Alcohol verslaving stoppen

Gameverslaving – symptomen, problemen, risico’s en behandeling

Gamen op de computer, Xbox, Playstation, Nintento, mobiele telefoon; er lijkt geen einde te komen aan de plekken waarop u games kunt spelen. Niet voor niets kampen steeds meer mensen met een gameverslaving. Gamemakers staan er namelijk om bekend verslavende elementen in het spel te stoppen. Daardoor blijft het aantrekkelijk om te blijven spelen. Hobbymatig gamen wordt een verslaving wanneer het tal van negatieve effecten op uw leven gaat krijgen. Uw sociale omgeving wordt daardoor steeds kleiner, bijvoorbeeld, of u krijgt fysieke of financiële problemen. Een gameverslaving is echter niets om u voor te schamen! Gelukkig is hulp is dichterbij dan u denkt. Bel daarom direct naar 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl.

Wanneer ben ik verslaafd aan games?

De term gameverslaving komt tegenwoordig steeds vaker voor. Vaak is het beeld dat alleen jongeren verslaafd raken, maar de praktijk wijst iets anders uit. In alle leeftijdsgroepen kampen mensen namelijk met de negatieve gevolgen van hun verslaving. U kampt met een verslaving aan games wanneer u niet in staat bent uzelf los te maken van de games. Bovendien is het in onze ervaring erg lastig om zonder professionele hulp af te kicken van uw verslaving. Daarom is persoonlijke en professionele hulp in de meeste gevallen aan te raden. De juiste behandeling bij gameverslaving kan dan uitkomst bieden.

Verslavende effecten van games

Er zijn een aantal verslavende effecten van games. Veel games bevatten immers elementen die alleen als doel hebben u aan het gamen te houden; ongeacht de consequenties die u ervaart! Games worden bijvoorbeeld met een precieze moeilijkheidsgraad gemaakt. Zodoende blijft u geboeid spelen en neemt u bijvoorbeeld geen tot weinig pauzes. Een ander voorbeeld heeft betrekking op games die u met of tegen anderen speelt. Vaak bevatten deze games highscores waar u uw gameprestaties aan kunt meten. Daardoor wordt het erg verleidelijk om ’s nachts door te blijven spelen zodat u anderen in kunt halen of voor blijven.

Hoe ontstaat een gameverslaving?

Gamen lijkt op het eerste zicht positieve effecten met zich mee te brengen. Met mate is het namelijk een leuk tijdverdrijf. Zo leeft u mee met de personages, speelt u met anderen en doet u leuke contacten op. Hobbymatig gamen kan echter zo omslaan in een verslaving. Bovendien zien wij bij Vincere GGZ dat er vaak een combinatie is van een gameverslaving met andere problematiek. Deze problemen kunnen bestaan in uw privé-, school- en/of werkleven. Mogelijk is gamen een uitvlucht voor de realiteit. Het ontvluchten van de realiteit lijkt vervolgens een goede oplossing. U kunt echter in een vicieuze cirkel terechtkomen waarbij u eindeloos blijft gamen. Voor u het weet bent u de grip kwijt op uzelf met alle gevolgen van dien. Er zijn dan ook veel risico’s van gameverslaving waar u mee kunt kampen.

Stoppen met gamen  – hoe kom ik van mijn gameverslaving af?

U bent bij Vincere op de juiste plek om van uw gameverslaving af te komen. Velen voor u zijn namelijk al succesvol behandeld voor hun gameproblematiek dankzij onze professionele therapeuten. Ieder mens is anders en geen enkele verslaving is hetzelfde. Daarom hebben wij verschillende behandelmogelijkheden, variërend van duur en intensiviteit. Om u zo goed mogelijk te helpen, stellen wij eerst een diagnose. Tijdens een intakegesprek spreekt een gespecialiseerd psycholoog met u over uw situatie. Na afloop bespreekt uw psycholoog de bevingen met een psychiater waarbij gekeken wordt hoe wij u het beste kunnen helpen. Bovendien hebben wij verschillende soorten behandelingen voor gameverslaving. Hieronder staan ze kort vermeld:

Behandeling bij dubbele diagnose

In de praktijk komt het vaak voor dat een verslaving gepaard gaat met een psychische stoornis, ook wel dubbele diagnose genoemd. Bij Vincere zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van dubbele diagnose met hierbij een verslaving aan games. Wilt u meer weten? Bel dan direct 085 401 25 75 voor meer informatie of stuur een mail naar info@vincere-ggz.nl.

Andere vormen van gameverslaving

U kunt ook bij ons terecht voor de behandeling van andere vormen van gameverslaving. Zo zijn wij onder meer gespecialiseerd in:

Wilt u meer weten? Bekijk de veelgestelde vragen bij gameverslaving. Wacht daarom niet langer dan nodig en bel ons via 085 401 25 75 of mail naar info@vincere-ggz.nl voor de professionele hulp die het verschil voor u kan maken.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika