Alcohol verslaving stoppen

Gedragsverslaving – afkicken van een gedragsverslaving

Een gedragsverslaving is een vorm van verslaving waarbij u geen verdovende middelen gebruikt. Toch is het gevoel dat u ervaart vergelijkbaar met een verslaving aan verdovende middelen zoals alcohol, cannabis of cocaïne. Een gedragsverslaving kan vele vormen hebben en u hierin in zijn greep houden. Losbreken van het obsessieve gedrag is daarbij haast onmogelijk. Professionele verslavingshulp kan u echter helpen! Neem daarom contact met ons op, bel ons op 085 401 25 75 of stuur een e-mail naar info@vincere-ggz.nl. Wij helpen u los te breken en weer grip op uw leven te krijgen.

Verschil gedragsverslaving en middelenverslaving (verdovende middelen)

Net als bij een middelenverslaving aan verdovende middelen, komt bij een gedragsverslaving dopamine (uw gelukshormoon) vrij. U kunt zowel verslaafd raken aan verdovende middelen of aan een gedragsverslaving. Het verschil tussen een gedragsverslaving of een verslaving aan verdovende middelen is dat bij – bijvoorbeeld – alcohol, uw hersenen direct worden gestimuleerd. De verslavende stoffen dringen dan door in de hersenen. Bij een gedragsverslaving worden uw hersenen indirect gestimuleerd.

Soorten gedragsverslaving

Er zijn verschillende soorten gedragsverslaving waar u mee te maken kunt hebben. In de loop der jaren komen er dan ook steeds meer nieuwe vormen van verslaving bij. Denk daarbij aan het relatief nieuwe social media verslaving. Het kan zo zijn dat nog niet alle soorten verslavingen erkend zijn. Aan alle soorten gedragsverslaving hangen verschillende nadelen die op allerlei gebieden in uw leven gevolgen kunnen hebben. U kunt daarbij denken aan:

  • Financiële gevolgen;
  • Lichamelijke gevolgen;
  • Sociale gevolgen.

Er zijn verschillende vormen van gedragsverslaving:

Gameverslaving – gedragsverslaving

Voor veel mensen is gamen een hobby die zij zo nu en dan uitoefenen. Toch kan deze hobby snel omslaan in een verslaving. Veel games zijn er namelijk speciaal voor gemaakt om u zo lang mogelijk aan het gamen te houden. Hierbij verliest u al erg snel het besef van tijd. Vaak zien wij dat een gameverslaving samengaat met andere problemen in het leven. Daarbij vormt gamen een manier om de werkelijkheid te ontvluchten. Zo brengt veelvuldig gamen brengt vooral op lange termijn grote risico’s met zich mee. Het risico om in een vicieuze cirkel terecht te komen is daarin sterk aanwezig. Veel gameverslaafden vermijden dan ook de dingen in hun leven die zij moeilijk vinden. Kunt u niet meer stoppen met gamen en zorgt het voor problemen in uw leven? Neem dan contact met ons op.

Koopverslaving – gedragsverslaving

Wie een koopverslaving heeft, kampt met meer dan alleen een gat in de hand. Een koopverslaving is net als iedere andere verslaving; het houdt u in zijn greep en controleert uw leven. Het is duidelijk dat verslaving aan winkelen voor grote financiële problemen zorgt. Niet alleen geld is hierbij het probleem, ook schaamte komt vaak voor. U zult waarschijnlijk uw aankopen proberen te verstoppen voor uw omgeving. Toch is dat lastig want u kunt de impulsen om dingen aan te schaffen maar lastig onderdrukken. Bent u verslaafd aan shoppen en wilt u breken met dit gedrag? Dan raden wij u een goede behandeling voor uw verslaving aan.

Internetverslaving – gedragsverslaving

De afgelopen jaren is het internet wereldwijd steeds belangrijker geworden. De mogelijkheden die het biedt zijn dan ook haast eindeloos. Echter zijn de mogelijkheden niet alleen positief en veel mensen kampen dan ook met een verslaving aan internet. Een internetverslaving kan op verschillende manieren tot uiting komen. U kunt daarbij denken aan; social mediaverslaving (zie hieronder), gameverslaving, chatverslaving of een pornoverslaving (vaak gaat dit laatste ook samen met een seksverslaving). Herkent u zichzelf hierin en kunt u ook niet meer losbreken van uw internetverslaving? Controleert het internet uw leven? Neem dan direct contact met ons op. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van verslaving en helpen u om los te breken.

Social mediaverslaving – gedragsverslaving

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter; er lijkt geen einde te komen aan het aantal social mediakanalen. Ieder social medium heeft zijn eigen kenmerken. Daarbij heeft het ook zijn eigen verslavende elementen. Wat echter centraal staat bij alle social media-kanalen is dat ze u in verbinding staat met andere mensen. Dit vormt een gevaarlijk onderdeel binnen de verslaving. Niet alleen de tijdsduur van het gebruik van social media werkt nadelig op uw leven. Slecht slapen, verminderde concentratie of een verminderd zelfbeeld hangen hier vaak ook samen met een social mediaverslaving. Breek los van de berichten en notificaties op uw telefoon en bel 085 401 25 75 of mail ons direct voor hulp.

Neem contact op bij een gedragsverslaving

Bij Vincere zijn wij gespecialiseerd in de behandeling van gedragsverslavingen. Afhankelijk van uw probleem en situatie hebben wij verschillende behandelingen. Daarbij kijken onze specialisten naar de oplossing die u zo goed mogelijk kan helpen. Neem daarom direct contact met ons op!

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika