U kunt ons ook altijd een mail sturen naar info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika