Alcohol verslaving stoppen

Designerdrugs

Designer drugs hebben deze naam gekregen omdat het wordt gemaakt in een laboratorium. Eigenschappen van drugs die van planten afkomen (zoals cocaïne, morfine of cannabis) worden op scheikundige wijze aangepast. Hierdoor zijn de drugs ‘ontworpen’, en is er de term ‘designer drugs’ aan gegeven. Het gevaar van designer drugs zit in het feit dat het onder illegale omstandigheden gemaakt wordt door mensen die geen veiligheidsregels volgen. Dit houdt in dat u elke keer wanneer u een soort designer drugs gebruikt een soort Russisch roulette speelt met uw leven. Gebruikt u één of meerdere vormen van designer drugs en kunt u zelf niet stoppen met het gebruik? Bel ons dan op 085 401 25 75 of mail ons op info@vincere-ggz.nl om niet langer gevaar te lopen.

Risico’s designer drugs

Een designer drug is per definitie gemaakt door personen in een lab. Deze drugs hebben geen regelgeving, veiligheidsvoorschriften of tests doorstaan waardoor niemand weet of de drugs veilig voor gebruik zijn. Als u medicijnen gebruikt of antibiotica krijgt voorgeschreven wanneer u designerdrugs gebruikt weet u niet wat de werking van deze twee allemaal met zich meebrengt. U stelt uw lichaam op als proefpersoon zodra u designer drugs inneemt, het kan zelfs al levensgevaarlijk zijn wanneer u bier drinkt nadat u een soort designer drugs heeft gebruikt. Stoffen in de drugs kunnen een chemische reactie veroorzaken met bepaalde ingrediënten in het bier zoals alcohol. Begin voor uzelf en uw familie de juiste behandeling om van designer drugs af te komen. U kunt ons telefonisch bereiken via 085 401 25 75 of u kunt mailen naar info@vincere-ggz.nl.

Wanneer een drugslaborant de drugs maakt wordt er niet omgekeken naar welke ingrediënten schadelijk voor u kunnen zijn. Het gaat hen er alleen maar om dat zij een krachtige drug creëren waar u zulke heftige effecten van gaat ervaren dat u alleen maar meer wilt. Denk hierbij aan GHB, waar de laborant gootsteenontstopper gebruikt om het te maken. Het zal u geen verassing zijn dat dit ernstige, langblijvende en veel schade toerekent aan uw lichaam en brein. De ingrediënten die vaak toegevoegd worden aan designer drugs zijn: verdelgingsmiddelen, antivries, bleek, ammoniak, verschillende soorten hoestdrank en zware metalen zoals nikkel.

Er is daarom ook een complete lijst aan klachten, ziektes en stoornissen die u als gevolg hiervan kunt krijgen:

 • Coma door schade aan uw brein (zuurstoftekort, oververhitting, uitdroging etc.)
 • Spier spasmes
 • Psychose (ook vaak genoemd als gek worden, krankzinnig)
 • Blackouts
 • Geheugenverlies
 • Paranoïde gevoelens
 • Angststoornissen
 • Ademhaling falen (door schade aan uw zenuwstelsel, hersenstam en uw longen/luchtwegen
 • Hartfalen
 • Overlijden aan een overdosis

Soorten designer drugs

Door de ondergrondse illegale manier van creëren zijn er vele soorten designer drugs ontstaan. Dealers willen er vaak nog meer geld aan verdienen en verdunnen het met andere medicijnen als dit mogelijk is. Het is hierom werkelijk levensgevaarlijk om dit (dagelijks) te gebruiken. Wij noodzaken u om contact met ons op te nemen als u designer drugs gebruikt. Bel daarom nu 085 401 25 75 of mail ons op info@vincere-ggz.nl om snel te kunnen stoppen met designer drugs.

De drug 4-FA, ook wel 4FMP genoemd, is een aangepaste vorm van het stimulerende middel ‘amfetamine’. Het is daarom eigenlijk een nieuwe drug om onder de drugswet uit te komen waar amfetamine wel onder valt. Veel designer drugs zijn gebaseerd op de effecten die u krijgt van XTC, coke, amfetamine, cannabis, ketamine en LSD. Eigenlijk elke bekende drug heeft een ‘namaak’ designer drug. Hieronder hebben wij een lijst samengesteld welke designerdrugs ‘normale’ drugs vervangen.

Drugs die gebaseerd zijn op de effecten van cocaïne:

 • MDPV (Methylenedioxypyrovalerone)

Drugs gebaseerd op de effecten van XTC:

Drugs gebaseerd op psychedelische drugs of verdovende drugs:

 • Methoxydine / 4-Methoxyphencyclidine of 4 meo pcp
 • Methoxetamine of MXE

Behandelingen voor designer drugs

Wanneer u designer drugs inneemt loopt u onmiddellijk het risico om te overlijden, in coma te raken of andere klachten te krijgen door de ingrediënten of werking van designer drugs. Deze ingrediënten zorgen er ook voor dat u heel erg verslaafd raakt aan de drugs waardoor u er niet gemakkelijk in uw eentje vanaf kunt komen. U kunt onze helpdesk bereiken via 085 401 25 75 of u kunt mailen naar info@vincere-ggz.nl. Wij staan voor u klaar om designer drugs uit uw leven te halen!

Als u een behandeling wilt beginnen om van een verslaving van één of meerdere designer drugs af te komen dan plannen wij een intakegesprek met u en onze psycholoog. In dit gesprek wordt er gekeken naar uw verleden (met drugs), uw thuissituatie en de ernst van uw verslaving. Dit wordt door de psycholoog meegenomen in een gesprek met de psychiater. De psychiater beslist uiteindelijk welke behandeling het best zal werken voor u.

Bij Vincere hebben wij verschillende behandeltrajecten die ervoor zijn om u van uw verslaving af te helpen.

De behandeltrajecten die wij aanbieden zijn:

 • Klinische opname in Portugal, Zuid-Afrika of in Nederland (Cadier en Keer)
 • Dagbehandeling (5 dagen per week van 9 tot 5)
 • Dagbehandeling (2 dagen per week van 9 tot 5)
 • Poliklinische behandeling (1 keer per week, een-op-een)
 • Avondbehandeling (2 avonden per week, alleen in Sittard)

Natuurlijk is het een enge realisatie wanneer u denkt dat u gevaar loopt en er zelf niet vanaf kan komen. Wij hebben genoeg ervaringsdeskundigen in huis die u over hun ervaringen kunnen vertellen. U kunt hen bereiken via de telefoon op 085 401 25 75 of via e-mail op info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika