Alcohol verslaving stoppen

Stoppen met cocaïne

Gebruikt u meer coke dan u lief is en wilt u stoppen met cocaïne? Wanneer uw cocaïnegebruik uit de hand is gelopen, is de kans groot dat u tegen grote problemen aanloopt. Niet alleen uw eigen leven, maar ook het leven van uw naasten heeft ernstig te lijden onder uw cocaïneverslaving. Zij zouden daarom ongetwijfeld graag zien dat u uw leven weer op de rit krijgt. Zelfstandig stoppen met cocaïne is voor de meesten echter een brug te ver. Daarom is het verstandig om professionele hulp te accepteren van een specialist in de verslavingszorg. Wij bieden immers diverse effectieve behandelingen aan om u te helpen afkicken van cocaïne. Bent u verslaafd aan coke en wilt u daar iets aan doen? Neem dan direct contact met ons op via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl. U kunt zich online ook direct aanmelden voor een intakegesprek.

Wanneer zou u moeten stoppen met cocaïne?

Als u zich afvraagt wanneer u zou moeten stoppen met cocaïne weet u diep van binnen het antwoord eigenlijk al. Met een drug die zo verslavend is als cocaïne is het immers bijna onmogelijk om maat te houden. Al snel kunt u gevoel krijgen niet meer zonder het middel te kunnen. Hierdoor loopt u risico dat u steeds meer coke gaat gebruiken. Is cocaïne belangrijker dan al het andere in uw leven en voelt u een onbedwingbaar verlangen om coke te gebruiken? Dan kunt u er zeker van zijn dat het hoog tijd is om in te grijpen. Wellicht heeft u schulden gemaakt om uw verslaving te kunnen bekostigen. Mogelijk lijdt uw gezondheid ernstig onder uw cocaïnegebruik. Ook kan een cocaïneverslaving gepaard gaan met angst- of depressieve gevoelens.

Waarom zou u moeten stoppen met cocaïne?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom stoppen met cocaïne een goed idee is. Cocaïne wordt niet voor niets de witte sloper genoemd. De risico’s van cocaïneverslaving zijn immers reusachtig en kunnen fatale gevolgen hebben. Het middel belast en beschadigt uw hart- en bloedvaten, organen en neus enorm. Daarnaast kunt u last gaan krijgen van enorme vermoeidheid en depressieve gevoelens. Bovendien kleven er immense geestelijke risico’s aan het gebruik van coke. Zo kunt u bij langdurig frequent gebruik last gaan krijgen van psychoses, paranoïde gevoelens en hallucinaties. Maar u loopt ook het risico om angst- en stemmingsstoornissen te ontwikkelen. Ten slotte is er een grote kans dat u financieel in de problemen komt door uw cokegebruik. Mogelijk bent u diep in de schulden geraakt en bent u zelfs uw inkomen kwijtgeraakt. Het is immers niet verwonderlijk als uw werk- en schoolprestaties te lijden hebben onder uw verslaving.

Tips voor zelf stoppen met cocaïne

Het kan een enorme uitdaging zijn om te stoppen met cocaïne. Daarom is het absoluut raadzaam om professionele hulp te accepteren. Wilt u toch zelfstandig proberen te stoppen met cocaïne? Houd dan de volgende tips in gedachten:

  1. Maak uw intenties om te stoppen kenbaar bij uw omgeving zodat zij u de nodige steun kunnen bieden.
  2. Voorkom dat u in de verleiding komt om weer te gebruiken, mogelijk door bepaalde situaties en mensen te vermijden.
  3. Beloon uzelf bij mijlpalen (bijvoorbeeld na een week of maand zonder coke) op een gezonden manier.

De beste hulp bij stoppen met cocaïne

Bent u verslaafd aan coke en wilt u stoppen met cocaïne?  Als u langdurig en frequent heeft gebruikt, kunt u rekenen op de nodige ontwenningsverschijnselen. Die kunnen ervoor zorgen dat u zeer veel moeite heeft om de verleiding te weerstaan om weer coke te gebruiken. Daarom is het verstandig om u professioneel te laten behandelen voor uw cocaïneverslaving. Wij bieden diverse behandelingen die u kunnen helpen afkicken van cocaïne:

Wilt u zich aanmelden voor een van onze behandelingen of daar meer te weten over komen? Neem dan contact met ons op via info@vincere-ggz.nl of 085 401 25 75.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika