Alcohol verslaving stoppen

Afkicken van seksverslaving

Afkicken van seks kan een grote uitdaging zijn wanneer u verslaafd bent aan seks. Uw seksverslaving wordt immers gekenmerkt door een onbedwingbare behoefte aan seksuele handelingen en kan uw hele leven ontwrichten. Ook het leven van uw naasten kan zwaar te lijden hebben onder uw excessieve seksuele gedrag en de gevolgen daarvan. Omdat u bijna nergens anders meer aan denkt, lijden uw werk- en schoolprestaties ongetwijfeld onder uw verslaving. Bovendien kan een seksverslaving ernstige schade toebrengen aan uw gezondheid. Zelfstandig afkicken van seks blijkt in de praktijk echter voor velen een brug te ver. Daarom is het raadzaam om hulp van een specialist in de verslavingszorg te accepteren als u wilt stoppen met seks. Wij bieden immers diverse behandelingen om u te helpen en weten waar u zoal tegenaan kunt lopen. U kunt contact met ons opnemen via 085 401 25 75 of info@vincere-ggz.nl voor meer informatie.

Wanneer afkicken van seks

Heeft u bijna voortdurend een onbedwingbare en dwangmatige behoefte aan seksuele activiteiten? Dan bestaat er een grote kans dat u een seksverslaving heeft. In dat geval bent u geobsedeerd geraakt door seks en u kunt maar niet losbreken van deze heuse obsessie. Het is bovendien niet ondenkbaar dat uw seksuele gedrag steeds extremere vormen gaat aannemen, met alle risico’s van dien. Uw verslaving wordt mogelijk gekenmerkt door exhibitionisme, voyeurisme, vreemdgaan, obsessief masturberen of een pornoverslaving. Heeft u een negatief zelfbeeld en gevoelens van schaamte en schuld als gevolg van uw seksverslaving? Dan bevindt u zich waarschijnlijk in een negatieve spiraal waar niet alleen u maar ook uw naasten last van ondervinden. In dat geval doet u er ongetwijfeld goed om het roer om te gooien.

Waarom afkicken van seks

Er zijn talloze redenen te noemen waarom afkicken van seks een verstandig idee is als u een seksverslaving heeft. Over het algemeen werkt een verslaving aan seks zeer destructief op uw eigen leven. Maar ook uw naasten – niet in de laatste plaats uw partner – kunnen zwaar te lijden hebben onder uw verslaving. Uw onverantwoorde seksuele gedrag is niet alleen een bedreiging voor uw eigen welzijn en gezondheid. Want als u onbeschermde seks heeft met anderen kan uw partner besmet raken met een seksueel overdraagbare ziekte. Maar ook op emotioneel gebied kunnen u en uw naasten het uiteraard zwaar te verduren hebben. Daarnaast kunnen uw werk- of schoolprestaties lijden onder uw verslaving. Hierdoor kunt u zelfs uw baan kwijtraken of uw opleiding stopzetten. Bovendien bestaat er de kan dat u financieel in zwaar weer terechtkomt door uw seksverslaving. Al met al, zijn de risico’s van seksverslaving niet te onderschatten.

De beste hulp bij afkicken van seks

Afkicken van seks zonder deskundige hulp blijkt in de praktijk voor de meesten een onmogelijke opgave te zijn. Daarom kan een professionele behandeling ideaal zijn als u wilt minderen of tijdelijk even helemaal wilt stoppen met seks. Wij bieden als specialist in de verslavingszorg immers diverse behandelingen aan:

Welke behandeling het best aansluit bij uw persoonlijke omstandigheden bepalen we aan de hand van een gesprek met een psychiater. U kunt zich online direct aanmelden voor zo’n intakegesprek. Voor vragen over ons behandelaanbod kunt u contact met ons opnemen via 085 401 25 75. U kunt ook een e-mail sturen naar info@vincere-ggz.nl.

Direct hulp nodig?

 

 

Waarom Vincere?

Geen eigen bijdrage

Dubbele diagnosegroep

Persoonlijke benadering

Geborgen sfeer

Korte wachttijden

Uitgebreid behandelaanbod

Engelstalige behandeling

Ouderen groepen (50+)

Familieprogramma voor naasten

Intensief behandelprogramma

Klinieken in Portugal en Zuid Afrika