Alcohol verslaving stoppen

Risico’s cocaïneverslaving – wat voor effect heeft cocaïne op uzelf en de mensen om u heen?

Cocaïneverslaving behoort tot een van de veelvoorkomende drugsverslavingen. Gebruik van cocaïne is met name populair bij het uitgaan maar wordt ook veel gebruikt in het dagelijkse leven. Bij overmatig gebruik spreken wij van een cocaïneverslaving. Dit heeft ernstige gevolgen op de korte en lang termijn. Cocaïne tast u zowel mentaal als fysiek en sociaal aan. Hoe vaker u snuift, hoe groter de risico’s van coke. Bij het lezen van dit artikel heeft u de eerste stap naar een herstel al gezet. Een tweede stap zet u door ons te bellen naar 085 401 25 75 of te mailen naar info@vincere-ggz.nl. Wij werken met u naar een volledig herstel.

Hoe werkt (snuif)cocaïne? – Opname en werking

Coke heeft een sterke invloed op uw hersenen, en dus hoe u zich door een dag heen voelt. Na het snuiven van cocaïne komt de coke bij de neusslijmvliezen terecht. Hierna komt het in de bloedbaan en begint de werking van cocaïne voelbaar te worden. Dopamine en endorfine worden aangemaakt wat u een positief en zelfverzekerd gevoel geven. Hierdoor zal u vaker geneigd zijn cocaïne te gebruiken. Wanneer er sprake is van  zowel een lichamelijke- als een geestelijke afhankelijkheid van cocaïne, spreken wij over een cocaïneverslaving.

Fysieke bijwerkingen van cocaïne

Gebruiken van cocaïne kent een aantal bijwerkingen of risico’s. De risico’s van cocaïnegebruik op korte termijn zijn beperkt bij matig gebruik. Cocaïne vormt een belasting voor uw hart- en bloedvaten en heeft een belastend effect op uw energieniveau en humeur. Cocaïne in combinatie met alcohol maakt de belasting van het hart en de bloedvaten nog groter. Bij kort gebruik van coke is er vaak sprake van hoofdpijn, vermoeidheid en een ontstoken neusslijmvlies. Ook is het een algemeen bekend dat het gebruiken van cocaïne het kraakbeen in uw neus beschadigt en uiteindelijk oplost.

Gebruik van coke op de lange termijn resulteert vaak in een flinke afname in lichaamsgewicht. Dit komt omdat cocaïne een sterke invloed heeft op de eetlust. Uw lichaam verbruikt na een langere tijd meer energie dan dat het binnenkrijgt en zal uiteindelijk oververmoeid raken. Geestelijke problemen zoals depressie vallen onder de risico’s van lange termijn gebruik en worden ook behandeld in de behandelingen. Dit is nog maar een kleine samenvatting van bekende bijwerkingen van cocaïnegebruik.

Gelukkig zijn alle klachten te behandelen, echter is na lang gebruik wel sprake van onherstelbare schade aan uw hart en bloedvaten. De kans op hartfalen neemt sterk toe door gebruik van cocaïne. Het is daarom belangrijk om op tijd te bellen naar 085 401 25 75 of te mailen naar info@vincere-ggz.nl om meteen aan uw behandeling te beginnen. Cocaïne laat u onsterfelijk voelen, maar vroeg of laat komt u erachter dat u dit niet bent!

Geestelijke gevolgen van cocaïnegebruik

Op de korte termijn zal cocaïnegebruik een negatieve verandering in uw gedrag brengen. Veel coke gebruikers worden koel, afstandelijk, arrogant en egoïstisch waardoor zij sneller ruzie zullen krijgen. Cocaïne geeft namelijk een vals gevoel van onoverwinnelijkheid en een verhoogd zelfbeeld, hierdoor zal de gebruiker het namelijk niet merken dat zij zich isoleren van hun sociale omgeving.

Een bekende uitwerking van cocaïne is het onderdrukken van vermoeidheid. Hierdoor zult u over uw lichamelijke grenzen gaan. Na een paar dagen cocaïne te hebben gebruikt zult u zich ernstig vermoeid voelen en wellicht lichtelijk depressief. Neerslachtigheid en een somber gevoel zijn vaak de bijkomende klachten van een coke dip.

Na langdurig gebruik van cocaïne, of dit nu een cocaïneverslaving is of niet, ontwikkelen zich er meerdere mentale problemen.

  • Psychose en hallucinaties: Paranoïde gevoelens en hallucinaties komen voor bij 50 procent van alle cocaïnegebruikers. Het verschilt per gebruiker hoe vaak een psychose voorkomt. Sommige mensen zijn minder kwetsbaar tegen de stof in cocaïne die psychoses veroorzaakt. In combinatie met andere drugs wordt de kans op een psychose aanzienlijk groter.
  • Angst- en stemmingsstoornissen: Tijdens onthouding van cocaïne ervaren veel mensen symptomen van een dwangstoornis, fobieën of een paniekstoornis. Deze wisselen af met de paranoïde gevoelens en hallucinaties tijdens en het gebruiken van coke.

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om te genezen van een cocaïneverslaving.

Financiële gevolgen van een cocaïneverslaving

Vaak denkt men bij een verslaving aan de gezondheidsproblemen die een verslaving met zich meebrengt. Echter zijn de financiële problemen even serieus als de lichamelijke gevaren van een verslaving. Dit geldt voor cocaïne maar ook voor een cannabis– of alcoholverslaving.

De huidige prijs van een gram cocaïne is ongeveer 50 euro voor één gram. Dit is genoeg om in Nederland drie dagen twee personen van te voeden. De financiële impact van een cocaïneverslaving wordt vaak onderschat door de omgeving evenals uzelf.

Uw verslaving belemmert de productiviteit waardoor u niet goed in staat bent om een baan te houden en de maandelijkse kosten te betalen. Hierdoor raakt het grootste gedeelte van allerlei drugsverslaafden diep in de schulden.

Het staat voor zich dat de financiële gevolgen van een cocaïneverslaving erg problematisch zijn. Het is daarom noodzakelijk om een behandeling te volgen voordat het bij u te laat is. Neem contact op met ons via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75 om samen met ons uw cocaïneverslaving te verslaan.

Algemene informatie over de risico’s van cocaïne

De risico’s en de schade wegen niet op tegen de high die u krijgt van cocaïne. U brengt uzelf en uw omgeving in gevaar wanneer u een verslaving heeft. Stop nu het nog niet te laat is. Wilt u stoppen met het gebruiken van cocaïne? Neem dan contact met ons op via 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl. Wij hebben een deskundig team voor u klaar staan die elke vraag wilt beantwoorden en u kan helpen in het zoeken naar een behandeling.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika